Αναβολή της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην ΠΓΔΜ – Ο Ζάεφ δε βρίσκει τους 80 βουλευτές

Δυο βουλευτές υπολείπονται για την απαραίτητη πλειοψηφία, με κυβερνητικές πηγές να δηλώνουν αισιόδοξες πως θα εξασφαλιστεί στην αυριανή ψηφοφορία.

Νέα ανατροπή στην υπόθεση της έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ, καθώς, ενώ ως τώρα εμφανιζόταν ως “σιγουράκι” η υπερψήφισή της από τους απαραίτητους 80 βουλευτές, πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό πως η διαδικασία αναβάλλεται για αύριο.

Ο λόγος για τη διακοπή της συνεδρίασης είναι πως αυτή τη στιγμή έχουν εξασφαλιστεί μόνο 78 θετικές ψήφες,  οδηγώντας τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να μεταφέρει την ψηφοφορία για αύριο, ευελπιστώντας σε θετική ψήφο του κινήματος BESA.

Κυβερνητικές πηγές από τη γειτονική χώρα επιμένουν πάντως ότι η ο Ζάεφ θα διασφαλίσει τελικά την απαραίτητη συνταγματικά πλειοψηφία των δύο τρίτων. Εικάζουμε ότι η αισιοδοξία αυτή βασίζεται στο προηγούμενο πριν λίγους μήνες, όταν είχε και πάλι αποδειχτεί ότι στις (υποψήφιες) νατοϊκές δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Μένει να αποδειχτεί αν επαναληφθεί το σκηνικό, ή αν θα ακούσουμε ως εδώ πανηγυρικά κλαρίνα από τους εορτασμούς του Πάνου Καμμένου. Εσείς σε τι θα στοιχηματίζατε;

Με πληροφορίες από ethnos.gr

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: