Δήμος Πατρέων: Δεν εφαρμόζουμε την αξιολόγηση – Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους

Ποτέ ως Δημοτική Αρχή, δεν συμβιβαστήκαμε και πολύ περισσότερο δεν επιβραβεύσαμε την τεμπελιά, τη ρεμούλα και την κοπάνα. Ποτέ δε διαμορφώσαμε τη θέση που να λέει ότι είμαστε ενάντια σε κάθε έλεγχο στα εργασιακά καθήκοντα κάθε υπάλληλου. Όπως επίσης δεν θεωρούμε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ΟΤΑ, για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης.

Πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τη ΝΔ, ψήφισαν στη Βουλή την αντιδραστική τροπολογία της κας Γεροβασίλη, για την «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στους Δήμους.

Ο Δήμος Πατρέων με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (κατά πλειοψηφία), έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου για την «αξιολόγηση», αποκαλύπτοντας τους αντιλαϊκούς σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθεί.

Στη συγκεκριμένη απόφαση μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα εξής: «…Αποτελεί δέσμευση του 3ου Μνημονίου και απαίτηση του ΣΕΒ, ο οποίος σε έκθεση του το 2016 απαιτούσε την απόλυση των μισών Δημοσίων Υπαλλήλων. Στόχος είναι πιο γρήγορα να περάσουν μια σειρά ανατροπές (σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα, εκχώρηση αρμοδιοτήτων Δημόσιου Τομέα στο μεγάλο κεφάλαιο, σύμπλευση του Δημοσίου με ΣΔΙΤ) κα.Ποτέ ως Δημοτική Αρχή, δεν συμβιβαστήκαμε και πολύ περισσότερο δεν επιβραβεύσαμε την τεμπελιά, τη ρεμούλα και την κοπάνα. Ποτέ δε διαμορφώσαμε τη θέση που να λέει ότι είμαστε ενάντια σε κάθε έλεγχο στα εργασιακά καθήκοντα κάθε υπάλληλου. Όπως επίσης δεν θεωρούμε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ΟΤΑ, για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα απόδοσης στην εργασία κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, όμως γι’ αυτά υπάρχει ο υπαλληλικός κώδικας εργαζόμενων Δημοσίου και ΟΤΑ, το πειθαρχικό δίκαιο, αλλά και οι εσωτερικοί κανονισμοί των Οργανισμών. Οι Υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν πληγεί από τις πολιτικές των μνημονίων, από τις αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων & μνημονίων, έχοντας τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και θα περιέλθουν σε ακόμα πιο δεινή θέση με απολύσεις μέσω αξιολόγησης.

Πώς θα αξιολογηθεί ο εργαζόμενος στην καθαριότητα που δεν θα πιάνει τους στόχους στην εργασία του μέσα σε ελλείψεις 30 και 40% του Προσωπικού.

Πώς οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές που επίσης μέσα σε τεράστιες ελλείψεις προσωπικού αντιμετωπίζουν ζητήματα χιλιάδων συνδημοτών μας που έχουν οδηγηθεί σε εξαθλίωση, τσακισμένοι από την καπιταλιστική κρίση. Πώς οι εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς που ελλείψει παιδαγωγών- νηπιαγωγών έχουν 25 και πάνω παιδιά ανά αίθουσα, πώς η μαγείρισσα που γίνεται «λάστιχο» για τις ανάγκες των παιδιών, πώς οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Βρεφοκομείο που είναι μόνο 7 για 270 βρέφη.

Πώς οι εργαζόμενοι στα γκισέ που για τον ίδιο λόγο δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν το σύνολο των συναλλασσόμενων δημοτών.

Πώς θα αξιολογηθεί ο εργαζόμενος στις οικονομικές Υπηρεσίες μας που θα αρνηθεί να δώσει στην εφορία μικροοφειλέτες του Δήμου που είναι άνεργοι και τσακισμένοι από τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Πιο πέρα αν πάμε δε, πώς θα αξιολογηθούν οι εργαζόμενοι σε οικονομικές Υπηρεσίες και ΔΟΥ που δεν θα πιάνουν τους στόχους του φοροεισπρακτικού μηχανισμού στα πλαίσια της φοροληστρικής επιδρομής

Και αυτή η αξιολόγηση είναι συνέχεια της αξιολόγησης Μητσοτάκη η οποία ακυρώθηκε στην πράξη από τον αγώνα των εργαζόμενων…

Όλα τα Σωματεία των εργαζομένων αντιτίθενται στην υπόψη αξιολόγηση…

Στηρίζουμε τις αποφάσεις τους και συντασσόμαστε με τις θέσεις του λαϊκού κινήματος προασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Δεν συναινούμε και δεν εφαρμόζουμε την αξιολόγηση που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο και η κυβέρνηση.

Διεκδικούμε πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις. ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΣΔΙΤ..»

«Η παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας δεσμεύει και ως Δήμος θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους. Δεν εφαρμόζουμε την αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση και το αντίστοιχο υπουργείο», τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή Πατρέων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: