Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και ο φασισμός είναι τέκνα του καπιταλισμού – Ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τα 70 χρόνια της FIR

Η FIR μπορεί και πρέπει ακόμη πιο αποφασιστικά να καταγγέλλει και να ενισχύει την πάλη ενάντια στην επιχειρούμενη αναθεώρηση της Ιστορίας του Β’ΠΠ και τη θεωρία «των δυο άκρων»…Να σηκώνει ακόμη μεγαλύτερο κύμα διαμαρτυρίας ενάντια στην απαγόρευση και καταστροφή μνημείων και συμβόλων της αντιφασιστικής Αντίστασης και του Απελευθερωτή κόκκινου στρατού, την απαγόρευση της δράσης των κομμουνιστών

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τα 70 χρόνια της FIR:

70 χρόνια πριν, στο τέλος Ιούνη 1951 -μετά τη λήξη του Β’ΠΠ και ενώ εξελισσόταν ο «Ψυχρός πόλεμος» που είχε κηρύξει για λογαριασμό των καπιταλιστών ο Ουίνστον Τσώρτσιλ από το Φούλτον των ΗΠΑ, και ενώ ήδη με πρωτοβουλία των ΗΠΑ-Βρετανίας είχε ιδρυθεί το ΝΑΤΟ ως ιμπεριαλιστικός στρατιωτικοπολιτικός συνασπισμός, κηρύσσοντας, ουσιαστικά, τον πόλεμο στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες τις οποίες αποκαλούσε «σιδηρούν παραπέτασμα»-, ιδρύθηκε στη Βιέννη η FIR, η Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών/Αντιφασιστών. Μια οργάνωση ομπρέλα όλων των αντιναζιστικών αντιστασιακών δυνάμεων με σκοπό την έκφραση και διατήρηση άσβεστης της συλλογικής μνήμης της Αντίστασης και της Απελευθερωτικής πάλης των λαών κατά του ναζισμού-φασισμού και του πολέμου, αλλά και των εγκλημάτων του κατά των λαών, της ανθρωπότητας γενικότερα.

Η FIR ανέπτυξε πλούσια δράση για τη διατήρηση της συλλογικής μνήμης για τα ναζιστικά εγκλήματα και τις αιτίες που γεννούν το φασισμό/ναζισμό. Ανέπτυξε δράση ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο, για την υπεράσπιση της Ειρήνης, για δημοκρατικά -λαϊκά δικαιώματα σε όλον τον κόσμο. Μέσα απ’ αυτή την πλούσια δράση απέκτησε κύρος και κέρδισε το σεβασμό των αγωνιστών της Αντιφασιστικής Αντίστασης συσπειρώνοντας όλες τις βασικές Αντιστασιακές οργανώσεις σ’ όλο τον κόσμο.

Η Ιστορία του Β’ΠΠ διδάσκει ότι:

Ο Β’ΠΠ, όπως και ο Α’ΠΠ γεννήθηκε από τη μήτρα του καπιταλιστικού συστήματος ως αποτέλεσμα της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής. Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο από τη διεθνή καπιταλιστική κρίση του 1929 -1933.

Ο φασισμός στον Β’ ΠΠ επιβλήθηκε από την αστική τάξη ως η εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία για τη διάσωση του καπιταλιστικού συστήματος με την ανοχή ή και συμβολή αστικών πολιτικών δυνάμεων. Εμφανίστηκε σε όλες σχεδόν τις καπιταλιστικές χώρες, όχι μόνον στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ιαπωνία. Στηρίχτηκε οικονομικά από το μεγάλο κεφάλαιο και εξαιτίας της διακηρυγμένης επιθετικότητάς του απέναντι στη σοσιαλιστική Σοβιετική Ένωση. Ο Χίτλερ και το ναζιστικό του κόμμα στηρίχτηκαν τόσο από τους ιδιοκτήτες των γερμανικών μονοπωλίων όπως οι Τίσεν, Κρουπ, Φλικ, Χούγκενμπερκ,κ.ά., όσο και από ιδιοκτήτες αμερικάνικων μονοπωλίων, όπως ο Μόργκαν, ο Ντιπόν, ο Ροκφέλερ, μονοπώλια των ΗΠΑ όπως Ford, General Motors, General Electric, Standard Oil, IBM, ITT, κ.ά.

Ο φασισμός είναι δημιούργημα του καπιταλισμού στο ανώτατο στάδιό του του Ιμπεριαλισμό. Είναι βάρβαρη μορφή διακυβέρνησης της αστικής τάξης που ενισχύει τα βάθρα του συστήματος της εκμετάλλευσης για να διασφαλίζει την εξουσία και τα κέρδη των καπιταλιστών σε βάρος των εργαζομένων και των λαών, ιδιαίτερα σε φάσεις οξυμένης αντιπαράθεσης με το εργατικό κίνημα, σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης και τεράστιας όξυνσης των καπιταλιστικών ανταγωνισμών. Αυτό έγινε στη δεκαετία του ’30 που το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ στηρίχτηκε από τα μονοπώλια για να χτυπήσει το εργατικό, λαϊκό κίνημα με μαζικές διώξεις -φυλακίσεις, εξορίες, δολοφονίες και εκτελέσεις- ιδιαίτερα κομμουνιστών, έχοντας στόχο την καταστροφή της ΕΣΣΔ, του μπολσεβικισμού όπως έλεγε ο Χίτλερ που, τελικά, με την ανυπέρβλητη πάλη των λαών της και καθοριστικό παράγοντα το σοσιαλισμό που οικοδομούσαν έγινε ο νεκροθάφτης του χιτλερικού τέρατος.

Μόνον το εργατικό κίνημα και ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός, είναι ο πραγματικός αντίπαλος του φασισμού -ναζισμού. Αντίθετα, ο μονοπωλιακός καπιταλισμός ενισχύει και αναπαράγει το φασισμό.

Γι’ αυτό και, στη σύγχρονη εποχή, ιδιαίτερα μετά τις ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία (ιδιαίτερα της ΕΕ, των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) επιδιώκουν και πασχίζουν να ξεχαστεί η πραγματική Ιστορία του Β’ΠΠ, επιχειρούν την αναθεώρηση της Ιστορίας του Β.ΠΠ. Επιχειρούν να συκοφαντήσουν την ΕΣΣΔ -αν και ανήκε στον αντιχιτλερικό συνασπισμό σηκώνοντας το κύριο βάρος του πολέμου με 20 εκατομμύρια νεκρούς- με την ανιστόρητη άθλια θεωρία των «δύο άκρων» της εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό, επιχειρώντας ουσιαστικά να αθωώσουν το φασισμό, την αποσιώπηση και υποβάθμιση της ανεκτίμητης συμβολής της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού και των Αντιστασιακών κινημάτων στις κατεχόμενες χώρες όπου πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές για το τσάκισμα του ναζισμού -φασισμού.

Όλη αυτή η βρώμικη προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κλπ, καλύπτει είτε υποβαθμίζει τα ναζιστικά εγκλήματα και δίνει τη δυνατότητα να αναβιώσει ο φασισμός, όπως γίνεται, σήμερα, σε πολλές χώρες και στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Παράλληλα, ΕΕ και ΗΠΑ καλύπτουν και στηρίζουν αντιδραστικές και φιλοφασιστικές κυβερνήσεις χωρών, όπως στην Ουκρανία, Βαλτικές χώρες κλπ, όπου απαγορεύουν τη δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων, απαγορεύουν και καταστρέφουν τα μνημεία και σύμβολα της αντι-χιτλερικής αντιφασιστικής Αντίστασης και απελευθερωτικής πάλης, του απελευθερωτή Κόκκινου Στρατού, και παράλληλα, τιμούν τους εγκληματίες συνεργάτες των ναζί…

Έτσι, σήμερα, μπροστά στη FIR και τις Αντιστασιακές/Αντιφασιστικές Οργανώσεις μέλη της, περισσότερο παρά ποτέ, προβάλλει το καθήκον και η ευθύνη να συνεχίζουν να αγωνίζονται:

-Για να μαθαίνουν οι νέες γενιές την αληθινή Ιστορία του Β’ Παγκόσμιου πολέμου με σκοπό την έκφραση και διατήρηση άσβεστης της συλλογικής μνήμης της Αντίστασης των λαών κατά του ναζισμού-φασισμού και των διώξεων και εγκλημάτων του κατά των λαών, της ανθρωπότητας γενικότερα.

-Για να μαθαίνουν οι νέες γενιές για την εγκληματική φύση του ναζισμού-φασισμού και τα ναζιστικά εγκλήματα που διαπράχτηκαν σε βάρος των λαών στο Β’ ΠΠ και πως τα αντιφασιστικά απελευθερωτικά λαϊκά κινήματα και η σοσιαλιστική ΕΣΣΔ και η αντιχιτλερική συμμαχία τσάκισαν το φασισμό-ναζισμό.

-Για να μαθαίνουν και να μπορούν, έτσι, οι νέες γενιές να αντλούν γνώση και να βγάζουν τα σωστά συμπεράσματα ώστε να μην επιτρέψουν να ξανασυμβούν τέτοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και να επικρατήσει σ’ όλο τον κόσμο Ειρήνη, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι ξένες επεμβάσεις κατά χωρών και λαών, όπου γης. Παλεύοντας για την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν και αναπαράγουν φασισμό και ιμπεριαλιστικό πόλεμο, και είναι τα μονοπώλια και η εξουσία τους.

-Ο αγώνας κατά του φασισμού και του ιμπεριαλιστικού πολέμου είναι αποτελεσματικός όταν διεξάγεται σε αντικαπιταλιστική-αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση και όχι όταν γίνεται από τη σκοπιά της υπεράσπισης της αστικής δημοκρατίας με τα εθνικά πατριωτικά-αντιφασιστικά μέτωπα που δεν θίγουν καν τη μήτρα που γεννά το φασισμό. Γιατί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και ο φασισμός είναι τέκνα του καπιταλισμού.

Η FIR, ιδιαίτερα σήμερα, μπορεί και πρέπει ακόμη πιο αποφασιστικά να καταγγέλλει και να ενισχύει την πάλη ενάντια στην επιχειρούμενη αναθεώρηση της Ιστορίας του Β’ΠΠ και τη θεωρία «των δυο άκρων» που εξισώνει του κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού. Να σηκώνει ακόμη μεγαλύτερο κύμα διαμαρτυρίας ενάντια στην απαγόρευση και καταστροφή μνημείων και συμβόλων της αντιφασιστικής Αντίστασης και του Απελευθερωτή κόκκινου στρατού, την απαγόρευση της δράσης των κομμουνιστικών κομμάτων και των κομμουνιστών, την απαγόρευση κομμουνιστικών συμβόλων σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες, να υψώνει από μη πιο δυνατά τη φωνή της ενάντια στα καθεστώτα που τιμούν τους συνεργάτες των ναζί.

70 χρόνια μετά, την ίδρυση της FIR η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), μέλος της FIR, η οποία συσπειρώνει και εκπροσωπεί το μεγαλειώδες ΕΑΜικό Αντιστασιακό λαϊκό κίνημα που απελευθέρωσε τη χώρα μας -και στα πλαίσια της συμμετοχής της στη FIR- συνεχίζει και εντείνει την πάλη της, στη βάση των αρχών αυτών, φωτίζοντας και προβάλλοντας την πραγματική Ιστορία που έγραψαν οι λαοί για τη διατήρηση ζωντανής της συλλογικής μνήμης της Ιστορίας του Β’ΠΠ, της Ιστορίας της Αντίστασης των λαών που μάτωσαν και θυσιάστηκαν για να ηττηθεί το τέρας του φασισμού και να έρθουν για το λαό μας καλύτερες μέρες, να είναι ο ίδιος αφέντης στον τόπο του.

Αγωνίζεται επίσης, όπως επιβάλλουν οι αρχές ίδρυσης της FIR, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και για την υπεράσπιση της Ειρήνης στον κόσμο, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική δράση, να γυρίσουν πίσω στη χώρα οι στρατιωτικές δυνάμεις που δρουν εκτός συνόρων, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις, για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-EE. Παλεύουμε για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για την ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών σε συνεργασία με το ταξικό εργατικό κίνημα και το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους λαούς όλου του κόσμου και του αγώνα για το δίκιο τους.

Τέλος, στη χώρα μας, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ συνεχίζει του αγώνα μαζί με το τιμημένο ΚΚΕ, το κόμμα της Αντίστασης, και όλου του ελληνικό λαό, για να διεκδικήσει η κυβέρνηση από την ΟΔ Γερμανίας και να πληρώσει η ΟΔ Γερμανίας τις πολεμικές Επανορθώσεις-Αποζημιώσεις που οφείλει στη χώρα μας για τις καταστροφές που προξένησαν οι ναζί κατακτητές στη χώρα μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: