Δημήτρης Βρύσαλης από το μπλόκο της αγροτιάς στον κόμβο των Πεζών: Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης χαιρετίζει τον αγώνα σας και στέκεται στο πλευρό σας (ΦΩΤΟ)

Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, οι σύμβουλοι της  «Λαϊκής Συσπείρωσης»,  είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή  σ’ αυτούς τους αγώνες.  Στην πρώτη γραμμή  εκεί που ζει και παλεύει η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους

Από το μπλόκο της αγροτιάς στον κόμβο των Πεζών, όπου βρέθηκε χτες, Κυριακή 11 Φλεβάρη, ο Δημήτρης Βρύσαλης δήλωσε :    

«Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης χαιρετίζει τον αγώνα σας και στέκεται στο πλευρό σας. Τα αιτήματά σας είναι δίκαια και αναγκαία. Αφορούν τα προβλήματα της επιβίωσης που αντιμετωπίζετε, την ανάγκη να μπορείτε  να ζείτε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά σας, να παραμείνετε  στα χωράφια σας και στα χωριά σας. 

O Δημήτρης Βρύσαλης

Ο αγώνας σας αφορά όλο τον λαό.  Γιατί μόνο μέσα από τη στήριξη του πρωτογενή τομέα και της ζωής του αγρότη θα έχει και ο λαός μας επαρκή και ασφαλή τρόφιμα.  Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν  ήδη δηλώσει ξεκάθαρα τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη  τους στον αγώνα σας.  Είναι με το δίκιο της αγωνιζόμενης αγροτιάς και όχι με τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Τοπικής Διοίκησης,  για το ξεκλήρισμά σας.   

Αυτό τον στόχο για τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, σε βάρος  των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, υπηρετεί με κάθε τρόπο και η περιφερειακή αρχή Κρήτης. Υλοποιεί πρόθυμα την ΚΑΠ της ΕΕ, μέσω του «Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα» της Περιφέρειας, που οδηγεί  στην εξαθλίωση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και των αλιέων. Η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη ΑΕ της περιφέρειας είναι εργαλείο των μεγαλοεπιχειρηματιών και εξαγωγέων για να λυμαίνονται τον κόπο των αγροτών.

Σε ρόλο χειροκροτητή της πολιτικής της κυβέρνησης η περιφερειακή αρχή Κρήτης δεν είπε κουβέντα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων.  Ξέπλυνε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης,  με τη στημένη σύσκεψη με τον υπουργό, τον Αυγενάκη,  το Σάββατο στο Ηράκλειο.  Προσπάθησε να δώσει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση που είναι στριμωγμένη από τον αγώνα στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και αφού αρχικά συκοφάντησε τους αγώνες των αγροτών, με επιθέσεις και με τα ΜΑΤ ακόμα, τώρα αναδιπλώνεται, αρχίζει και μαζεύεται, δίνοντας κάποια ψίχουλα. 

Στα μπλόκα της αγροτιάς γίνεται η ουσιαστική αντιπολίτευση στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν σε βάρος της, κυβερνήσεις, ΕΕ, οι οποίες οδηγούν σε εξαθλίωση τόσο τους αγρότες όσο και τους εργαζόμενους. Όπως και στις εκατοντάδες, μαζικές γενικές συνελεύσεις των φοιτητών που έχουν ήδη απορρίψει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όπως στον αγώνα των υγειονομικών  για Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.  Όπως στην απεργία δεκάδων εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και της ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου και στις δεκάδες καθημερινές μάχες στους χώρους δουλειάς. 

Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, οι σύμβουλοι της  «Λαϊκής Συσπείρωσης»,  είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή  σ’ αυτούς τους αγώνες.  Στην πρώτη γραμμή  εκεί που ζει και παλεύει η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: