«Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή. Σκέψου. Ονειρέψου. Πάλεψε, πες ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά»

Από τη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης και ο Πρόεδρος του  Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) Πάτρας, Χρήστος Γκρεκιώτης, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και τις κοινές εκδηλώσεις.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης και ο Πρόεδρος του  Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) Πάτρας, Χρήστος Γκρεκιώτης, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και τις κοινές εκδηλώσεις, με κεντρικό σύνθημα – μήνυμα: «Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή. Σκέψου. Ονειρέψου. Πάλεψε, πες ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά».

Ο κ. Τουλγαρίδης στην αρχή της συνέντευξης, ανέφερε τα εξής:

«Η φετινή 26η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, βρίσκει το αντιναρκωτικό κίνημα σε δεινότερη θέση, μετά το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί “φαρμακευτικής κάνναβης”, που ουσιαστικά νομιμοποιεί την κάνναβη ως αθώα, η οποία μάλιστα θεραπεύει όλες τις αρρώστιες! Ανοίγει έτσι το δρόμο στην πλήρη απελευθέρωση της χρήσης ναρκωτικών, χωρίς να υπολογίζει ούτε καν τα στοιχεία της έρευνας του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου, που δείχνουν ότι, σε χώρες που απελευθερώνουν τα ναρκωτικά, εκτοξεύονται οι δείκτες χρήσης, ειδικά στους μαθητές, με ολέθρια αποτελέσματα.

Μάλιστα στην Ετήσια Έκθεση του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά για τα έτος 2017 διαπιστώνονται ότι:

-Στις ΗΠΑ έχουμε αύξηση της χρήσης κάνναβης όπου νομιμοποιήθηκε η «ιατρική χρήση». Στην Αμερική έχουμε αύξηση της διαθεσιμότητας και χρήσης κάνναβης ως αποτέλεσμα της άμβλυνσης της αντίληψης για την επικινδυνότητα της ουσίας

Καλούμε τον πατραϊκό λαό και τη νεολαία να παλεύουν με καθαρό μυαλό ό,τι  διαλύει τη ζωή τους. Να ονειρεύονται μια νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, με ελεύθερους ανθρώπους, απαλλαγμένη από όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, όπου καθένας θα μπορεί να βιώνει τα όνειρά του αληθινά και όχι να ζει, μέσω ουσιών, χίμαιρες που  μπορούν να τους καταστρέψουν.

Σε αυτή την κατεύθυνση:                                         

 Ο Δήμος Πατρέων και το ΕΣΥΝ Πάτρας οργανώνουν εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 26 ΙΟΥΝΙΟΥ.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ της ΠΑΤΡΑΣ σήμερα 25, αύριο 26 και 27 Ιουνίου και περιλαμβάνουν:

-Σήμερα 25 και αύριο 26 ΙΟΥΝΙΟΥ: Παράσταση του Χορευτικού του Δήμου με τη δεκαπενταμελή ορχήστρα του και άλλους πατρινούς καλλιτέχνες, με θέμα: «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΡΟ»

-27 ΙΟΥΝΙΟΥ: GALA χορού με Κλασικό και Νεοκλασικό Μπαλέτο, Μοντέρνους και Παραδοσιακούς χορούς  από διάφορες χώρες, Free style, Jazz, Hip-Hop.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, κάλεσε όλους, να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενώ αναφέρθηκε και σε όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Δήμος, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και το ΕΣΥΝ (ημερίδα πέρυσι, ενημέρωση μικρών και μεγάλων μαθητών σε σχολεία, αλλά και στη διάρκεια της ημερήσιας κατασκήνωσης) και τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις της Δημοτικής Αρχής, για «δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», αλλά και ο αγώνας της για περισσότερους ανοιχτούς χώρους στη παραλιακή ζώνη, στο Νότιο πάρκο, αλλά και στο Ανατολικό, έχουν στόχο, η νεολαία αφενός να έχει δουλειά -η ανεργία είναι από τις μεγαλύτερες μάστιγες που οδηγούν στα ναρκωτικά- και αφετέρου να βρίσκει έξοδο διαφυγής, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό και όχι στην κάθε είδους εξάρτηση.

Ο κ. Γκρεκιώτης στη συνέχεια, παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, τονίζοντας: «Με την νομιμοποίηση της κάνναβης, η κυβέρνηση θέλει ένα κομμάτι νεολαίας άνευρο, να μη νοιάζεται για τίποτα, να μην αγωνίζεται, άρα να μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει. Το μαστούρωμα –λέξη που την χρησιμοποιούν κυβερνητικά στελέχη- δεν είναι ψυχαγωγία».

Ο Πρόεδρος του ΕΣΥΝ Πάτρας, μίλησε για την καλή συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων, αναφέροντας: «Η συνεργασία μας με το Δήμο, μας άνοιξε ένα καινούργιο δρόμο. Πήραμε έγκριση για ενημέρωση σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, επειδή το σχετικό αίτημα κατατέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας από την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου. Έτσι, καταφέραμε μέχρι τώρα να πλησιάσουμε με 16 παρεμβάσεις μας,  10 σχολεία, 1.020 μαθητές και 51 καθηγητές. Όλα όσα έχουμε κάνει όμως, είναι ελάχιστα μπροστά στο πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης. Είναι άνιση η μάχη» τόνισε ο κ. Γκρεκιώτης και αναφέρθηκε και αυτός στο ζήτημα της ανεργίας, υπογραμμίζοντας ότι «η ανεργία δημιουργεί περισσότερες προϋποθέσεις στροφής των νέων προς κάθε είδους εξάρτηση. Σύνθημα της κυβέρνησης είναι: το μέλλον της Ελλάδας είναι η κάνναβη κι εμένα προσωπικά και μόνο που το ακούω με ανατριχιάζει. Η κάνναβη είναι ναρκωτικό. Θέλουν τη νεολαία μας μαστουρωμένη. Μαζικά και οργανωμένα παλεύουμε, να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τη «φαρμακευτική κάνναβη», να σταματήσει η χορήγηση υποκατάστατων της ηρωίνης από τα δημόσια νοσοκομεία, να δημιουργηθεί και στην περιοχή μας κλειστό πρόγραμμα θεραπείας και να ενισχυθεί η δωρεάν αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα των νέων».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: