Την Μπουμπουλίνα υποναύαρχο έκανε ο Καμμένος

Μια κίνηση-ματ από το υπουργείου Άμυνα την ώρα που η πατρίς βρίσκεται εν κινδύνω, που όλοι ευελπιστούμε να έχει τη συνέχεια που της αξίζει.

Αν σε ένα πράγμα τα έχει καταφέρει η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ και προσωπικά ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, εκτός του να είναι ο καλύτερος σύμμαχος του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, αν όχι στην Ευρώπη όλη, είναι στις κινήσεις υψηλού συμβολισμού.

Όλοι θυμόμαστε συγκινημένοι τη στιγμή που ο υπουργός ζήτησε και πέτυχε η Ιερά Σύνοδος να ανακηρύξει τον γέροντα Παΐσιο, που εκτός από μεγαλύτερος προφήτης όλων των εποχών, υπήρξε και στρατιώτης του μοναρχοφασιστικού στρατού, σε προστάτη άγιο του σώματος των διαβιβάσεων.

Πλέον ήρθε η στιγμή για τη μετά θάνατον δικαίωση μιας μεγάλης ιστορικής προσωπικότητας, της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, που 197 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, ανάγεται από το ΥΠΕΘΑ σε υποναύαρχο επί τιμή, λαμβάνοντας παράλληλα μετάλλιο εξαίρετων πράξεων και Πολεμικό Σταυρό Α’ τάξεως.

Φαίνεται πως αφού ναυάγησε το ντιλ με τη χρονομίσθωση των “μακρονάτων” φρεγατών, που ίσως απλά να ναυπηγηθούν κάποια στιγμή στην Ελλάδα, το κενό που μένει στην προστασία των νατοϊκών μας νερών θα καλύψει επάξια η ηρωική καραβοκύρισα από τις Σπέτσες

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία συναντά πάνδημη αποδοχή και οφείλει να αποτελέσει τροχιοδεικτική βολή για περισσότερες παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον. Προτάσεις έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι:

Με τη σειρά μας, θεωρούμε ότι για να μην αδικηθεί η τρισχιλιετής πορεία του ελληνισμού, να απονεμηθεί ο βαθμός του αντιναυάρχου στο Θεμιστοκλή κι εκείνος του ναυάρχου στο Νικηφόρο Φωκά. Για το στρατό ξηράς από την άλλη, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία η κυβέρνηση να τιμήσει τις αριστερές της παραδόσεις, απονέμοντας βαθμούς στο Βελουχιώτη, το Μπελογιάννη ή και κανέναν ήρωα που δεν έχει τολμήσει να μαγαρίσει μέχρι σήμερα. Και γιατί όχι εξάλλου; Αφού μπορεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: