ΕΕΔΥΕ: Όλοι την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 12 μ. στα Παλούκια Σαλαμίνας – Να μην λύσει κάβους η φρεγάτα Ύδρα!

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 12 μ. στα Παλούκια Σαλαμίνας.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 12 μ. στα Παλούκια Σαλαμίνας.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους των Επιτροπών Ειρήνης, τους αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΕΕ! Να μην λύσει κάβους η φρεγάτα Ύδρα! Κανένας στρατιωτικός να μην βρεθεί σε αποστολή έξω από τα ελληνικά σύνορα!

Καταδικάζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, με το πρόσχημα της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της προστασίας των εμπορικών πλοίων.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη απόφαση, που αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, βάζοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλες περιπέτειες. Ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες που κλιμακώνονται η δολοφονική επίθεση και οι σχεδιασμοί του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ της στήριξης της δολοφονικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ. 

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης όπως και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την αποστολή πλοίων και στρατού στην περιοχή έχουν ως στόχο την διαφύλαξη των εφοπλιστικών συμφερόντων και τον έλεγχο ενός κομβικού σημείου της περιοχής για την μεταφορά εμπορευμάτων και ενέργειας.

Η «καραμέλα» του λεγόμενου εθνικού συμφέροντος που αναμασά η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής. Αντίθετα, φανερώνεται ότι τα συμφέροντα για τα οποία μιλά είναι εκείνα των εφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων και των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ -ΕΕ. Σε αυτά τα συμφέροντα «πίνουν νερό» ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, που τόσο ως κυβερνήσεις, όσο και ως αντιπολίτευση υπηρέτησαν και υπηρετούν με τον ζήλο του καλού μαθητή.

Αποκαλύπτεται για πολλοστή φορά και με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι οι υπέρογκες δαπάνες της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και οι δεκάδες στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, στις οποίες συμμετέχει η χώρα μας, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας.

Ήδη τρία ελληνόκτητα πλοία έχουν αποτελέσει στρατιωτικό στόχο αντιποίνων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Την ώρα που η γενίκευση του πολέμου βρίσκεται για τα καλά στην ημερήσια διάταξη, η αποστολή φρεγάτας και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο της Ερυθράς Θάλασσα, η ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση της Βάσης στη Λάρισα και συνολικά όλου του πλέγματος των αμερικανονατοϊκών Βάσεων και υποδομών, μετατρέπουν την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και στοχοποιούν τον ελληνικό λαό.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ελληνική εμπλοκή!

Να παρθεί πίσω η επικίνδυνη απόφαση για την ανάληψη της διοίκησης της πολεμικής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν όλες οι αμερικανονατοϊκές Βάσεις και υποδομές.

Να μην σταλεί φρεγάτα και προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα και σε κάθε άλλη αποστολή εκτός συνόρων!

Όλοι την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 12 μ. στα Παλούκια Σαλαμίνας 

στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: