Bούλιαξε στη λάσπη ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ στη Λέσβο

Ο χειμώνας αναμένεται να είναι εφιαλτικός για τις χιλιάδες εγκλωβισμένες ψυχές, αφού ο καταυλισμός προγραμματίζεται να λειτουργήσει τουλάχιστον ως το επόμενο καλοκαίρι.

Δε χρειαζόταν ακριβώς προφητικές ικανότητες για να μαντέψει κανείς τι θα γινόταν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ με την πρώτη σταγόνα της βροχής του φθινοπώρου. Η ακαταλληλότητα του χώρου, όπου σήμερα ζουν πάνω από 7000 πρόσφυγες και μετανάστες, είχε επισημανθεί από την πρώτη στιγμή που η περιοχή επελέγη για το στήσιμο του νέου ΚΥΤ μετά τους εμπρησμούς του κολαστηρίου της Μόριας.

Τα πράγματα ήρθαν ακριβώς όπως αναμενόταν, με την μπόρα να μετατρέπει τον καταυλισμό σε μια απέραντη λίμνη, με τους ανθρώπους να βουλιάζουν στα λασπόνερα και αν προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν απάντληση των υδάτων. Έκτοτε οι λάσπες φαίνεται να έχουν στεγνώσει, έτσι ώστε σήμερα Τετάρτη ο γγ. του Υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνος Λογοθέτης να μπορεί να συνοδεύσει τη διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του DG Home, που χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο αίσχος, στον καταυλισμό, για φωτογραφίες και δηλώσεις συμπάθειας.

Ο χειμώνας αναμένεται να είναι εφιαλτικός για τις χιλιάδες εγκλωβισμένες ψυχές, αφού ο καταυλισμός προγραμματίζεται να λειτουργήσει τουλάχιστον ως το επόμενο καλοκαίρι, όταν, σύμφωνα με του Υπουργείο Μετανάστευσης, αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο ΚΥΤ. έχει προσδιορίσει για το καλοκαίρι.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: