Έμπρακτα στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων η Δημοτική Αρχή Πάτρας

Ο Δήμος Πατρέων συνεχίζει σταθερά να βρίσκεται αλληλέγγυος και να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολεμικών επιχειρήσεων των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαμένουν στην περιοχή κάτω από άθλιες συνθήκες.

«Η πρόσφατη επιχείρηση «σκούπα» των αστυνομικών αρχών κατά των μεταναστών επιβεβαιώνει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό στο να επιβάλει την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της. Ο Δήμος μας, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών και των προσφύγων να μεταβούν άμεσα στις χώρες προορισμού τους» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Πάτρας, μετά την επιχείρηση «σκούπα» κατά μεταναστών και προσφύγων, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την έμπρακτη συμπαράστασή της  στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές εστίες τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολεμικών επιχειρήσεων των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαμένουν στην περιοχή κάτω από άθλιες συνθήκες.

«Παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη μας, με την ελπίδα να περάσουν μέσω του λιμανιού στις χώρες προορισμού τους με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και της ζωής τους, γιατί οι συμφωνίες και αποφάσεις της Ε.Ε. και της Ελληνικής κυβέρνησης, καταδικάζουν δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένους σε μαζικό και πολύχρονο εγκλωβισμό.

Ο Δήμος μας εκφράζει την αλληλεγγύη του και προσπαθεί, μέσα από τις μικρές δυνατότητες που εκ των πραγμάτων έχει, να προσφέρει στους ξεκληρισμένους και κατατρεγμένους πρόσφυγες μέσα από τις δομές του και με την βοήθεια των εργαζομένων και εθελοντών, διατροφή, ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, που όμως δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους.

Το ίδιο έπραξε, με τους πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν προσωρινά στο Ρίο και τους 113 μετανάστες που κινδύνεψαν να πνιγούν στους Παξούς στις 7 Μαρτίου και έφτασαν εξαντλημένοι στο λιμάνι της Πάτρας. Δεν έχουμε όμως στην κατοχή μας κατάλληλους χώρους για να εγκατασταθούν με ανθρώπινες συνθήκες. Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, να αντιμετωπίσει έστω και τώρα το ζήτημα».

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της άμεσης μεταφοράς των προσφύγων από την Ελλάδα και την πόλη της Πάτρας στις χώρες προορισμού τους και τονίζει: «Για όσο καιρό παραμείνουν στην πόλη μας, πρέπει να εξασφαλίσει χώρους αξιοπρεπείς, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όπου θα τους παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα, σίτιση, διερμηνεία και νομική αρωγή.

Για την Δημοτική Αρχή και το λαό της Πάτρας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, δεν αποτελούν απειλή γιατί οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι και να στηρίζουμε το δικαίωμά τους για την απευθείας μεταφορά από τις χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα, στις χώρες τελικού προορισμού τους, με βάση τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τον Πατραϊκό λαό, ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών που δεν διστάζουν να τσακίσουν χώρες και λαούς, με στόχο τον έλεγχο των αγορών, των πηγών πρώτων υλών και ενέργειας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: