Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον ΧΥΤΑ Φυλής

«Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»

Οι καλλιτέχνες έχουν διαχρονικά διττό ρόλο: αφενός να ψυχαγωγούν, αφετέρου να αφουγκράζονται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας, να μετατρέπουν την τέχνη τους σε όχημα συνειδητοποίησης, σε εργαλείο κινητοποίησης και δράσης, πραγματώνοντας αυτό που έγραφε ο Γιάννης Ρίτσος: «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης είναι ένας σπουδαίος κιθαριστής, ένας βιρτουόζος μουσικός, ένας μαέστρος που ξέρει καλά να συνταιριάζει διαφορετικά ηχοχρώματα, συνθέτοντας πλείστες όσες μελωδίες με τρόπο πρωτότυπο, καινοφανή και λειτουργικό.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου διαθέτει φωνή που ανατέμνει την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, χαμόγελο και αύρα που σαγηνεύει και ταμπεραμέντο που μαγνητίζει. Ορίζει με ακρίβεια γεωδαίτη τον χώρο της κάθε φορά στη σκηνή και μπολιάζει με δεξιοτεχνία τις ελπίδες και τους φόβους του καθενός μας σε στίχους και μουσική.

Η Πολυξένη Καράκογλου, με τη θαλερότητα που της προσφέρει η νιότη της και την αυτοπεποίθηση με την οποία την γεμίζει το πλούσιο ταλέντο της, διαθέτει σπάνια εκφραστικότητα και φωνή που χαρτογραφεί με λυρικότητα ξεχωριστά μουσικά μονοπάτια.

Οι Υπεραστικοί διαθέτουν αφτιασίδωτη αυθεντικότητα. Οι στίχοι που δημιουργούν και οι μουσικές που παίζουν, βγαίνουν βαθιά από μέσα τους, πηγάζουν από τις ρίζες της ίδιας της κοινωνίας στην οποία ζουν, από την καθημερινότητα των ανθρώπων με τους οποίους συγχρωτίζονται και αλληλεπιδρούν.

Όλοι αυτοί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στις 20:00, στην Πετρούπολη (10ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης – πλατεία Ηρώ), εκπέμποντας ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στον λαό της Δυτικής Αθήνας που παλεύει να μπει ένα τέλος στο έγκλημα υποβάθμισης της Δυτικής Αττικής.

Μαζί τους θα είναι και το μαθητικό συγκρότημα Έναστροι από το 3ο Λύκειο Πετρούπολης, αλλά και όλοι εμείς, πολίτες της Δυτικής Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας, που έχουμε χρέος να φωνάξουμε ένα δυνατό «Ως εδώ», ένα ηχηρό «Δεν πάει άλλο», σε όλους εκείνους που επιβουλεύονται να βγάλουν κέρδη στην πλάτη μας, εις βάρος της υγείας της δικής μας και των παιδιών μας. Σε όλους εκείνους, στην τελική, που μας θεωρούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στο παρόν και στο μέλλον μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων Πετρούπολης – Ιλίου, καλεί τον κόσμο όχι μόνο να παραστεί στη συναυλία, αλλά να δώσει βροντερό παρών και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη μέρα, στις 18 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στο δημαρχείο της Πετρούπολης.

Στο κάλεσμα που έκανε αναφέρει, μεταξύ άλλων, «Τώρα ξεσηκωμός! Ούτε ώρα χαμένη! Μας γεμίζουν καρκίνο για τα κέρδη τους! Τέρμα πια στο αίσχος της Φυλής! Όχι νέα εγκλήματα στην Αττική και στο Λατομείο Μουσαμά!»

Διαβάστε ολόκληρο το κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής σωματείων και φορέων εδώ και ελάτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Αυτή η μάχη μας αφορά όλους χωρίς αστερίσκους…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: