Υποψήφιος… made in USA

Στέφανος Κασσελάκης: «Από το 2012 είχα αναπτύξει άριστες σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη…Μάλιστα, έγραψα ένα κείμενο υποστήριξής του στον “Εθνικό Κήρυκα” ενώ διαγωνιζόταν για την ηγεσία του κόμματος – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει απλώς να αντιγράψει τη φόρμουλα των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό…»

Ενας ακόμα υποψήφιος αναμένεται να προστεθεί στη λίστα των διεκδικητών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι αλήθεια ότι έλειπε από το συγκεκριμένο κόμμα ως υποψήφιος ένας 35χρονος εφοπλιστής, made in USA, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας στις τελευταίες εκλογές είχε τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητά του επρόκειτο να ανακοινωθεί μέσω βίντεο γνωστού σκηνοθέτη, ενώ απομένει το τυπικό των 30 υπογραφών μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε το Σάββατο που ξεκινά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στη διαδικασία της εκλογής.

Ο Στ. Κασσελάκης είναι απόφοιτος πανεπιστημίων στις ΗΠΑ, με επαγγελματική δραστηριότητα στη ναυτιλία. Εχει εργαστεί στον οίκο «Goldman Sachs», που συνεργάζεται με αστικές κυβερνήσεις και πολυεθνικές και είναι μόνιμος κάτοικος του Μαϊάμι τα τελευταία χρόνια, ενώ θα έχει και τη στήριξη του Παύλου Πολάκη και μένει να φανεί ακόμα ποιων άλλων. Το 2008 συμμετείχε στο επιτελείο των Δημοκρατικών για την καμπάνια του νυν Προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν, για τη Γερουσία.

Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, δεν αποτελεί και κανένα μεγάλο μυστικό ότι κινούνται λογής λογής «γρανάζια», επιχειρηματικά και «γεωπολιτικά», από την από δω και την από κει μεριά του Ατλαντικού. Προς επιβεβαίωση, θυμίζουμε μερικά από όσα έγραψε πριν από μερικές βδομάδες στην αγγλόφωνη «Καθημερινή» ο Στ. Κασσελάκης.

«Τον Απρίλιο έγινα υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, σε τιμητική θέση εκπροσωπώντας τους ομογενείς. Δεν ήταν μια απόφαση χωρίς σκέψη: Από το 2012 είχα αναπτύξει άριστες σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο ήταν βουλευτής, στη συνέχεια υπουργός και τελικά επικεφαλής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, έγραψα ένα κείμενο υποστήριξής του στον “Εθνικό Κήρυκα” ενώ διαγωνιζόταν για την ηγεσία του κόμματος. Τον σεβόμουν – και τον σέβομαι ακόμα – προσωπικά (…)

Μπήκα στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πίστευα ότι με τον Τσίπρα θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε το αντίστοιχο Δημοκρατικό Κόμμα της Ελλάδας, ένα κόμμα που θα μπορούσε να εφαρμόσει ένα μείγμα αλλαγών πολιτικής που κυμαίνονται από δικομματικά νομοσχέδια για την οικονομία και τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης έως την προοδευτική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της στέγασης, της φτώχειας κ.λπ.

Πέρασα σημαντικό χρόνο με τον Τσίπρα τον Ιούνιο κάνοντας εκστρατεία σε όλη τη χώρα και δεν μετανιώνω απολύτως που αφιέρωσα τον χρόνο, την ενέργεια και τα προσωπικά μου κεφάλαια για να στηρίξω τη “Δημοκρατική” μας υπόθεση. Εκτοτε ο Τσίπρας παραιτήθηκε. Ετσι, βρίσκομαι τώρα στο κενό: Οχι επειδή δεν έχω πλέον επίσημο πολιτικό ρόλο (…) αλλά επειδή δεν μπορώ να διακρίνω τους κυβερνώντες Δημοκράτες στον ορίζοντα. Δημοκρατικοί που, όπως και στις ΗΠΑ, προσφέρουν μια μεγάλη σκηνή και ένα έμπειρο ρόστερ για τη διαχείριση της διοίκησης.

Χρειάζεται βέβαια πραγματική ενδοσκόπηση εντός του κόμματος, αλλά εάν η πρόθεση είναι να ξανακυβερνήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει απλώς να αντιγράψει τη φόρμουλα των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό…».

 

Αναδημοσιεύεται από τον Ριζοσπάστη της Τρίτης 29 Αυγούστου 2023

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: