Έτος 2022: Μεταφορά ασθενούς στην Ικαρία με καρότσα! (ΦΩΤΟ)

Ασθενοφόρο δεν υπήρχε κοντά και χρειαζόταν πάνω από μια ώρα για να έρθει στον τόπο του ατυχήματος. Όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις…

Οι τραγικές ελλείψεις σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας και στο ΕΚΑΒ εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ πολύ συχνά βλέπουμε αεροδιακομιδές ασθενών ακόμα και για ήπια περιστατικά. Τελευταίο (;) γεγονός η μεταφορά ηλικιωμένης γυναίκας με αγροτικό αυτοκίνητο συμπολιτών μας, στην περιοχή του Ευδήλου, αφού ασθενοφόρο δεν υπήρχε κοντά και χρειαζόταν πάνω από μια ώρα για να έρθει στον τόπο του ατυχήματος. Όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της κατάστασης…

Το ξαναλέμε:  Πάρτε μέτρα τώρα πριν να είναι πολύ αργά! Δώστε λεφτά για την υγεία και την παιδεία. Απαιτούμε και διεκδικούμε: 

  • Άμεσες μόνιμες προσλήψεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο Ικαρίας, στο ΚΥ και τα Περιφερειακά Ιατρεία.
  • Τουλάχιστον 3 ασθενοφόρα πλήρως στελεχωμένα, ώστε να καλύπτονται ταυτόχρονα περιστατικά. 
  • Κατεπείγουσα πρόσληψη παιδιάτρων που να καλύπτουν τις ανάγκες του νησιού.
  • Άμεση ενίσχυση της νεφρολογικής μονάδας.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμων σχολίατρων  και μόνιμων σχολικών νοσηλευτών.
  • Επιστροφή στη θέση τους όλων των εργαζομένων στην υγεία που είναι σε αναστολή από τα καθήκοντα τους. Δεν περισσεύει κανείς!

Η ζωή, η υγεία και η μόρφωση πρέπει να παρέχονται με ευθύνη του Κράτους ισότιμα, δημόσια και δωρεάν. Για εμάς τους γονείς είναι μονόδρομος ο αγώνας, μέσα από τους συλλόγους και την Ένωση, για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: