Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας – Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας

Στιγμιότυπα από την Παγκρήτια κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας, ενάντια στην αναπτυξιακή φιέστα της κυβέρνησης

(Η αύρα του Φεστιβάλ μας παρέσυρε λίγο κι έτσι έμειναν πίσω κάποια άλλα σημαντικά γεγονότα της επικαιρότητας, όπως η μεγάλη, Παγκρήτια κινητοποίηση στην Περιφέρεια Κρήτης, ενάντια στην κυβερνητική φιέστα και το… αναπτυξιακό συνέδριο, που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο Ηράκλειο. Με μια σχετική καθυστέρηση, δημοσιεύουμε σήμερα ρεπορτάζ και πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη μεγάλη κινητοποίηση).

Με κεντρικό σύνθημα «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας! Οργάνωση, αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας!», πραγματοποιήθηκε από τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 21 Σεπτέμβρη κινητοποίηση στο Ηράκλειο, ενάντια στην «αναπτυξιακή» κυβερνητική φιέστα, με ομιλητή τον πρωθυπουργό. «Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας, κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Αγώνας και αντεπίθεση είναι η επιλογή μας», ήταν η απάντησή τους.

Η ομιλία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Νίκου Βουρλάκη, το απόγευμα στην συγκέντρωση στην πλατεία Κορνάρου, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες λαού μετά από κάλεσμα 56 Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων, Συλλόγων Αυτοαπασχολούμενων και Επαγγελματιών, Φοιτητικών Συλλόγων και Ομάδων Γυναικών της ΟΓΕ από το Ηράκλειο και όλη την Κρήτη.

Ακολούθησε μεγάλη πορεία με αγωνιστικό παλμό προς την πλατεία Ελευθερίας, όπου σε κινηματογράφο μιλούσε ο πρωθυπουργός, αλλά ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις είχαν στήσει μπλόκο σε μεγάλη απόσταση. Κάτω από την πίεση και την αποφασιστικότητα των χιλιάδων διαδηλωτών να φτάσουν στην πλατεία, οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να ανοίξουν το δρόμο. Έτσι έγινε νέα συγκέντρωση, αυτή τη φορά στην πλατεία Ελευθερίας, όπου αντήχησαν τα συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, αλλά και για οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού όχι μόνο για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, αλλά και για να διεκδικηθεί κάλυψη των σύγχρονων αλλαγών και ανάκτηση των απωλειών.

Στη συνέχεια ακολούθησε νέα πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου που κατέληξε στην πλατεία Κορνάρου.

Βίντεο με την κεντρική ομιλία του Γιάννη Γωνιανάκη, πρόεδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου και στέλεχος του ΠΑΜΕ

Βίντεο με την ομιλία του Νίκου Βουρλάκη, προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Βίντεο με την ομιλία του Μανούσου Σταυριανουδάκη, προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων

 

 

 

Ευχαριστούμε πολύ το N.Z. για το πλούσιο υλικό που μας έστειλε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: