Είδες η ΔΕΗ; Ζητά από πυρόπληκτο στο Μάτι εξόφληση λογαριασμού για περίοδο που το σπίτι δεν υπήρχε!

Πυρόπληκτος από το Κιούπι Ραφήνας, ο οποίος είδε το σπίτι του να καταστρέφεται ολοσχερώς από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι το 2018, καλείται από τη ΔΕΗ να εξοφλήσει εκκαθαριστικό λογαριασμό της τάξεως των 269 ευρώ για περίοδο κατανάλωσης το καλοκαίρι του 2019!

Στον «Ριζοσπάστη» έφτασε άλλη μια καταγγελία για εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία απαιτεί λεφτά για κατανάλωση σε κατεστραμμένο σπίτι, αυτήν τη φορά από φωτιά. Συγκεκριμένα, πυρόπληκτος (τα στοιχεία είναι στη διάθεση της εφημερίδας) από το Κιούπι Ραφήνας, ο οποίος είδε το σπίτι του να καταστρέφεται ολοσχερώς από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι το 2018, καλείται από τη ΔΕΗ να εξοφλήσει εκκαθαριστικό λογαριασμό της τάξεως των 269 ευρώ για περίοδο κατανάλωσης το καλοκαίρι του 2019!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί ως επίφαση το ότι δεν πήγε ο συγκεκριμένος κάτοικος εντός 6 μηνών από την καταστροφή να διακόψει τη σύνδεσή του, παραγνωρίζοντας έτσι την τραγική κατάσταση μιας λαϊκής οικογένειας που έπρεπε να βρει καινούργιο σπίτι, νέο σχολείο για τα παιδιά και ήταν αντιμέτωπη με τόσα άλλα προβλήματα.

Αρχικά η ΔΕΗ είχε αποστείλει λογαριασμό περίπου στα 300 ευρώ. Μετά από παρέμβαση σωματείων και φορέων και αφού αποσαφηνίστηκε ότι το ποσό δεν αφορά παλαιότερα χρέη και ο πυρόπληκτος ολοκλήρωσε τη διαδικασία διακοπής της σύνδεσης, η ΔΕΗ, απτόητη, επανήλθε με τον παραπάνω αναφερόμενο λογαριασμό των 269 ευρώ, τον οποίο απέστειλε το καλοκαίρι του 2019. Από τότε έχει ξεκινήσει η σχεδόν καθημερινή όχληση από δικηγορικά γραφεία εκ μέρους της ΔΕΗ (εισπρακτικές) για την εξόφληση του λογαριασμού απειλώντας και με εξώδικο.

Δεν φτάνει λοιπόν που ο άνθρωπος έχασε το σπίτι του, τρία χρόνια μετά αντιμετωπίζεται ακόμα ως οφειλέτης για κατανάλωση ρεύματος σε ένα σπίτι που δεν υπάρχει!

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: