Δήμος Πατρέων – Όλη η πόλη στο πόδι σήμερα στη μεγάλη κινητοποίηση για τις ανάγκες του λαού

Η μεγάλη Παμπατραϊκή κινητοποίηση που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων με «Μια πόλη στο πόδι, για την ικανοποίηση των αναγκών της, των αναγκών του πατραϊκού λαού!», σήμερα, στις 11 π.μ.

Με τη δύναμη που έδωσαν οι μαζικές Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλα τα Διαμερίσματα και τις Ενότητες, οι συναντήσεις και συζητήσεις με δεκάδες εργατικούς – λαϊκούς κ.α. φορείς, αλλά και η συζήτηση με απλό λαϊκό κόσμο, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη Παμπατραϊκή κινητοποίηση που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων με «Μια πόλη στο πόδι, για την ικανοποίηση των αναγκών της, των αναγκών του πατραϊκού λαού!»σήμερα, στις 11 π.μ.

Σκοπός, να πλημμυρίσουν με τη συμμετοχή των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας τους, οι σκάλες της Αγίου Νικολάου, της Γεροκωστοπούλου και η Αγίου Γεωργίου, να ακουστούν και να προβληθούν δυνατά όλες οι ανάγκες που υπάρχουν, απέναντι και στην διαχρονικά συνεχιζόμενη, αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ σήμερα, των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ προηγούμενα κ.α..

Τη συμπαράσταση και συμμετοχή τους στην μεγάλη κινητοποίηση, δήλωσαν εξάλλου, δεκάδες φορείς της πόλης, όπως, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας, ο Εμπορικός Σύλλογος, οι Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής (Αχαϊας), Υπαλλήλων του Δήμου, Εργαζομένων ΔΕΥΑΠ, Οδηγών – Χειριστών και Λοιπών Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων «Ο Αγ. Χριστόφορος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος – Αγυιάς Τερψιθέας και οχτώ Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων της περιοχής (σε κοινό τους ψήφισμα), ο αθλητικός σύλλογος «Πανιώνιος – Αχιλλέας» και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ).

Και με την νέα του κινητοποίηση, ο Δήμος απαιτεί, εδώ και τώρα:

«Να δοθούν εδώ και τώρα τα 67 εκ. που παρακρατούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις από την ετήσια χρηματοδότηση.

Πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στο Δήμο μας σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας. Την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Την κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων.

Την άμεση χρηματοδότηση όλων των Σχολικών Επιτροπών για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες των παιδιών μας.

Προσλήψεις καθαριστριών πλήρους απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

Γενναία χρηματοδότηση των πολιτιστικών και αθλητικών δομών και δράσεων.

Να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένος τριτοβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος με ευθύνη του κράτους, με σύνταξη μελετών στατικής επάρκειας από εξειδικευμένα κλιμάκια μηχανικών όλων των δημόσιων κτιρίων.

Να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας που είναι αναγκαία στην περιοχή μας.

Την υπογειοποίηση του τρένου από Ρίο μέχρι Κανελλοπούλου.

Παραχώρηση του Ριγανόκαμπου για τη δημιουργία Ανατολικού Πάρκου.

Να χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση του σχεδίου πόλεως.

Να μην συγχωνευθούν οι ΔΕΥΑ. Την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής των Οδηγιών της Ε.Ε. για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σύγχρονα Συνδυασμένα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: