Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ληξουρίου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου χαιρετίζει όλους τους συμπολίτες μας που στήριξαν  το ψηφοδέλτιό της και στον Δήμο και στην Περιφέρεια και το ανέδειξαν ως αξιωματική  αντιπολίτευση στο Δημοτικό συμβούλιο – Συνεχίζουμε τον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών κι όχι για τα  κέρδη των λίγων!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΚΗΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΩΝ 

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου χαιρετίζει όλους τους συμπολίτες μας που στήριξαν  το ψηφοδέλτιό της και στον Δήμο και στην Περιφέρεια και το ανέδειξαν ως αξιωματική  αντιπολίτευση στο Δημοτικό συμβούλιο, καταγράφοντας ακόμη υψηλότερο ποσοστό αλλά και  σημαντική αύξηση σε ψήφους, που χάρη στον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο που  διαμορφώνει πλαστές πλειοψηφίες με το 43%, δεν συμμετείχε στον Β’ γύρο. 

Το παραπάνω θετικό αποτέλεσμα αποτελεί επιβράβευση του δυναμικού και τίμιου αγώνα που  έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα τα μέλη, τα στελέχη και όλοι οι υποψήφιοι στο  κεντρικό και στα τοπικά ψηφοδέλτια. 

Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τις θετικές διεργασίες που υπάρχουν και σε τοπικό επίπεδο σε  σημαντικό κομμάτι του λαού της Παλικής που παρά τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό,  αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική και την κατά γράμμα υλοποίησή της από την σημερινή  Δημοτική Αρχή. Η άνοδος άλλωστε της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις περιφέρειες  πανελλαδικά αποτελεί το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα μέσα στον αρνητικό συσχετισμό που  παραμένει.  

Καταδικάζουμε τους κάθε λογής εκβιασμούς και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων που  επιχειρήθηκαν σε σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων από μηχανισμούς χειραγώγησης και  εξαγοράς που συνδέονται με την κυβέρνηση, τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα και άλλους  τοπικούς παράγοντες.. Αυτές οι μεθοδεύσεις αποδεικνύουν τον φόβο και την αγωνία αυτών  των συμφερόντων που το προηγούμενο διάστημα ωφελήθηκαν, μήπως τελικά η Λαϊκή  Συσπείρωση και οι πολλοί στο Δήμο Παλικής πάρουν την υπόθεση της διοίκησης του Δήμου  στα χέρια τους, δίνοντας προτεραιότητα στις λαϊκές ανάγκες κι όχι στα κέρδη τους. 

Αυτοί οι εκβιασμοί και οι μεθοδεύσεις (άλλοτε φανεροί και άλλοτε συγκαλυμμένοι), η ανοιχτή  συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η στήριξη τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μέσω της  “εκκωφαντικής “ σιωπής τους στο ψηφοδέλτιο Κατσιβέλη, το “σιωπητήριο” που επιβλήθηκε  στα βασικά ζητήματα προεκλογικά με ευθύνη Κυβέρνησης – Δημοτικής Αρχής, επέδρασαν στο  αποτέλεσμα. 

Παρά όμως τα παραπάνω εμπόδια, φαίνεται καθαρά να ενισχύεται η τάση απεγκλωβισμού  λαϊκών δυνάμεων από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και την διαχείρισή της στο Δήμο  Ληξουρίου.  

Κριτήριο γι’ αυτό αποτελεί εκτός των άλλων και το γεγονός ότι κανένα βασικό λαϊκό  πρόβλημα (αντιπυρική- αντιπλημμυρική, αντισεισμική – οδική ασφάλεια, υγεία, τσακισμένες  δημοτικές υποδομές, παιδεία, πολιτισμός, αθλητισμός, η εγκατάλειψη των χωριών κ.α ), δεν  έχει λυθεί. Η Δημοτική Αρχή Κατσιβέλη λειτουργώντας ως τμήμα του κράτους, θα συνεχίσει να  βρίσκεται απέναντι από τον λαό και τις ανάγκες του και θα κάνει όλο και πιο μακρινή υπόθεση  την αντιμετώπισή τους. Οι πανηγυρισμοί της έχουν “κοντά ποδάρια”, γιατί τα παραπάνω  προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν την πολιτική που αντί να τα λύνει τα οξύνει  περισσότερο, γιατί ο λαϊκός κόσμος που την ψήφισε δεν σημαίνει ότι της έδωσε «λευκή  επιταγή». 

Να είναι καθαρό ότι και η παράταξη του κ.Μεσσάρη θα ακολουθήσει το μοντέλο της  “υπεύθυνης και δημιουργικής αντιπολίτευσης” που όπως και οι προκάτοχοί της τα  προηγούμενα χρόνια, συνέδραμαν σημαντικά την εκάστοτε δημοτική Αρχή στο αντιλαϊκό της  έργο. 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας. Θα είμαστε μια  μαχητική πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στην  διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, των έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την  προστασία του λαού στο Ληξούρι και όλα τα Χωριά. Για να εμποδιστούν νέα μέτρα σε βάρος  του από την εμπορευματοποίηση των βασικών αγαθών, για τη διεκδίκηση σύγχρονων δομών  υγείας (Μαντζαβινάτειο, Γ.Ν.Νοσοκομείο, αγροτικά Ιατρεία) με το απαραίτητο μόνιμο  προσωπικό, υποδομών αθλητισμού πολιτισμού, αναψυχής κ.ά., για την πραγματική  ανακούφιση των εργαζομένων, των αγροτοκτηνοτρόφων, των μικρών επαγγελματιών στον  τουρισμό και αλλού, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας,  των ΑΜΕΑ και όλων όσων υποφέρουν.  

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών κι όχι για τα  κέρδη των λίγων! 

Ληξούρι 14 Οκτώβρη 2023

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: