Έφυγε από τη ζωή ο αλύγιστος αγωνιστής Κουρτ Τζαφέρ

Ο συναγωνιστής Κουρτ Τζαφέρ, Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα, έδωσε τη μάχη μέχρι τέλους, παρόλα τα προβλήματα υγείας, ενάντια στη βάρβαρη αντιαναπηρική, αντιλαϊκή πολιτική και την καπιταλιστική εκμετάλλευση διεκδικώντας τα δικαιώματα των αναπτήρων Ελλήνων και μεταναστών στη χώρα μας

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ και το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, με οδύνη ανακοινώνουν την απρόσμενη απώλεια του συναγωνιστή Κουρτ Τζαφέρ.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους συγγενείς του.

Ο συναγωνιστής Κούρτ Τζαφέρ, Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, έδωσε σκληρή μάχη για τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενάντια στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης του τουρκικού καθεστώτος. Αντιτάχθηκε στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο τάχθηκε και πολέμησε στο πλευρό των Κούρδων για τα δικαιώματά τους και για αυτές του τις πράξεις και ιδέες τον συνέλαβαν και τον φυλάκισαν στα λευκά κελιά.

Διαμαρτυρόμενος για τους βασανισμούς και τις άθλιες συνθήκες των φυλακών έκανε πολυήμερη απεργία πείνας με αποτέλεσμα να πάθει σοβαρή νευρολογική πάθηση και να μείνει βαριά κινητικά ανάπηρος.

Στην Ελλάδα ως πολιτικός πρόσφυγας παρόλα τα προβλήματα υγείας  δεν το έβαλε κάτω. Εντάχθηκε στις γραμμές της Σ.Ε.Α.ΑΝ. παρά τα προβλήματά του ήταν στην πρώτη γραμμή της πάλης και έδωσε τη μάχη μέχρι τέλους ενάντια στην βάρβαρη αντί-αναπηρική,  αντιλαϊκή πολιτική και την καπιταλιστική εκμετάλλευση διεκδικώντας δυναμικά και μαχητικά τα δικαιώματα των αναπήρων Ελλήνων και μεταναστών στην χώρα μας. Έπαιρνε μέρος μέσα από τις γραμμές της ΣΕΑΑΝ σε όλους τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αντιτασσόταν όπως έκανε και όταν ήταν στη χώρα του στα σχέδια αντιπαράθεσης των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας, στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Ήταν υπέρμαχος της φιλίας των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ήταν μια ασυμβίβαστη, χαρακτηριστική φιγούρα, μαζί με τον σκύλο του τον Σύντροφο, σε όλες τις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις μας. Παράδειγμα αγωνιστικής στάσης για όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα για τους νέους.

Συναγωνιστή Τζαφέρ δεσμευόμαστε να πάμε αυτήν την υπόθεση μέχρι τέλους!

 Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: