Διαδικτυακές προσευχές και παραγγελίες ευλογίας για την Παναγιά της Τήνου διαφημίζει ο Μητροπολίτης Σύρου

Η πρόοδος δεν αφορά τα μέσα παραγωγής, αλλά τις σχέσεις παραγωγής που καθορίζουν και τις συνειδήσεις των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτήν. Κανένα εκμεταλλευτικό σύστημα δεν μπορεί να φέρει πραγματική πνευματική και ουσιαστική πρόοδο, όσο κι αν αναπτύξει τα τεχνολογικά μέσα.

Το αλιεύσαμε στο twitter και αρχικά δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε πως δεν ήταν τρολιά ή κάτι παρόμοιο. Ιδού όμως αποδείξεις και πειστήρια.

Δεν έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε γονατιστοί, την Παναγία της Τήνου; Μη στενοχωριέστε και μην απελπίζεστε. Υπάρχουν οι διαδικτυακές καρδιακές προσευχές και η δυνατότητα διαδικτυακής παραγγελίας ευλογίας χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση, αλλά με όλη την αγαλλίαση εξασφαλισμένη…

Με κάθε σεβασμό στις θρησκευτικές, μεταφυσικές ανησυχίες του καθενός, κάποτε λέγαμε πως η τεχνολογία θα μπει στην υπηρεσία του ανθρώπου και της προόδου του είδους μας. Έρχεται όμως ένα ακόμα παράδειγμα να αποδείξει πως η πρόοδος δεν αφορά τα μέσα παραγωγής, αλλά τις σχέσεις παραγωγής που καθορίζουν και τις συνειδήσεις των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτήν. Κανένα εκμεταλλευτικό σύστημα δεν μπορεί να φέρει πραγματική πνευματική και ουσιαστική πρόοδο, όσο κι αν αναπτύξει τα τεχνολογικά μέσα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: