“Είναι μυστικό; Ντρέπεστε για τη δουλειά σας;” – ΜΑΤατζής αρνείται να δώσει τα στοιχεία του σε πολίτη και του λέει ειρωνικά να πάρει το 100, για να τα μάθει…

Η απαγόρευση συναθροίσεων έληξε, αλλά η ΕΛ.ΑΣ. έθεσε για δεύτερη συνεχή μέρα τα Εξάρχεια σε πολιορκία, με απρόκλητη βία και προσαγωγές.

Η απαγόρευση των συναθροίσεων θα είναι (;) προσωρινή. Η αστυνομοκρατία όμως μόνιμη.

Για δεύτερη συνεχή μέρα τα Εξάρχεια θύμιζαν πολιορκημένη πόλη, με την ΕΛ.ΑΣ. να στοχοποιεί και χθες μικρές, συμβολικές κινητοποιήσεις γύρω από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο φακός του φωτορεπόρτερ Σάββα Καρμανιόλα -του οποίου είναι και οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούμε στην ανάρτηση- αποτύπωσε στην πλατεία Εξαρχείων τη στιγμή μιας αναίτιας και βίαιης προσαγωγής ενός πολίτη, που σφαδάζει από τον πόνο, καθώς τον ρίχνουν στο έδαφος οι ΜΑΤατζήδες.

Την ίδια ώρα ένας πολίτης που επικαλέστηκε δημοσιογραφική ιδιότητα, ζήτησε -όπως είχε δικαίωμα- τα στοιχεία ενός από τους άνδρες των ΜΑΤ, που τον ειρωνεύεται λέγοντας να “πάρει το 100”.

Η ευλογία του περαστικού είναι εύλογη: Ποιος είναι ο επικεφαλής; Είναι μυστικό; Ντρέπεστε για τη δουλειά σας;

Ρητορικό ερώτημα αυτό το τελευταίο. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, εκτός κι αν πληρώνεσαι για να χάνεις την ανθρώπινη υπόστασή σου, να δέρνεις τον κόσμο και να ξεσπάς τα διάφορα σύνδρομα από τα οποία πάσχεις.

Αν και ποιος έχασε την ντροπή για να την βρούνε οι Πραιτωριανοί…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: