Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή: Πρόσκληση για κοινή σύσκεψη την Τετάρτη 29 Νοέμβρη

Προς Φορείς και κινήσεις πολιτών που αγωνίζονται για το περιβάλλον  και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αθήνας 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Φορείς και κινήσεις πολιτών που αγωνίζονται για το περιβάλλον  και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αθήνας 

Για κοινή σύσκεψη την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 ώρα 7.30 μ.μ. στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων Λάκωνος 9 (Πάρκο ΚΑΠΑΨ Τριφυλίας και Λάμψα

Είναι γνωστό ότι η Αθήνα είναι μία από τις πιο πυκνοδομημένες και με λιγοστό πράσινο πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Πολλοί ελεύθεροι χώροι και πλατείες της πόλης καταστρέφονται, υποβαθμίζονται, εμπορευματοποιούνται και απειλούνται με τσιμεντοποίηση με διάφορα προσχήματα (επενδύσεις, αναπλάσεις, αξιοποιήσεις κλπ.).

Συγχρόνως όμως αναπτύσσονται έντονες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, ως αντίδραση στους καταστροφικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και άλλων δημόσιων φορέων για το περιβάλλον της πόλης μας.

Είναι γεγονός ότι αυτοί οι αγώνες πρέπει να αποκτήσουν διευρυμένη δημοσιότητα ώστε να απολαμβάνουν από τους πολίτες τη στήριξη που τους αξίζει, καθόσον τις πιο πολλές φορές δεν τυγχάνουν της παραμικρής αναφοράς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Για αυτό το λόγο προτείνουμε να πραγματοποιούνται κοινές συναντήσεις, σε τακτά χρονικά διαστήματα, που θα συμβάλλουν στην αλληλοενημέρωση, στην ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και τελικά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των αγώνων μας.

Στόχος της σύσκεψης, στην οποία σας καλούμε, είναι να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στην πρόταση μας αυτή, όπως και πάνω σε κάθε άλλη σκέψη ή πρόταση που θα κατατεθεί που θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου.                                   Η Γραμματεία της Επιτροπής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: