Έμπρακτη αλληλεγγύη – Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης στους πληγέντες.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης στους πληγέντες, αναδεικνύοντας παράλληλα τις μεγάλες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τις τεράστιες καταστροφές που βιώνει η χώρα και ο λαός από τις πυρκαγιές.

Σε αυτό το πλαίσιο απευθύνουν κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: Νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά.

Κάλεσμα συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας απευθύνουν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών και το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας. Τα είδη μπορούν να παραδίνονται στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας (Μ. Φριζή 10, Χαλκίδα, απέναντι από την Πυροσβεστική) κάθε μέρα μεταξύ 19.00-21.00 και οποιαδήποτε άλλη ώρα κατόπιν συνεννόησης στο 6944303068.

Επίσης, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Καρύστου συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης (νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ) για να τα παραδώσουν άμεσα στους πυρόπληκτους. Τα είδη θα μπορούν να παραδίνονται στην παραλία Καρύστου (δίπλα στους πάγκους των παραγωγών) από το Σάββατο 7/8/2021 και κάθε μέρα μεταξύ των ωρών 7μ.μ. έως 9μ.μ. Για συνεννόηση μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 6981151558 Κούλα Βρανά και 6972845825 Μιχάλης Μπάνος (για την περιοχή Μαρμαρίου).

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Δράμας συλλέγουν τα παραπάνω είδη και τη Δευτέρα 9/8 τα παραδίδουν στο Σωματείο τους, ενώ όσοι άλλοι επιθυμούν να συμβάλουν καλούνται να τα φέρουν τη Δευτέρα στο πάρκινγκ του νοσοκομείου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 6970834017.

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει στους εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου το σωματείο του ΠΑΓΝΗ. Τα είδη θα παραδίνονται στα γραφεία του σωματείου από την Δευτέρα 9/8, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Σωματεία και φορείς της Βοιωτίας συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης (νερά, τυποποιημένη ξηρά τροφή, ρύζι, μακαρόνια, γάλα μακράς διαρκείας, φρυγανιές, ξηρούς καρπούς, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά, παυσίπονα, αντισηπτικά κτλ). Τα είδη θα συγκεντρώνονται: Σάββατο 10- 12 π.μμ στο γραφείο του Σωματείου ΟΑΕΕ ΘΗΒΑΣ (στη Δημοτική Αγορά). Σάββατο 6- 8 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Θήβας. Κυριακή 10- 12 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θήβας. Κυριακή 6 – 8 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Θήβας.

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται και από σωματεία εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, καθημερινά 7 – 9 μ.μ.

Σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους καλεί η ΕΓ του ΜΑΣ καθώς και φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης.

Tο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής καλεί τα μέλη του να απευθυνθούν άμεσα στο Σωματείο σε περίπτωση που υπάρχει έστω και ένας συνάδελφος μεταξύ των πληγέντων και χρειάζεται στήριξη και να εκφράσουν την έμπρακτη στήριξη με κάθε πρόσφορο τρόπο στους πληγέντες.

Την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στους πληγέντες ανά την Ελλάδα, κατοίκους από τις πυρκαγιές, εκφράζουν ακόμα η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, το Συνδικάτο Φαρμάκου ν. Αττικής, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών.

902. gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: