Τους ξεφτίλισε ζωντανός κι ακόμα τους στοιχειώνει…- Φασίστες γκρέμισαν την προτομή του στρατάρχη Ζούκοφ στο Χάρκοβο

Οι φασίστες του Αζόφ γκρέμισαν την προτομή του Σοβιετικού Στρατάρχη Γκεόργκι Ζούκοφ στο Χάρκοβο, του κορυφαίου στρατηγού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του σωτήρα της Μόσχας, του Στάλινγκραντ, του Λένινγκραντ, της Σοβιετικής Ένωσης και του κόσμου ολόκληρου, του μεγαλύτερου ίσως στρατιωτικού νου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που συνέδεσε το όνομά του με τη συντριβή του φασισμού.

Η είδηση έρχεται από το 902.gr:

«Οι φασίστες του Αζόφ γκρέμισαν την προτομή του Σοβιετικού Στρατάρχη Γκεόργκι Ζούκοφ στο Χάρκοβο, μετέδωσε το RIA Novosti επικαλούμενο την ουκρανική έκδοση Suspіlne Novini.

«Η προτομή του Σοβιετικού Στρατάρχη Γκεόργκι Ζούκοφ στη λεωφόρο στο Χάρκοβο γκρεμίστηκε το πρωί της 17ης Απριλίου. Αυτές οι πληροφορίες της Suspіlne Novini, επιβεβαίωσε η επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας Νεμισλιάνσκι, Τατιάνα Τόπτσιι. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους το έκανε ο στρατός».

Όπως πρόσθεσε η Suspilne αργότερα, σύμφωνα με τον Κωνσταντίν Νέμιτσεφ, πρόεδρο της περιφερειακής οργάνωσης Εθνικό Σώμα του Χάρκοβο, η προτομή του Ζούκοφ διαλύθηκε από την ειδική μονάδα Κράκεν του τάγματος Αζόφ.

Ο στρατάρχης της ΕΣΣΔ Γκεόργκι Ζούκοφ ήταν αυτός που διάβασε την πράξη άνευ όρων παράδοσης της Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.»

Η είδηση εκτός από το να προκαλεί αποτροπιασμό σε κάθε ζωντανή, υγιή, προοδευτική συνείδηση, ανασύρει στη μνήμη ένα γεγονός που καταγράφηκε τον Ιούνη του 1949, όταν έπεσε σε μάχη ο στρατηγός του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Γιάννης Αλεξάνδρου (Διαμαντής), διοικητής της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ.

Ήταν 21 του Ιούνη όταν ο κυβερνητικός στρατός στα Μάρμαρα Φθιώτιδας βρήκε το άψυχο σώμα του του καπετάν Διαμαντή, και κάποιοι έσπευσαν για να του κόψουν το κεφάλι και να τον διαπομπεύσουν, έστω νεκρό, αφού ζωντανό τον έτρεμαν. Ο διοικητής τους τότε τους σταμάτησε λέγοντας:  «Αφήστε τον. Μας ξεφτίλισε ζωντανός. Να μη μας ξεφτιλίσει και νεκρός».

Τα ναζιστικά θρασίμια του Αζόφ, που κυβέρνηση και άλλα αστικά κόμματα χειροκρότησαν όρθιοι τους αντιπροσώπους τους στο ελληνικό κοινοβούλιο και κάποιοι δημοσιολόγοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι μάχονται υπέρ πατρίδας, δεν δίστασαν να γκρεμίσουν την προτομή του κορυφαίου στρατηγού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του σωτήρα της Μόσχας, του Στάλινγκραντ, του Λένινγκραντ, της Σοβιετικής Ένωσης και του κόσμου ολόκληρου, του μεγαλύτερου ίσως στρατιωτικού νου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που συνέδεσε το όνομά του με τη συντριβή του φασισμού.

Του στρατάρχη που το 1945 ο Στάλιν εμπιστεύτηκε την τιμή να επιθεωρήσει έφιππος τη θριαμβευτική παρέλαση του Κόκκινου Στρατού στην Κόκκινη Πλατεία, όπου οι μεραρχίες του κόκκινου στρατού αποθέσανε μπροστά στα πόδια τους, στο μαυσωλείο του Λένιν, τα χιλιάδες λάβαρα των μεραρχιών του Χίτλερ που είχαν εξουδετερώσει και καταστρέψει.

Του άντρα που ξεφτίλισε και ταπείνωσε τους χιτλερικούς φασίστες ζωντανός, έγινε ο εφιάλτης τους και όπως φαίνεται συνεχίζει να στοιχειώνει τους πολιτικούς απογόνους τους, σχεδόν μισό αιώνα μετά τον θάνατό του…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: