Αταλάντευτα στο πλευρό του λαού και των διεκδικήσεών του – Ορκίστηκαν οι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Καισαριανή, Πετρούπολη, Τύρναβο και Χαϊδάρι

«Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, δεν καλλιεργούμε αυταπάτες ότι όλα θα τα λύσουμε. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε. Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτές. Βαδίζουμε κόντρα στο ρεύμα που οδηγεί στη καταστροφή του λαού… – Θα πάμε μπροστά για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. Το σύνθημά μας αυτό αποτελεί τη δική μας δέσμευση απέναντί σας…»

Με τη διαβεβαίωση ότι θα σταθούν αταλάντευτα στο πλευρό του λαού και των διεκδικήσεών του, ορκίστηκαν οι δημοτικές αρχές που εκλέχθηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους Δήμους της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου και της Πετρούπολης.

Στην Καισαριανή

Στην τελετή στην Καισαριανή παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ζωγράφου και Βύρωνα, Ανδρέας Καραβίδας και Βαγγέλης Γείτονας αντίστοιχα, καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Καισαριανής, Γιώργος Κατημερτζής, Σπύρος Τζόκας και Αντώνης Καμπάκας.

Ο νέος δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, τόνισε πως «γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε στην προσπάθειά μας, γνωρίζουμε ότι κινούμαστε σε εχθρικό περιβάλλον» και πρόσθεσε: «Εμείς ως δημοτική αρχή δεν θα γίνουμε το όχημα να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης. Θέτουμε προτεραιότητες και ξεδιπλώνουμε σχέδιο διεκδίκησης κόντρα στον αντιδραστικό ρόλο που καλείται να παίξει η Τοπική Διοίκηση στις σημερινές συνθήκες.

• Διεκδικούμε την πλήρη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος.

• Την κάλυψη των μεγάλων κενών σε προσωπικό, με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις.

• Την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού και του περιβάλλοντος με τα αναγκαία έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης.

• Την προτεραιότητα σε έργα που αντιμετωπίζουν τα σοβαρά προβλήματα και τις ανάγκες του λαού, ιδιαίτερα στη συντήρηση της σχολικής στέγης και στη διεύρυνση της σχολικής υποδομής.

• Διεκδικούμε τη δημιουργία ανθρώπινων υποδομών στον οικισμό του Βλητικού Σταθμού και τη διάσωση των “Πυροβολημένων” στο Τρίγωνο.

• Υποδομές για δωρεάν άθληση, πολιτισμό και αναψυχή.

• Την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού.

• Την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού/συγκοινωνιακού προβλήματος.

• Την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

• Τη μάχη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις».

Ο Ηλίας Σταμέλος σημείωσε πως η νέα δημοτική αρχή θα αποτελέσει στήριγμα στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας. «Στο κέντρο της προσοχής μας βρίσκονται όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας. Ιδιαίτερα τα επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας και της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «όλοι γνωρίζουν τι παραλαμβάνουμε, τα προβλήματα σε όλους τους τομείς είναι σοβαρά κλπ. Ο δήμος είναι υπερχρεωμένος και οι υπηρεσίες του ασφυκτιούν από την έλλειψη προσωπικού, βασικές κοινωνικές δομές απειλούνται με συρρίκνωση και κλείσιμο ή σπρώχνονται στην ιδιωτικοποίηση». Διαβεβαίωσε δε πως μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, τις λαϊκές συνελεύσεις, τις συναντήσεις με τους μαζικούς φορείς θα δοθεί αναλυτική εικόνα των προβλημάτων, αλλά και το σχέδιο για τη διεκδίκηση λύσεων.

Επίσης, διαβεβαίωσε πως οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση δίνουν όρκο στον λαό της Καισαριανής να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού της πόλης, καθώς και πως θα συνεχίσουν στον δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστικές δημοτικές αρχές με δημάρχους τον Μανωλίδη, τον Μακρή και τον Κατημερτζή.

Όπως είπε, «δεν είμαστε αιθεροβάμονες, δεν καλλιεργούμε αυταπάτες ότι όλα θα τα λύσουμε. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε. Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτές. Βαδίζουμε κόντρα στο ρεύμα που οδηγεί στη καταστροφή του λαού. Θα είμαστε λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι προτάσεις μας και η δράση μας θα είναι απέναντι από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, κριτήριό μας αποτελούν οι ανάγκες της πόλης μας και των κατοίκων της. Στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, κανένας δεν περισσεύει, εκεί ο καθένας μας θα αποδεικνύει με ποιον είναι, ποιοι ενισχύουν τα εμπόδια και ποιοι θέλουν να τα παραμερίσουν. Εκεί θα φανούν τα όρια του συστήματος, εκεί θα αναδειχθεί και ο ρόλος της κάθε πολιτικής δύναμης. Διεκδικούμε όσα έχουμε ανάγκη, τώρα, άμεσα. Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Αυτά που δικαιούμαστε θα τα κατακτήσουμε με αγώνα. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να φτιάξουμε την πόλη μας στο μπόι των ονείρων μας».

Στην Πετρούπολη

«Θα διοικήσουμε με σεμνότητα και συνέπεια. Είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε τα ζητούμενα των δημοτών, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού της Πετρούπολης. Θ’ αντιπαρατεθούμε σε οτιδήποτε εμποδίζει την εκπλήρωση αυτών των καθηκόντων», τόνισε ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος.

Στον πολιτικό όρκο που έδωσαν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δήλωσαν ότι θα υπερασπιζόμαστε πλήρως τα δικαιώματα, τις δημοκρατικές αξίες και ελευθερίες του λαού».

Στην τοποθέτησή του πριν από την ορκωμοσία, ο Β. Σίμος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Εμείς, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, είχαμε το σύνθημα: “Προχωράμε όλοι μαζί”. Δεν το είπαμε για να κοροϊδέψουμε, για να υφαρπάξουμε ψήφους. Έχουμε χρέος όλοι μαζί να αγωνιστούμε, να παλέψουμε και να δώσουμε λύσεις στα -μικρότερα ή μεγαλύτερα- προβλήματα της Πετρούπολης. Σεβόμενοι τις πολιτικές θέσεις και απόψεις του καθενός. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, και πολύ περισσότερο οι παλαιότεροι, γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Θα επιμείνω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η αντιπαράθεση να παραμείνει σε ιδεολογικό, πολιτικό πλαίσιο».

Επίσης, πρόσθεσε: «Την πολιτική μας τοποθέτηση τη γνωρίζετε. Παραδεχόμαστε ότι δεν μπορούμε να συμβιβάσουμε το ασυμβίβαστο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, επιτρέψτε μου τη χρήση της λαϊκής έκφρασης, “θα παίξουμε μπάλα”, σ’ ένα… γήπεδο που είναι αντιδημοκρατικό, αντιδραστικό.

Έχουμε την εμπειρία, η οποία είναι και μεγαλύτερη συγκριτικά με την προηγούμενη θητεία μας, να τα πάμε καλύτερα. Να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις και μαζί με τον λαό της πόλης μας να κάνουμε βήματα προόδου για την Πετρούπολη.

Πρόοδος για εμάς είναι η επίλυση ή τουλάχιστον η μεγαλύτερη δυνατή βελτίωση κάθε ζητήματος που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας. Από τα έργα υποδομών που έχει ανάγκη η Πετρούπολη, ως τα θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και καθημερινότητας. Είναι σημαντικό κάθε μικρότερο ή μεγαλύτερο από τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη και τους κατοίκους της. Τα περισσότερα από τα οποία, δυστυχώς, χρονίζουν.

Εμείς πιστεύουμε στη μεγάλη συμμαχία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανθρώπων που ασχολούνται με την Παιδεία, των επιστημόνων, των καλλιτεχνών, των ανθρώπων του Αθλητισμού. Θα εργαστούμε ακούραστα για να είμαστε… αντιπολίτευση, παρά το γεγονός πως είμαστε η δημοτική αρχή, σε οτιδήποτε υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σε οτιδήποτε υποβαθμίζει το περιβάλλον, σε οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη -υπέρ των δημοτών της Πετρούπολης- των δυνατοτήτων που προσφέρει η εποχή μας».

Ο Β. Σίμος έθεσε ως προτεραιότητα «να αγωνιστούμε όλοι μαζί, μεταξύ άλλων, προκειμένου η πόλη μας να αποκτήσει ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας. Να απομακρυνθεί οριστικά η χωματερή. Να αποκτήσει η πόλη μας υποδομές στην Προσχολική Αγωγή και παιδικούς σταθμούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες των νέων γονιών. Να αποκτήσει, επιτέλους, η Πετρούπολη ένα αθλητικό στάδιο. Το οποίο θα χαίρονται οι σύλλογοι και η νεολαία της πόλης μας».

Στο Χαϊδάρι

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά η χρηματοδότηση από το κράτος φτωχή και το προσωπικό λίγο. Χαρακτήρισε τεράστιο θέμα την καθαριότητα, όπως και το ενδεχόμενο εγκατάστασης LNG στον Σκαραμαγκά. Με ιδιαίτερη έμφαση μίλησε για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, όπως και τα ζητήματα των ελεύθερων χώρων.

Επίσης απαρίθμησε ως πολύ σοβαρά τα προβλήματα που αφορούν τα σχολεία, τα πεζοδρόμια και τους δρόμους και δεσμεύθηκε για μεγάλη προσπάθεια στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Δήλωσε ότι για όλα αυτά η συζήτηση με τους πολίτες είναι πρωταρχικής σημασίας και ότι θα επιδιώξει αμφίδρομη σχέση μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών.

Στον Τύρναβο

Ορκίστηκε την Κυριακή ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής που εκλέχτηκε με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην ορκωμοσία παραβρέθηκε η Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο Στέλιος Τσικριτσής σημείωσε μεταξύ άλλων πως «θα πάμε μπροστά για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. Το σύνθημά μας αυτό αποτελεί τη δική μας δέσμευση απέναντί σας» και πρόσθεσε πως «δεσμευόμαστε όμως ότι θα αγωνιστούμε και θα παλέψουμε, όπως πολύ καλά ξέρουμε. Δεσμευόμαστε πως δική μας προτεραιότητα θα είναι πάντα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή σας και τις ανάγκες σας».

Αναφερόμενος στα προβλήματα και στο αν υπάρχει λύση, σημείωσε: «Ξεκάθαρα υπάρχει και είναι ο αγώνας της νέας Δημοτικής Αρχής μαζί με τον λαό του Δήμου Τυρνάβου. Διότι ένας περήφανος λαός, που διεκδικεί τα δίκια του, θα είναι πάντα νικητής. Άλλωστε ποτέ κανείς δεν κέρδισε καθισμένος με το χέρι ανοιχτό και απλωμένο, αλλά όρθιος, διεκδικώντας τα δικαιώματά του. Αγωνιστές ήμασταν και έτσι θα παραμείνουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με τους αγρότες, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους που καταστρέφονται από το σύστημα. Σε αυτούς τους ανθρώπους λογοδοτούμε εμείς, για αυτών τις ανάγκες θα παλέψουμε».

Υπογράμμισε ότι «οι βασικοί μας άξονες βασίζονται σε ένα αύριο που θα προτάσσει την προστασία της ζωής του λαού και θα δίνει λύσεις στις ανάγκες του, ώστε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών του δήμου μας στις σχολικές δομές, με αντιπυρική προστασία, με ουσιαστική αντισεισμική θωράκιση και με βελτίωση των μονάδων αυτών. Θα αγωνιστούμε για τη σταδιακή βελτίωση της καθαριότητας και του πράσινου στις πόλεις και τα χωριά μας που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, για την αναγέννηση του Πολιτισμού που βρίσκεται σε εγκατάλειψη τα τελευταία χρόνια στον δήμο μας και έχει αφεθεί στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συλλόγων, για τη βελτίωση των ξεχασμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Θα παρέμβουμε βελτιώνοντας σταδιακά την αστική και αγροτική οδοποιία όπως και άλλους άξονες που θα τους βλέπετε να εξελίσσονται στην πορεία με γνώμονα πάντα την κοινωνική πολιτική, έχοντας πάντα όμως ξεκάθαρο ότι όλοι μαζί θα παλέψουμε απέναντι σε οτιδήποτε αντιλαϊκό μας επιβάλλουν διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: