Το ΚΚΕ τους πονάει όταν ψηλώνει – Στιγμιότυπα από τη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα

Ελάτε να πάρουμε πίσω τη σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, που ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να βάλει δίπλα στις ματοβαμμένες σημαίες του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.

Η θερμοκρασία ανέβηκε απόψε στο Σύνταγμα κι ο λόγος δεν ήταν τόσο η ζέστη, όσο το πάθος και ο παλμός χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας που κατέκλυσαν την πλατεία για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Μια θάλασσα από κόκκινες σημαίες πλημμύρισε από νωρίς την πλατεία και τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα πριν ακόμα ανέβει στο βήμα ο γγ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην ομιλία του, ο γενικός γραμματέας κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, κάθε αγωνιστή, να δώσει ως την τελευταία στιγμή τη μάχη για την ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος, κι απευθύνθηκε σε όσους βλέπουν με συμπάθεια τις θέσεις του κόμματος, αλλά διστάζουν να κάνουν τώρα αυτό που σκέφτονται για αργότερα και να το στηρίξουν στην κάλπη.

Από τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα που έθεσε, ξεχωριστό ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μας είχαν οι αναφορές του στα ζητήματα της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης”, που επιδιώκει για λογαριασμό της αστικής τάξης η ελληνική κυβέρνηση, εξέλιξη που αντανακλάται στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και στην πολυδιαφημισμένη εκχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων που πιθανόν υπάρχουν νότια της Κρήτης.

Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας είναι ένας επιπλέον λόγος για να ενισχυθεί το ΚΚΕ στις εκλογές στις 7 Ιούλη. Γιατί, κακά τα ψέματα, η ενεργότερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή είναι η άλλη όψη του αντιλαϊκού νομίσματος στο εσωτερικό της χώρας μας. Αυτή η πολιτική έφερε και την αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή η πολιτική φέρνει νέους μεγάλους κινδύνους για το Αιγαίο και το Κυπριακό, στη λογική της “συνδιαχείρισης”, που προωθούν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Φέρνει πάνω απ’ όλα μεγάλους κινδύνους για τους λαούς στην περιοχή, πιο γενικευμένες πολεμικές συρράξεις.

Αυτή η πολιτική μετατρέπει σε κατάρα για τους λαούς τα ενεργειακά αποθέματα που υπάρχουν στο έδαφος των χωρών τους και της δικής μας χώρας.

Αυτή η πολιτική εκφράζεται και στη νέα εκχώρηση υδρογονανθράκων από τον ΣΥΡΙΖΑ στην “Exxon Mobil” – “Total” – ΕΛΠΕ που το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξήσει τα κέρδη της κοινοπραξίας, λόγω και των προκλητικών όρων εκχώρησης, ενώ αντίθετα για το λαό αποτελεί κλοπή ενός πολύτιμου ενεργειακού πόρου που θα χαθεί διά παντός.

Την ίδια στιγμή θα φέρει βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια του ΝΑΤΟ και στο κουβάρι των αντιθέσεων στην περιοχή και τεράστιους κινδύνους για το φυσικό περιβάλλον και την τοπική οικονομία της Κρήτης σε περίπτωση ενός ατυχήματος.

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πουλάνε παραμύθια περί “ευημερίας” από τα “οικόπεδα” που δίνουν στους ενεργειακούς κολοσσούς, ο λαός βυθίζεται στην ενεργειακή φτώχεια. Οι τιμές στο ρεύμα αυξάνονται, ενώ μέσα στο 2018 έχει κοπεί το ρεύμα σε 300.000 καταναλωτές!

Δυναμικό ήταν και το κλείσιμο της ομιλίας, όπου ο γγ παράφρασε ένα στίχο από δημοφιλές τραγούδι της Νατάσας Μποφίλιου: “Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι μας. Είναι η ψήφος που μετράει για το λαό. Το ΚΚΕ τους πονάει όταν ψηλώνει. Τώρα μόνο ΚΚΕ.”

Ακολούθησαν χαιρετισμοί σε παρόμοιο κλίμα ενθουσιασμού, με τη συγγραφέα Έρη Ρίτσου να εξαίρει το “μέγα πλήθος” και “μέγα πάθος”, το Γιώργο Ροΐδη, αντιναύαρχο ε.α να ζητά από τους συναδέλφους του να αποτινάξουν τις προκαταλήψεις τους και να μελετήσουν τις θέσεις του ΚΚΕ και το Γιώργο Κιμούλη να μεταφέρει το μήνυμα του Θάνου Μικρούτσικου. Ξεχώρισε το άνοιγμα στο χαιρετισμό της Έρης Ρίτσου, με την ατάκα: “είμαστε καλά; Έχουμε κομμουνιστική διάθεση;”…

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε όμως και μια επανεμφάνιση – έκπληξη στη συνέχεια, σε έντονα συγκινησιακούς τόνους, καλώντας το λαό να πάρει πίσω τα σύμβολα της ιστορίας του λαϊκού κινήματος που τόλμησε να καπηλευτεί και να μαγαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ:

Ελάτε να πάρουμε πίσω τη σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, που ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να βάλει δίπλα στις ματοβαμμένες σημαίες του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών. Ελάτε να πάρουμε πίσω τις φωτογραφίες των ηρώων μας. Του Βελουχιώτη, του Μπελογιάννη, όλων των αγωνιστών ηρώων μας που αυτοί τόλμησαν να βάλουν στα αστικά υπουργεία τους, εκεί που γράφουν και υπογράφουν τους αντεργατικούς – αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους τους. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι όλων μας. ΚΚΕ δυνατό, δύναμη για το λαό. Να οργώσουμε όλη την Αττική, όλη την Ελλάδα.

Ενδεικτικό του ενθουσιασμού ήταν πως ο κόσμος για αρκετά λεπτά μετά το τέλος “αρνούνταν” να φύγει από την πλατεία, ενώ τα καπνογόνα που άναψαν έριξαν κόκκινο στη νύχτα, ενόψει του κόκκινου που μπορεί και πρέπει να ριχτεί μαζικά στις κάλπες την επόμενη Κυριακή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: