Εκδήλωση στην Αταλάντη για τα 75 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (ΦΩΤΟ)

Για να τιμήσουν τα 75 χρόνια από την 9η Μάη 1945 ημέρα της νίκης των Λαών, η Κ.Ο. Αταλάντης του ΚΚΕ με το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ της Λοκρίδας πραγματοποίησαν μια συμβολική εκδήλωση στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Ιταλούς τον Μάη του 43 στη θέση περιβολάκια.

Για να τιμήσουν τα 75 χρόνια από την 9η Μάη 1945 ημέρα της νίκης των Λαών, η Κ.Ο. Αταλάντης του ΚΚΕ με το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ της Λοκρίδας πραγματοποίησαν μια συμβολική εκδήλωση στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Ιταλούς τον Μάη του 43 στη θέση Περιβολάκια.

Στην ομιλία του ο Ηλίας Σχοινής, εκπρόσωπος του παραρτήματος, αφού διάβασε ένα τμήμα από το έργο του Γ.Ρίτσου Γειτονιές του Κόσμου, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της σημερινής ημέρας τονίζοντας πως «τιμάμε τα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων, που έπεσαν ταγμένοι στον αγώνα για τη συντριβή του φασιστικού ιμπεριαλισμού και επισήμανε την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας, κόντρα στην παραχάραξη της Ιστορίας και στη συκοφαντία της τεράστιας προσφοράς της ΕΣΣΔ και του κόκκινου στρατού, των Αντιστασιακών απελευθερωτικών κινημάτων στις κατεχόμενες χώρες της Ευρώπης για την καθοριστική συμβολή τους στη συντριβή του ναζισμού. Στη χώρα μας είμαστε περήφανοι για τις χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, του έδωσαν τη ζωή τους, τραυματίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν αγωνιζόμενοι κατά του φασιστικού ιμπεριαλισμού, για την απελευθέρωση της Ελλάδας. Είμαστε περήφανοι και τιμάμε τη Μεγάλη ΕΑΜική Αντίσταση του λαού μας που εμπνευστής, οργανωτής και αιμοδότης της υπήρξε το τιμημένο ΚΚΕ. Της ΕΑΜικής Αντίστασης που έσωσε το λαό μας από την πείνα και απελευθέρωσε τη χώρα, όταν οι αστοί πολιτικοί εγκατέλειπαν το λαό στην τύχη του ή συνεργάζονταν με τον κατακτητή».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα επιχειρούν την αμαύρωση της τεράστιας συνεισφοράς της ΕΣΣΔ και του κόκκινου στρατού, των Αντιστασιακών κινημάτων όπου πρωτοστάτησαν τα κομμουνιστικά κόμματα, στην Αντιφασιστική Νίκη και όρισε την 23 Αυγούστου ημέρα κατά των ολοκληρωτισμών. συκοφαντώντας το σοσιαλισμό-κομμουνισμό με την ανιστόρητη επιχείρηση εξομοίωσης του σοσιαλισμού -κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού, αθωώνοντας έτσι το φασισμό.». Και καταλήγοντας είπε πως η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, οι Απόγονοι και οι Φίλοι της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τιμώντας την Αντιφασιστική Νίκη, 75 χρόνια μετά: «Καταγγέλλουμε την ιμπεριαλιστική Ε.Ε. και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για την επιχείρηση αναθεώρησης και παραχάραξης της Ιστορίας του Β’ Παγκόσμιου πολέμου και την εξομοίωση του σοσιαλισμού -κομμουνισμού με τον φασισμό. Καταγγέλλουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΕΕ- ΝΑΤΟ -ΗΠΑ που για τα γεωστρατηγικά – οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλίων και τον έλεγχο των αγορών, καταστρέφουν ολόκληρες χώρες και προκαλούν πόνο και δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους που οδηγούνται στη μετανάστευση και την προσφυγιά. Και απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει άμεσα τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις -αποζημιώσεις από τη Γερμανική κυβέρνηση, χρέος στο λαό μας που πλήρωσε τις τεράστιες καταστροφές του κατακτητή στη χώρα μας από τη ναζιστική κατοχή».

«Σήμερα, που οι αστικές κυβερνήσεις φορτώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους που υποφέρουν από τις αντεργατικές πολιτικές, επιβεβαιώνεται ότι ο καπιταλισμός δεν έχει τίποτα θετικό να δώσει στην ανθρωπότητα. Με τα διδάγματα της Αντιφασιστικής Νίκης, συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο απαιτώντας κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, αγωνιζόμαστε, μαζί με το ταξικό εργατικό – λαϊκό κίνημα για την ενίσχυση και ανάπτυξη του Δημόσιου Τομέα Υγείας, για μέτρα προστασίας των υγειονομικών και των άλλων εργαζομένων, για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα. Μένουμε δυνατοί, έχουμε φωνή, συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!».

Τέλος στεφάνι κατάθεσε εκ μέρους της Κ.Ο. Αταλάντης ο Θωμάς Καρατράντος ενώ από τους παρευρισκόμενους κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, για τους πεσόντες.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: