Κατιουσο-Γενέθλια – Δύο χρόνια βολές κατά ριπάς στους βολεμένους…

Κάτι παραπάνω από ένα site… – Φίλοι, σύντροφοι και συνεργάτες εύχονται στην Κατιούσα με το δικό τους τρόπο…

Έσκασε μύτη, σαν οβίδα, μπουσούλησε, έκανε τα πρώτα της βήματα και τώρα πατά γερά στα πόδια της. Ιστορικά αισιόδοξη πως ακόμα και αν πέσει -πχ από το διαδικτυακό αέρα, όπου ενοχλεί πολλούς- θα σηκωθεί ξανά. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι εύχονται φίλοι, σφοι και συνεργάτες της Κατιούσα για τα γενέθλιά της. Αυτοί εξάλλου είναι η δύναμη της σελίδας, που της δίνουν το ιδιαίτερο χρώμα της. Και δεν αμφιβάλλει κανείς πως αυτό είναι κόκκινο…

 

2310net

Τα δύο χρόνια που πέρασαν προστέθηκαν πολλοί γραφιάδες, υπέροχες πένες, άνθρωποι καθημερινοί που είχαν κάτι να πουν. Έγιναν τόσο πολλοί που εμπλούτισαν τόσο το περιοδικό, ώστε να μην προλαβαίνεις να διαβάσεις ούτε τις μισές αναρτήσεις. Τόσο πολλά καλά κείμενα αλήθεια πού αλλού υπάρχουν; Χωρίς υπερβολή, για να βρει κάποιος κάτι αντίστοιχο με την Κατιούσα, θα πρέπει να ξεπεράσει τα σύνορα. Δύο χρόνια και μετά από χιλιάδες κείμενα, η Κατιούσα είναι αυτό που πραγματικά της αξίζει: ένας κόκκινος στρατός ερασιτεχνών γραφιάδων που παράγουν με ποιότητα και σεβασμό, υλικό που αξίζει να διαβαστεί.

Με αφορμή αυτά τα γενέθλια θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συνεργάτες και ιδιαίτερα σε αυτούς που ξοδεύουν την καθημερινότητά τους για την Κατιούσα, να είναι γεροί και δημιουργικοί. Και σε εμένα εύχομαι να γράφω λίγο πιο συχνά…

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά και –μέρα που είναι- να θυμόμαστε να τσακίζουμε τον φασισμό καθημερινά, μέσα κι έξω από την Κατιούσα!

 

Dies Brumalis

Για τα 2 χρόνια «ΚΑΤΙΟΥΣΑ»

This goes out to all the people that make their money
By the sweat of their brow
This goes out to all my blue collar workers,
All my loading dock workers,
All my carpenters, my plumbers,
My assembly line workers, my united auto workers,
Postal workers, city sanitation men,
Cab drivers, bartenders, waitresses,
All my state and federal employees,
My food service workers, gardeners,
Day laborers, tool and die workers,
Auto mechanics, child care workers,
Musicians and road crews,
Youre the salt of the earth,
And i love you.
You are somebody “

 

Drugitiz

Η Κατιούσα είναι από αυτά τα πειράματα της εργατικής τάξης ανά την Ιστορία που αντιμετωπίζουν ένα βουνό από προβλήματα και αδυναμίες, έχουν έναν ολόκληρο κόσμο απέναντί τους και, κανονικά, δεν θα έπρεπε να λειτουργούν καν, αλλά παρόλα αυτά η ζωτικότητα αυτή βρίσκει τον τρόπο να παράξει μικρότερα και μεγαλύτερα θαύματα. Όποιος κατέχει τη τέχνη της παρατήρησης, μπορεί να κλέψει στιγμές στο χρόνο και να χαζέψει εκτιμώντας αυτές τις δράσεις.

 

Filio Magenta

Μέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών σήμερα κι όχι ημέρα της Ευρώπης όπως θέλει να την ονομάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση κι οι υπηρέτες της. Δεν είναι τυχαίο που πριν από δύο χρόνια σαν σήμερα, ως Περιοδικό Κατιούσα βγήκαμε στο φως, για να στείλουμε βολή στους βολεμένους..
Δύο χρόνια πιο δυνατοί, πιο σίγουροι, πιο αποφασισμένοι να αναδείξουμε θέματα που αφορούν τη ζωή μας, τα όνειρά μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας. Είμαστε σπλάχνο από το σπλάχνο της εργατικής τάξης και τασσόμαστε με όσους παράγουν πλούτο και δεν καρπώνονται τίποτα. Ανήκουμε σε αυτούς που τους εκμεταλλεύονται κάθε ιδρώτα και δίνουν την υπεραξία και το αίμα τους. Ως θυσία στο βωμό του κέρδους, αλλά και στην υπεράσπιση του πάγιου αιτήματος να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Δεν κρυβόμαστε πίσω από γραφεία κι οι υπολογιστές ψάχνοντας απλά ευφάνταστα κείμενα και πιασάρικους τίτλους. Στο κενό χρόνο ακόμα και στο χρόνο που εργαζόμαστε, άλλοι άνεργοι, άλλοι φοιτητές – σπουδαστές, άλλοι οικονομικοί μετανάστες, άλλοι συνταξιούχοι, προσπαθούμε να ενημερώνουμε και να αναδεικνύουμε θέματα που πονάνε κι είναι βολή συγκεκριμένη. Οπότε όλο αυτό πηγάζει από ανάγκη και χρέος.
Δε δηλώνουμε ανεξάρτητοι για αυτό και τον τελευταίο καιρό δεχτήκαμε δικτυακά χτυπήματα στη σελίδα μας. Βολές από τον κυβερνητικό Τύπο. Από διάφορους ανένταχτους, αντιεξουσιαστές και λοιπές συνομοταξίες πως είμαστε ένα σαητ επίσημο – ανεπίσημο του ΚΚΕ. Γιατί πού να χωρέσει η γκλάβα κάποιων πως κάποιοι που δεν είναι καν μέλη του ΚΚΕ αλλά όχι απέναντί του, να στηρίζουν τη μόνη συνεπή δύναμη των δικαιωμάτων, των αγώνων και των διεκδικήσεων της εργατικής τάξης. Να προβάλουμε τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ ως μέλη του και κάποιοι στα σωματεία μας και τα συνδικάτα.
Θα συνεχίσουμε να τους χαλάμε τη σούπα το μόνο σίγουρο. Ευχαριστούμε όλους όσοι μας ακολουθούν και μας στηρίζουν.
Περήφανη για τη στήλη μας με τη Μαρία Παρέντη « Γυναίκες στην Κατιούσα». Έρχονται κι άλλα!
Δύο χρόνια ΚΑΤΙΟΥΣΑ κι ακόμα έχουμε..

 

Giorgos Miamis

Αυτό το σάιτ, αυτή η διαδικτυακή και όχι μόνο παρέα, δεν θα μπορούσε να γιορτάζει άλλη μέρα από την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Η νίκη του κόκκινου στρατού της Σοβιετικής Ένωσης του Στάλιν απέναντι στους ναζί του Χιτλερ, η νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο του φασισμού. Έτσι γεννήθηκε και η Κατιούσα 2 χρόνια πριν, μία νίκη αλήθειας στη μαυρίλα του διαδικτύου, των σελίδων της hoaxίλας και των clickbates για λίγες διαφημίσεις παραπάνω. 2 Χρόνια που έγινε το πρώτο πράγμα που κοιτάζω κάθε πρωί. 2 Χρόνια που η ενημέρωση και τα κείμενα φίλων και συντρόφων πόνεσαν από τους φασίστες μέχρι και αναρχοχαρούμενους, που  ρίξανε προσωρινά το σάιτ με ιντερνετικές επιθέσεις αλλά είμαστε και θα είμαστε εδώ. 2 Χρόνια που γνώρισα μία από τις πιο καλές παρέες με φίλους-συντρόφους που με ανέχτηκαν με μερικά κείμενά μου, με ωρίμασαν με έκαναν πιο ψύχραιμο. 2 χρόνια που έγινε από τα καλύτερα σάιτ , που έγινε t shirt και φούτερ και μπρελόκ. 2 Χρόνια Κατιούσα και 2 χρόνια Λίβερπουλ σε τελικό τσουλου είναι 2 καλά χρόνια. Μακάρι χρόνια πολλά γεμάτα αλήθειες που πονάνε, βολές  σε βολεμένους..

 

Popova

Η Κατιούσα γιορτάζει και από μένα με μια μπαλάντα από ένα παλαιστίνιο στιχουργό και τραγουδιστή που  μοιράζεται τις σκέψεις και τα οράματά του με στίχους και μελωδίες από την πλευρά αυτών που θα φτιάξουν έναν κόσμο άλλο ένα κόσμο που «….ό,τι και να είναι τ’ άστρα εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω» του ποιητή.

 

Urban Coyote

2 χρόνια βολών και όσα ακόμα χρειαστούν για να τραβήξουμε κάποιους έξω από τα πολυτελή γραφεία τους και για να κρυφτούν κάποιοι άλλοι για πάντα στις τρύπες τους! Χρόνια πολλά!

 

Ανδρέας Βελισσάριος

Χρόνια πολλά επαναστατικά και πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων μέσα από την πολυτασική ματιά των δημοσιογραφών και των ανθρώπων που απαρτίζουν το site. Μακροημέρευση και πολλές επιτυχίες!

 

Γιώργος Λαμπρινίδης

Στα δύο χρόνια που πέρασαν από το πρώτο της βόλι, η Κατιούσα κατάφερε να καταξιωθεί ως άλλο ένα όπλο στα χέρια των καταπιεσμένων. Έχουμε δρόμο δύσκολο και απαιτητικό για να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας να βγει ο λαός στο προσκήνιο. Έχουμε όμως και εξαιρετικές προοπτικές – είναι από τώρα σίγουρο ότι η Κατιούσα μας γράφει ιστορία.

Πέρα λοιπόν από ένα Ζήτω για τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών· πέρα από ένα Χρόνια Πολλά για την Κατιούσα μας· εύχομαι να κάνουμε άλλο ένα άλμα το χρόνο που έρχεται σε βάθος και έκταση, οι βολές μας να φτάσουν πιο μακριά και να πλήξουν περισσότερα αστικά ιδεολογήματα, να αναχαιτίσουν περισσότερη και ακόμα πιο πηχτή λάσπη απ’ αυτή που αναμένεται να ρίξουν οι κεφαλαιοκράτες και τα τσιράκια τους όσο ο λαός θα εμπιστεύεται τη δύναμή του. Κι ακόμα, εύχομαι να δώσουμε ακόμα πιο ακριβή σκίτσα της όμορφης κοινωνίας για την οποία παλεύουμε, να βρούμε ακόμα πιο εύστοχα λόγια για την κοινωνία του μέλλοντος, την κοινωνία που αξίζει ο άνθρωπος τον 21ο αιώνα.

Τα δίχρονα της Κατιούσας που κάνει τα πρώτα της βήματα θα πρέπει να γιορταστούν αναλόγως. Πληθώρα οι εκδηλώσεις και οι τρόποι που μπορεί να μας ευχηθεί κανείς! Ξεκινώντας από αυτές τις μέρες, θα είμαστε στις εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα για την 9η Μάη (ενδεικτικά και μόνο δες 1, 2, 3, 4 και φυσικά στη μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας που διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα). Επίσης, θα μας βρει κανείς όλο το επόμενο διάστημα στα περίπτερα της Λαϊκής Συσπείρωσης και στους δρόμους του αγώνα, να αξιοποιούμε την εκλογική μάχη για να σπάσουμε την ανάθεση, να ζητάμε να υπερψηφιστεί η πρόταση για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ με λαϊκή εξουσία. Τέλος θα μας βρείτε δίπλα σας παντού, αν θέλετε να μας βρείτε.

Σ’ αυτά τα γενέθλια, αντί για δώρο σε μας, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας! Ρίξτε το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο και πιάστε στασίδι στο πεζοδρόμιο για τη ζωή που μας αξίζει.

 

Γιώργος Μπίμης

”Ο χρόνος αποχτά οντότητα κι ενέργεια όταν οι άνθρωποι μιλούν τη γλώσσα της Αλήθειας. Εύχομαι τα καλύτερα στην ”Κατιούσα” γιατί το αξίζει!”

 

Διονύσης Μαλαπέτσας

Η Κατιούσα είναι άρμα μάχης, είναι βολές! Βολή στους βολεμένους, βολή στο φασισμό, βολή στον καπιταλισμό, βολή στο συντηρητισμό και στο κατεστημένο. Μια τέτοια βολή δέχθηκα και εγώ ξαφνικά πριν δύο χρόνια. Ξεκίνησα να διαβάζω καθημερινά την Κατιούσα και τελικά εθίστηκα στο δυναμισμό της, στη φρεσκάδα της, στον προοδευτικό και επαναστατικό αέρα που απέπνεε. Ώσπου πριν δυο μήνες ένιωσα την ανάγκη να γίνω κομμάτι της, να ανέβω στο άρμα της και να εκτοξεύσω και εγώ βολές προς όλους αυτούς που προσπαθούν να καταδικάσουν το μέλλον να καθυστερήσει. Όμως όσο υπάρχουν βολές στην Κατιούσα, δε θα τα καταφέρουν. Το μέλλον θα έρθει και θα το τραβήξουμε εμείς από τα βράγχια, από την ουρά, με κάθε τρόπο. Χρόνια πολλά Κατιούσα! Καλή δύναμη!

 

Δύσκολες Νύχτες

Δεν τα πάω καλά με τα επετειακά κείμενα, οπότε θα σας φορτώσω με κλισεδιες και σαντιμενταλ αυτοαναφορικα ξεσπασματα, τύπου δε θέλω να μιλάω για τη σελίδα, μιλάω μέσα από τα κείμενά μου και τέτοια. Πριν την Κατιουσα εξάλλου δεν έγραφα ποτέ συγκροτημένο κείμενο αν δεν προβλεπόταν από το πρόγραμμα σπουδών μου. Εύχομαι στο μικρό μας λουλουδάκι να συνεχίζει να βγάζει κατακόκκινα άνθη για τους φίλους κι αγκάθια για τους μισουντες (πλάκα κάνω) till love will tear us apart.

 

Ελένη Γερασιμίδου

Η Κατιούσα είναι απαραίτητη για την σπουδαία αισθητική της Απλότητας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Πολλά-πολλά χρόνια με μας παντοτινούς φίλους.

 

Ελπίδα Πουρναρά

74 χρόνια από τη νίκη των λαών απέναντι στον φασισμό και 2 χρόνια από την πρώτη βολή της Κατιούσας. Η ανάγκη για βολές σε φασισμό και βολεμένους γίνεται παραπάνω από επιτακτική, γίνεται σκοπός, θα γίνει ιστορία. Συνεχίζουμε…
Γιατί το ζήτημα είναι να τον αλλάξουμε.

 

Ίρις Αμάραντου

Συνεχίζουμε με ακόμα περισσότερες …βολές, για να …ξεβολέψουμε ακόμα περισσότερους!

 

Κώστας Μιχαήλ

Δεν αρχίζουμε. Συνεχίζουμε… Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους!

 

Λα Κάππα

Ας μας εξηγήσουν οι άθεοι πώς γίνεται τα γενέθλια της Κατιούσας να πέφτουν πάνω στο καλύτερο Champions League όλων των εποχών. Χρόνια πολλά μικρέ Γιούργκεν Κλοπ του διαδικτύου, τώρα είμαστε έτοιμοι για ανατροπή.

 

Λαϊκό Στρώμα

«Κάτι παραπάνω από μια ομάδα» είναι το σλόγκαν της μεγάλης Μπαρτσελόνα. Όμως, μεταξύ μας, αυτές τις μελό οπαδικές εξιδανικεύσεις ποδοσφαιρικών ομάδων δεν τις μπορώ. Αυτό που μπορώ όμως είναι οι εξιδανικεύσεις ιστοσελίδων. Όχι όμως οποιωνδήποτε ιστοσελίδων. Γιατί η δίχρονη πλέον Κατιούσα είναι όντως κάτι παραπάνω από ένα σάιτ.

Γιατί;

Γιατί δε μας έχει φλομώσει στην «αντικειμενικότητα» αλλά έχει σαφή άποψη και θέση.

Γιατί παρόλο που δε φημίζεται για την αντικειμενικότητά της, δεν «τρώει» κανένα «σκάλωμα» να δώσει βήμα και να προβάλει και δραστηριότητες που ντεμέκ «και καλά» είναι εκτός του φερόμενου ως «πεδίου ενδιαφερόντός» της.

Γιατί δε χρησιμοποιεί τον ξύλινο λόγο που έχουμε συνηθίσει. Και όταν λέω «ξύλινο λόγο» δεν αναφέρομαι φυσικά σε όρους όπως «εργατική τάξη», «ιμπεριαλισμός» και «λυκοσυμμαχία» γιατί τέτοιους χρησιμοποιεί μπόλικους και αυτοί κάθε άλλο παρά ξύλινοι είναι, αλλά σε όρους όπως «συμμετοχική δημοκρατία», «πράσινη ανάπτυξη» και «επιστροφή στην κανονικότητα».

Γιατί είναι κουλ χωρίς να είναι δήθεν, γιατί είναι αστεία χωρίς να είναι απάλευτη και κυρίως γιατί έτσι.

Γιατί, τέλος, παρόλο που ήδη [μπιπ-σεξιστικό] σαν σάιτ, πρέπει να ρίξουμε περισσότεροι περισσότερη δουλειά και να γράφουμε συχνότερα.

Χρόνια πολλά και καλά, ή για την ακρίβεια «γερά» στην Κατιούσα και όλους τους συντελεστές της.

 

Λιάνα Κανέλλη

Οι βολεμένοι δεν κατάλαβαν από πού τους ήρθε το βλήμα της Κατιούσας μας! Δυο χρόνια πριν, αποφασισμένη να γεννηθεί, κόντρα στις Μοίρες της Αγοράς στην κατακόκκινη Ενάτη του Μάη, σαν άλλη Συμφωνία της Χαράς του διαδικτύου, η Κατιούσα έριξε στη μάχη κυριολεκτικά νέες δυνάμεις.

Φρέσκες υπογραφές. Νιάτα και πείρα. Καθαρή καρδιά. Ιδεολογική θωράκιση. Άποψη μετ’ επιχειρημάτων κι όχι άποψη για τα επιχειρήματα. Αν δεν είχαμε βρει στόχο ανάμεσα στα τρόλια, τα ζόμπι και τα αντικομμουνιστικά φαντάσματα, που κάθε 9 του Μάη μετατρέπονται σε γιορτή του ανύπαρκτου ευρώ, δεν θα είχαμε ούτε τόσο πολλούς εχθρούς που να κοιμούνται και να ξυπνάνε με το πώς θα «ρίξουν» τη σελίδα μας, ούτε τόσους πολλαπλάσιους φίλους, και συμπολεμιστές!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΙΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΕΣ!

 

Μάνος Δούκας

Εγώ δεν έχω ουδέ μιαν άσπρη τρίχα στην ψυχή μου κι ουδέ σταγόνα γεροντίστικης ευγένειας…

Εσείς οι αβροί!…
Επάνω στα βιολιά ξαπλώνετε τον έρωτα.
Επάνω στα ταμπούρλα ο άξεστος τον έρωτα ξαπλώνει.

Όμως εσείς,
θα το μπορούσατε ποτέ καθώς εγώ,
τον εαυτό σας να γυρίσετε τα μέσα του όξω,
έτσι που να γενείτε ολάκεροι ένα στόμα;

Ελάτε να σας δασκαλέψω,
εσάς τη μπατιστένια απ’ το σαλόνι,
εσάς την άψογο υπάλληλο της κοινωνίας των αγγέλων κι εσάς που ξεφυλλίζετε ήρεμα – ήρεμα τα χείλη σας σα μια μαγείρισσα που ξεφυλλίζει τις σελίδες του οδηγού μαγειρικής.

Θέλετε θα ‘μαι ακέραιος, όλο κρέας λυσσασμένος-κι αλλάζοντας απόχρωση σαν ουρανός-θέλετε-θα ‘μαι η άχραντη ευγένεια-όχι άντρας πια, μα σύγνεφο με παντελόνια

Βλαδίμηρος Μαγιακοφσκι

 

Μαρία Παρέντη

Η Κατιούσα είναι ένα γερό και αμόλυντο “οικοδόμημα”, χτισμένο από τίμια χέρια! Το σφυρί και το δρεπάνι την καθοδηγούν! Σαν σήμερα, δυο χρόνια πριν, ήρθε να ξεβολέψει και να ενοχλήσει κάθε βολεμένο. Εύχομαι στα 100χρονά της να μας μνημονεύουν, εκείνοι στους οποίους θα την έχουμε εμπιστευθεί, σε έναν κόσμο δικαιότερο και καλύτερο. Σε έναν κόσμο κόκκινο!

 

Ματριόσκα η Κόκκινη

Δύο χρόνια Κατιούσα. Δυο χρόνια με πολλή ενημέρωση, πολύ κέφι, δημιουργία και εννοείται μεγάλη χαρά να βλέπεις την παρέα των αναγνωστών να μεγαλώνει μέρα τη μέρα. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας κι ελπίζουμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί για πολλά χρόνια ακόμα.

 

Μπάμπης Ζαφειράτος

9 ΜΑΗ 2019: ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΙΟΥΣΑ

Η Μεγάλη Διαδικτυακή Και Αντιφασιστική Νίκη Των Λαών

Αχ, παππούλη Κάρολε
Κάποιοι σε χλευάσανε
Γιατί το Κεφάλαιο
Σκόρπια το διαβάσανε

(Καπακίζουν Μανιφέστο
Σε αριστερή αργκό
Και σου λένε ΝΑΤΟ! δες το!)

Στα Βαλκάνια μεντεσέδες
Στη Μεσόγειο πορθητές
Τις κερκόπορτες ανοίγουν
Πάντα οι οπορτουνιστές
ΥποανθΗΠΑτοι στις Σούδες
Πιόνια στους ιμπεριαλιστές

Αλλά θείε Βλαδίμηρε
Ξέρω «Τι να κάνουμε»
Που στον κόσμο σήμερα
Τρέχουμε δε φτάνουμε

(«Ένα βήμα μπρός δυο πίσω»
Σ’ ένα ξέφρενο ταγκό
Μου έμελε να σ’ αγαπήσω!)

Και στη σκέψη σου Ιωσήφ
Γίγαντα Ατσάλινε
ΠΑΜΕ πια για μια καινούργια
Κοινωνία άλληνε

Κι από κάθε 9 του Μάη
Της ΕΕ τα μαύρα φίδια
Και των καπιταλιστών
Θα πηγαίνουν στα τσακίδια
Με τη Νίκη των Λαών

Αφού οι βολές απ’ την ΚΑΤΙΟΥΣΑ
Ρίχνουν κάστρα των αστών

Μπάμπης Ζαφειράτος – Μποτίλια Στον Άνεμο,
9 (μείον 1) Μαΐου 2019

 

Νίκος Πουρναράς / Οικοδόμος

Δυο χρόνια ήταν μόνο η αρχή…

 

Ο Παίκτης

Ιστορική μέρα για τους ανθρώπους αυτού του κόσμου. Δεν είναι μικρό πράγμα να νικάς το κτήνος του φασισμού τη στιγμή μάλιστα που οι «σύμμαχοι» έφτασαν προς βοήθεια τον τελευταίο χρόνο του πολέμου. Η μέρα λοιπόν αυτή μένει για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά των ανθρώπων που αγαπούν τον άνθρωπο χωρίς διακρίσεις και απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση.

Ήταν τέτοια ημέρα δύο χρόνια πριν που η Κατιούσα, αυτή τη φορά σε μορφή ηλεκτρονικής σελίδας άνοιγε πυρ στο χώρο της ενημέρωσης. Με τα βόλια της κατάφερε να πολλά. Καταξιώθηκε ως μια αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης για την ελληνική αλλά και τη διεθνή πραγματικότητα. Παράλληλα μια σειρά από αναλύσεις και συνεντεύξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ταινιών, και πολλά άλλα παρουσιάζονται σε αυτήν. Είναι όμως μόνο αυτά που την κάνουν ξεχωριστή; Όχι βέβαια. Γιατί ως Κατιούσα έχει το όνομα αλλά και τη χάρη. Έτσι χάρη στο μεράκι των δημιουργών της αλλά και δεκάδων, για να μην πω εκατοντάδων επώνυμων και ανώνυμων συνεργατών δίνει ένα διαφορετικό τόνο σε αυτό το τόσο δύσκολο πεδίο της ενημέρωσης. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνει άψογα. Από τη μεριά μου να ευχηθώ όπως λέει και το ομώνυμο τραγούδι να δώσει (η Κατιούσα) χαιρετίσματα στο μαχητή που βρίσκεται μακριά. Να δώσει μηνύματα για να πάρει κουράγιο κάθε μαχητής μικρός και μεγάλος όπου και να βρίσκεται για να βγούμε νικητές. Χρόνια πολλά Κατιούσα!!!

 

Παναγιώτης Κολέλης

Φτάσαμε, λοιπόν, στα δύο χρόνια. Με χαρές, με δυσκολίες, με διαφωνίες, αλλά και με πολύ πείσμα, υπομονή και πάθος. Ο Αμερικανός ηθοποιός, John Barrymore, είχε πει πως «κανείς δεν είναι γέρος, μέχρι ν’ αρχίσει να μετανιώνει αντί να ονειρεύεται». Ε, εμείς συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Ένα βιώσιμο παρόν, ένα ελπιδοφόρο μέλλον και έναν καλύτερο κόσμο με περισσότερη δικαιοσύνη.

 

Πάνος Ζάχαρης

Πέτρος Σκυθιώτης

Δύο χρόνια με ενημέρωση, απόψεις, πολιτισμό, αθλητισμό, σχολιασμό, συνεντεύξεις και όλα όσα πρέπει να έχει ένα άμεσο διαδικτυακό περιοδικό για να προλαβαίνει τη στιγμή, την επικαιρότητα, αλλά και να ανοίγει γενικότερα επίκαιρα και μη, χρονοβόρα στο διάβασμα, θέματα. Μπήκαν οι βάσεις και ακολούθησαν τα πάρτυ, τα μπλουζάκια, οι συναντήσεις, το αγκάλιασμα του κόσμου. Οι συνεργάτες πολλαπλασιάστηκαν, η παρέα μεγαλώνει, οι ωραίες ιδέες, οι πρωτοβουλίες, τα κείμενα πληθαίνουν κι όλα δείχνουν πως κάτι καλό και μεγάλο γίνεται εδώ. Κάτι που υπερβαίνει συνεχώς τα κλειστά όρια των συνηθισμένων περιοδικών και παραπέμπει στο «όχι ένα απλό περιοδικό / όχι απλά ένα περιοδικό». Ένα διπλό ευχαριστώ στους αναγνώστες και στους αρχικούς εμπνευστές της που δημιούργησαν, διατήρησαν και αναπτύσσουν το χώρο για να συναντηθούμε, για να συναντιόμαστε και να υπάρχουμε μαζί. Δύο χρόνια ήταν μόνο η αρχή, εμπρός για Κατιούσα γερή και μαζική! Χρόνια πολλά Κατιούσα, καλή δύναμη!

 

Σφυροδρέπανος

Μην περιμένετε από μένα μια ανασκόπηση του στιλ “περνάμε ωραία εδώ κι αυτό βγαίνει προς τα έξω”. Συμβαίνει κι αυτό, αλλά ό,τι κάνουμε βγαίνει βασικά με κόπο και από το υστέρημα του χρόνου μας. Αλλά για αυτό ακριβώς με μεράκι και φαντασία που δύσκολα μπορείς να βρεις σε ένα επαγγελματικό μέσο.

Κι είναι αυτός ακριβώς ο ερασιτεχνισμός που μας διακρίνει, με την κυριολεκτική σημασία της λέξης, ως αγάπη για αυτό που κάνεις, ακόμα κι αν βγαίνουν κάποτε τα αρνητικά του στην επιφάνεια: λάθη απροσεξίας, τεχνικές αδυναμίες κτλ. Μπορεί καμιά φορά το κοινό να εισπράττει τις άσχημες πτυχές, νομίζω όμως πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση απ’ το να δίνεις τον εαυτό σου σε κάτι χωρίς υλικό αντάλλαγμα και να βλέπεις οχτρούς να λυσσάνε να βρουν ποιος σε πληρώνει, ποιος σε ελέγχει, ποιος σου δίνει γραμμή κι άλλα φαιδρά παρόμοια, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

Καλές βολές στα βολικά τους συμπεράσματα να έχουμε και όλα τα άλλα θα τα βρούμε στην πορεία. Τα καλύτερα εξάλλου δεν τα έχετε δει ακόμη. Μείνετε συντονισμένοι…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
3 Σχόλια

 • Ο/Η Αλέξανδρος Δελάρζ λέει:

  Σόρι, δεν πρόλαβα την προθεσμία να υποβάλω τις ευχές μου.
  Η Κατιούσα είναι αυτό που βασικά είχαμε στο μυαλό μας πριν χρόνια, ένα ανεπίσημο κουκουέδικο σαϊτ πλατιάς “κατανάλωσης” όχι με την εμπορική έννοια φυσικά. Η έναρξή του με βρήκε φευγάτο στο εξωτερικό, αλλά προφανώς έχει και τα καλά της η τεχνολογία. Αν θες να μαθαίνεις επίσημα για το κουκουέ, ξέρεις που να πας: ριζοσπάστη, ενιακόσα δύο. Για τα άλλα ζητήματα που ταλανίζουν τον μέσο κουκουέ και μη υπάρχει η Κατιούσα: ΝΒΑ, τηλεόραση, μέταλ, ταινίες, επικαιρότητα κλπ. Ακούσαμε κράξιμο, κριτική, “δεν πάει πουθενά το πράμα”, “σταλινικό άθενς βόις” και τέτοια. Η Κατιούσα είναι αυτό που είναι, προϊόν της εποχής του. Τέλος. Θα συνεχίζω να γράφω για την Κατιούσα για τα επόμενα τετρακόσα χρόνια. Υγεία πάν’ απ’ όλα.

 • Ο/Η Omar λέει:

  Χρονια πολλά και συγχαρητήρια στην Κατιούσα
  Πολυ καλη δουλειά. Συνεχίστε οπως είστε.

 • Ο/Η teo p λέει:

  Χρονια πολλα κατιουσα (με καθυστερηση) . Οπως λεει και ο δελαρζ απο πανω , αυτο το “σταλινικο αθενς βοις” σιγουρα χρειαζοτανε σε πολλους απο μας ! Βολες παντου ευχομαι , καλα κουραγια για τη συνεχεια και κκε παντου !

Κάντε ένα σχόλιο: