Ένα ακόμη εργατικό “δυστύχημα”… – Σκοτώθηκε διανομέας. Βρέθηκε κάτω από τις ρόδες λεωφορείου

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 55χρονος περίπου στις 15:50, στην οδό Τσιμισκή, στο ύψος της Αγίας Σοφίας βρέθηκε κάτω από τις ρόδες ενός λεωφορείου της πολεμικής αεροπορίας αφού πρώτα η μηχανή της δουλειάς που οδηγούσε χτυπήθηκε από άλλο όχημα.

Τραγικό θάνατο βρήκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιούνη ένας 55χρονος  διανομέας ανταλλακτικών αυτοκινήτων σε τροχαίο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 55χρονος περίπου στις 15:50, στην οδό Τσιμισκή, στο ύψος της Αγίας Σοφίας βρέθηκε κάτω από τις ρόδες ενός λεωφορείου της πολεμικής αεροπορίας αφού πρώτα η μηχανή της δουλειάς που οδηγούσε χτυπήθηκε από άλλο όχημα. Ο οδηγός του οχήματος που φέρεται να χτύπησε την μηχανή του διανομέα εγκατέλειψε το σημείο. Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διερευνώνται από την Τροχαία.

Σε ανακοίνωσή τους, το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής, αναφέρουν τα εξής:

«Ένα ακόμη εργατικό “δυστύχημα” έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα, με κόστος την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Πρόκειται για ένα ακόμη τραγικό έγκλημα, που αποδεικνύει με το χειρότερο τρόπο ότι η μάχη για το μεροκάματο περνά μέσα από το σακάτεμα των εργαζομένων αλλά και της ίδιας σωματικής τους ακεραιότητα. Τα τραγικά αυτά γεγονότα συνοδεύονται από την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας, από την πίεση για γρήγορη “εξυπηρέτηση”, την εντατικοποίηση και τα εξαντλητικά ωράρια που φέρνουν καθημερινά τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με την εξουθένωση, μεγαλώνοντας κι άλλο τους κινδύνους.

Τα μέτρα προστασίας διαρκώς πετσοκόβονται αφού η υγεία και η ασφάλεια “κοστίζουν” για την εργοδοσία, οι έλεγχοι από το κράτος είναι ανύπαρκτοι, οι αρμόδιες υπηρεσίες και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) υποβαθμίζονται, ενώ τα Κέντρα Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων υπολειτουργούν.

Για αυτό το λόγο η συσπείρωση στα σωματεία και η οργάνωση της πάλης για διεκδικήσεις, αποτελεί μονόδρομο στον εργασιακό μεσαίωνα και τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σε πολλές επιχειρήσεις. Διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για να δουλεύουμε με ασφάλεια, με αξιοπρεπείς μισθούς και με όλες τις απαραίτητες παροχές, για να επιστρέφουμε σπίτι μας μετά το τέλος της βάρδιας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του αδικοχαμένου διανομέα. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση και τη διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν σ’ αυτό το τραγικό εργατικό “δυστύχημα”».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: