Ετοιμάζουν Δημοτική Αστυνομία που θα φέρει γκλοπ και χειροπέδες για καταστολή

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: Η ίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας αφορά ολόκληρη την κοινωνία και πρέπει να απασχολήσει όλα τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς των δήμων, αφού και αυτοί θα έρθουν αντιμέτωποι με το “νέο” κατασταλτικό σώμα. 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30-11-2022, και στο θέμα της τροποποίησης του οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Λήμνου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψηφίσαμε τη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας με πρόβλεψη για 10 οργανικές θέσεις, τη στιγμή που οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ», «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ» και «Η ΛΗΜΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ», περιορίζονταν στον προβληματισμό αν θα είναι Διεύθυνση ή Τμήμα.

  Σήμερα, με ένα νομοσχέδιο στη κυριολεξία έκτρωμα, η κυβέρνηση με τη συγκατάθεση των δημάρχων δημιουργεί έναν ακόμα κατασταλτικό μηχανισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση του κόσμου ενάντια στη βάρβαρη πολιτική. Την ώρα που το σύνολο των υπηρεσιών των Δήμων και του Δήμου μας είναι υποστελεχωμένο, την ώρα που στις κοινωνικές δομές η μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού είναι με ελαστικές μορφές εργασίας, η κυβέρνηση μαζί με τους δημάρχους ετοιμάζουν τη Δημοτική Αστυνομία που θα φέρει γκλοπ και χειροπέδες για να καταστείλει τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες που θα οργανώνουν κινητοποιήσεις και θα διεκδικούν αγωνιστικά καλύτερους όρους ζωής, αφού αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις σημερινές συνθήκες που οδηγούν σε φτώχεια και ανεργία.

Αντί να αυξήσουν τις δαπάνες προκειμένου να εξοπλιστούν οι υπηρεσίες με μηχανολογικό εξοπλισμό και μόνιμους εργάτες και οδηγούς, ώστε το χειμώνα να μην πνιγόμαστε και το καλοκαίρι να μην καιγόμαστε, αυτοί επιλέγουν να διαθέτουν κονδύλια για να αγοράσουν περιπολικά και μηχανές. Αντί να προσλάβουν κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και να μονιμοποιήσουν τους ήδη υπάρχοντες συμβασιούχους στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, αυτοί επιλέγουν να προσλάβουν αστυνόμους. Αντί να δημιουργήσουν παιδικούς σταθμούς σύγχρονους και ασφαλείς για τα παιδιά μας με το απαραίτητο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό ώστε τα παιδιά μας να μην στοιβάζονται σε τριαντάρια και τριανταπεντάρια τμήματα, αυτοί επιλέγουν να φτιάξουν αστυνομικά τμήματα και κρατητήρια.

Ξέρουμε πολύ καλά, ότι η σημερινή βάρβαρη πολιτική για να υλοποιηθεί θέλει αυταρχισμό και καταστολή και με τη δημιουργία αυτού του νέου αστυνομικού σώματος αυτό επιδιώκουν. Δεν είναι τυχαία ούτε η ώρα, ούτε η στιγμή που έδωσαν αυτό το έκτρωμα στη διαβούλευση και ετοιμάζονται να το ψηφίσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Το επόμενο διάστημα η επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες θα ενταθεί ακόμα περισσότερο και οι δήμοι ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής. Θέλουν να μετατρέψουν τους δήμους σε ένα ακόμα αστυνομικού τύπου φοροεισπρακτικό μηχανισμό ώστε να απαλλάξουν το κράτος από τις υποχρεώσεις του.

Δεν είναι τυχαίο ότι διάφορα παπαγαλάκια της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ζητάνε να μεταφερθεί ο ΕΝΦΙΑ στους δήμους. Ούτε είναι τυχαίο ότι έχουν μετατρέψει σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιών σε ανταποδοτικές. Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική που υλοποίησε και η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη αλλά και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ.

Η ίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας αφορά ολόκληρη την κοινωνία και πρέπει να απασχολήσει όλα τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς των δήμων, αφού και αυτοί θα έρθουν αντιμέτωποι με το “νέο” κατασταλτικό σώμα. 

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους του νησιού, να μην επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός ακόμα κατασταλτικού μηχανισμού.

Μύρινα 10-12-2022

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μαδυτινός Κωνσταντίνος
Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: