ΕΚ Σάμου – ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ – Σωματεία και φορείς Ικαρίας: Ο Νοέμβρης ήταν μια κόκκινη ρωγμή – Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική

Όλοι στην συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο: Παρασκευή  17 Νοέμβρη στις 19:30 στην πλατεία Ευδήλου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

           ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

«Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ»,«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία»

    50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου με τα ιδανικά και τα συνθήματα του να παραμένουν επίκαιρα, γιατί επίκαιρος παραμένει ο αγώνας ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και όλων όσων διαλύουν τα δικαιώματα και τις ζωές του λαού. Μας δείχνουν τον δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες, για τους δικούς μας Νοέμβρηδες…Τιμάμε τους νεκρούς οι οποίοι στάθηκαν ηρωικά απέναντι στο σκοτάδι της δικτατορίας δείχνοντας στις μεταγενέστερες γενιές πως όταν ένας λαός δεν αντέχει τα δεσμά του, ξεσηκώνεται και εξεγείρεται για την ελευθερία του παρά τον φόβο εξοριών, φυλακίσεων και βασανιστηρίων.

   Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου γίνεται ενώ στην Παλαιστίνη διεξάγεται ένας ακόμα ιμπεριαλιστικός πόλεμος με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ επί 75 χρόνια και τώρα ακόμα πιο σφοδρά, να επεκτείνει την κατοχή της Παλαιστίνης σφάζοντας και φυλακίζοντας παιδιά και αμάχους, εκτοπίζοντας τον Παλαιστινιακό λαό, διαπράττοντας μια νέα γενοκτονία . Και σε αυτή τη σφαγή συμμετέχει η χώρα μας υποστηρίζοντας το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» του Ισραήλ και τη δολοφονία 4.500 παιδιών, μέσω των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με στρατιωτικά μέσα, θέτοντας σε ακόμα βαθύτερο κίνδυνο τον ελληνικό λαό αφού συμμετέχει και στον πόλεμο της Ουκρανίας με τους ίδιους εγκληματίες και τρομοκράτες.

   Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και η αντιδικτατορική πάλη διδάσκει την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτους και να σταματήσει η χώρα μας να είναι ορμητήρια πολέμου

    Απαιτούμε να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού εδώ και τώρα υποστηρίζοντας το δικαίωμά του για Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως είναι η απόφαση του ΟΗΕ, που έχει ψηφίσει ομόφωνα και η ελληνική Βουλή. Να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους, να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι Παλαιστίνιοι και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

   Οι ηρωικοί αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης είχαν αξίες που τους ατσάλωναν την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και την οργάνωση. Σήμερα ο λαός εμπνέεται από τους αγώνες του χθες και ακόμα και αν όλα μπορεί να φαίνονται σαν να μην κινούνται, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν με την οργανωμένη πάλη του! 

   Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων, τα 15μελή των σχολείων και τους μαζικούς φορείς του νησιού μας σε αποφάσεις και μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση για το εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο Νοέμβρης ήταν μια κόκκινη ρωγμή – Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική

Όλοι στην συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Παρασκευή  17 Νοέμβρη στις 19:30 στην πλατεία Ευδήλου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: