Εκλογές ΕΣΗΕΑ | Ψήφος στη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» κόντρα στις δυνάμεις της συναίνεσης και της συνδιαλλαγής με εργοδοσία – κυβερνήσεις (Ψηφοδέλτιο)

Στις 6, 7, 8 και 9 Φλεβάρη πραγματοποιούνται οι αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΑ για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, με την «Δημοσιογραφική Συνεργασία» να απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους δημοσιογράφους μαζικά να στηρίξουν το αγωνιστικό της ψηφοδέλτιο, που συγκροτείται από τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στις 6, 7, 8 και 9 Φλεβάρη πραγματοποιούνται οι αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΑ για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, με την «Δημοσιογραφική Συνεργασία» να απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους δημοσιογράφους μαζικά να στηρίξουν το αγωνιστικό της ψηφοδέλτιο, που συγκροτείται από τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Η ενίσχυση της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» είναι ενίσχυση της δύναμης που μπορεί να αποτελέσει το «αντίπαλο δέος» στην προκλητική ομοφωνία των άλλων παρατάξεων, που εκφράζεται τόσο με το «κοινό προεδρείο» από τους συνδικαλιστές των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την ουσιαστική συναίνεση των υπόλοιπων δυνάμεων στην ταφόπλακα που επιχειρεί να βάλει η πλειοψηφία του ΔΣ σε κάθε αγωνιστική δράση, για λογαριασμό της εργοδοσίας.

Να σταλεί ηχηρό μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης

Μπροστά στις αρχαιρεσίες η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» και με τη Διακήρυξή της αναδεικνύει τα βασικά διλήμματα που απασχολούν τον κλάδο και αφορούν: Πρώτον, την ανάπτυξη της πάλης για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που δεν έχει υπογραφεί από το 2009. Δεύτερον, την ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε βάρος της σημερινής πλειοψηφίας του ΔΣ, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπονομεύει κάθε ζωντανή συλλογική διαδικασία. Και τρίτον, το περιεχόμενο της ενημέρωσης, για να υψωθεί τείχος από τους ίδιους τους εργαζόμενους στις κατασκευασμένες ειδήσεις και στα fake news.

«Διεκδικούμε αγωνιστικά τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, κόντρα στις δυνάμεις της συναίνεσης και της συνδιαλλαγής με εργοδοσία – κυβερνήσεις», σημειώνει στη Διακήρυξη η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», καλώντας τους εργαζόμενους μέσα από τις κάλπες να στείλουν «ηχηρό μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης:

Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

Για ενημέρωση στην υπηρεσία του λαού και όχι της πολιτικής που τον εξοντώνει!».

Εδώ και τώρα οργάνωση του αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις

Ειδικά σε σχέση με τη Συλλογική Σύμβαση, η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» διεκδικεί υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ «με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, αναπλήρωση απωλειών, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας. Συντονίζουμε τη δράση με τους άλλους συναδέλφους μας στα ΜΜΕ, που διεκδικούν επίσης την υπογραφή Συμβάσεων».

Σημειώνει μάλιστα ότι η πλειοψηφία των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ «δεν πήρε καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για την αγωνιστική διεκδίκηση νέας ΣΣΕ. Αντίθετα, αναλώνονταν σε …αλληλογραφία και σε “επαφές” με την εργοδοσία πίσω από κλειστές πόρτες, “αφοπλίζοντας” συστηματικά τη μόνη δύναμη που μπορεί να την επιβάλει, τους εργαζόμενους και τον οργανωμένο αγώνα τους». Πιο συγκεκριμένα, «η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ “προτείνει” στους εργοδότες κλιμακωτές αυξήσεις στους μισθούς, τους οποίους ομαδοποιεί με βάση τον “μέσο μισθό”! Βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους – στελέχη των ΜΜΕ με τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και βγάζει τους μέσους όρους! Ετσι ισχυρίζεται ότι …”ενοποιεί τον κλάδο”.

Η πρότασή της οδηγεί στη διαιώνιση των μισθών πείνας, ειδικά για τους πιο χαμηλόμισθους, χωρίς καμία ανάκτηση απωλειών! Και δεν είναι μόνο αυτό… Το παράδειγμα με τα κρατικά ΜΜΕ είναι αποκαλυπτικό! Τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι έχουν απώλειες που ξεπερνούν το 40% σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας, η κυβέρνηση σε συνεργασία με την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να δώσει κουπόνια σούπερ μάρκετ αντί για αυξήσεις! Και μάλιστα μόνο σε όσους είναι μισθωτοί, αφού εξαιρούνται όσοι δουλεύουν με μπλοκάκι, ενώ αφαιρούνται από τα ποσά οι μέρες αδειών και ασθενείας!

 

Αυτό το αίσχος βαφτίζει “ΣΣΕ” η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, στρώνοντας το έδαφος για παρόμοιες συμφωνίες και στα ιδιωτικά ΜΜΕ».

Οχι στα fake news και στην προπαγάνδα του πολέμου – Ενημέρωση για τα συμφέροντα του λαού!

Σε σχέση με την πάλη ενάντια στις κατασκευασμένες ειδήσεις, στα fake news και στην προπαγάνδα του πολέμου, η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» απαιτεί «ενημέρωση για τα συμφέροντα του λαού!». Και θυμίζει ότι «στην τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ “έδωσε μάχη” για να μην μπει σε ψηφοφορία το ψήφισμα της “Δημοσιογραφικής Συνεργασίας”, που καταδικάζει την προπαγάνδα και τα fake news του πολέμου, την αναπαραγωγή τους από τα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ, με ανοιχτή παρέμβαση της ισραηλινής πρεσβείας, χωρίς καμία εξακρίβωση ή διασταύρωση, πέρα από κάθε δεοντολογία».

«Δεν τα κατάφεραν! Το ψήφισμα κατατέθηκε και υπερψηφίστηκε! Αποκαλύφθηκαν όμως για άλλη μια φορά τα πολλά νήματα που συνδέουν τη συνδικαλιστική πλειοψηφία με την εργοδοσία και με μηχανισμούς του κράτους. Αυτοί είναι που καιροφυλακτούν για να προβάλλεται αμάσητη η προπαγάνδα του κράτους του Ισραήλ».

Να πάρουμε μαζί την κατάσταση στα δικά μας χέρια!

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» καλεί τα μέλη της ΕΣΗΕΑ «να πάρουμε μαζί την κατάσταση στα δικά μας χέρια! Με ζωντανές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς, να οργανώσουμε τον αγώνα μας, παραμερίζοντας τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού!».

Και αναδεικνύει την ανάγκη για «ένα κίνημα μαζικό, οργανωμένο, δυνατό:

Που θα παλεύει για όλα τα προβλήματα των εργαζόμενων δημοσιογράφων, ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων, για άμεσα μέτρα ανακούφισης των οικογενειών μας, των συνταξιούχων και των ανέργων. Που θα πατάει γερά στους χώρους δουλειάς, βλέποντας τον κλάδο ενιαία, ανεξάρτητα από ειδικότητες, και αντιμετωπίζοντας τα προβλήματά μας με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Που θα συνδέει τους καθημερινούς αγώνες με την πάλη για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Που θα σημαδεύει τον πραγματικό εχθρό, ο οποίος είναι το κεφάλαιο και οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η εξουσία τους. Που θα συνδέει άρρηκτα τον αγώνα των εργαζόμενων δημοσιογράφων με τον αγώνα για ολόπλευρη, πραγματική, ουσιαστική ενημέρωση του εργαζόμενου λαού και των συμφερόντων του, ενάντια στη χειραγώγηση και τον αποπροσανατολισμό».

«Αυτό το κίνημα χρειάζεται άλλο συσχετισμό στην ΕΣΗΕΑ και συνολικά στις Ενώσεις και στα Σωματεία του κλάδου.

Στο χέρι μας και στην ψήφο μας είναι να ανοίξουμε τον δρόμο, με ακόμα πιο δυνατή “Δημοσιογραφική Συνεργασία” στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ!», καταλήγει η Διακήρυξη.

Το ψηφοδέλτιο της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας»

Με 67 υποψηφιότητες συγκροτείται το ψηφοδέλτιο της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ:

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΕΡΤ), ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΚΑΣΤΗ (ATTICA TV), ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (902.gr), ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (newsbeast.gr, political.gr), ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (902.gr), ΒΑΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΒΑΜΒΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ), ΒΕΛΕΓΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΒΕΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΑΝΔΡΙΑΝΑ (ΝΤΑΝΙ) (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ), ΒΙΚΤΩΡΑΤΟΣ ΙΩΣΗΦ (ΠΟΝΤΙΚΙ), ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΑΠΕ – ΜΠΕ), ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΓΕΩΡΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ (in.gr), ΓΚΙΟΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (NEWSBOMB.GR, ATTICA TV), ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΠΕ – ΜΠΕ), ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (902.gr), ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΖΥΜΑΡΗ ΑΘΗΝΑ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ (ΑΝΕΡΓΟΣ), ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (aftodioikisi.gr), ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), ΚΑΖΑΝΤΖΗ ΠΑΝΤΙΑ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΚΑΛΛΙΓΕΡΗ ΜΑΡΙΝΑ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΚΑΜΑΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ (APLHA), ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (newsit.gr), ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΚΥΡΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (iefimerida.gr), ΛΕΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (9,84), ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (MEGA), ΛΟΓΑΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ (ΑΝΕΡΓΗ), ΜΑΪΛΗ ΕΛΕΝΗ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΜΕΖΙΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ), ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΠΕ – ΜΠΕ), ΜΟΣΧΟΒΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΜΟΥΣΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), ΜΠΑΜΙΑΤΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (THETOC.GR), ΜΠΙΤΣΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (DOCUMENTO), ΜΠΟΛΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ (MEGA), ΜΠΟΛΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ALPHA), ΜΥΤΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ALPHA), ΝΙΕΡΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΕΡΙΦΥΛΗ (CNN.gr), ΠΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΡΑΜΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (902.gr), ΡΟΒΒΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (NEA), ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ALPHA), ΣΕΓΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ (902.gr), ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), ΣΙΑΧΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΣΚΙΝΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΒΗΜΑ), ΣΤΡΕΒΙΝΑ ΙΩΑΝΝΑ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΤΣΙΒΟΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (in.gr), ΤΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (sportal.gr), ΤΣΟΥΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΦΟΡΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ALPHA), ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΝΕΡΓΟΣ).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: