Θανάσης Παφίλης – “Δεξιοί και αριστεροί ψάλτες μας έχετε τηγανίσει ότι έπρεπε να γίνουμε σαν την Ευρώπη με τα “πανίσχυρα” συστήματα υγείας”(VIDEO)

Εφ’ όλης της ύλης απάντηση σε διάφορα ιδεολογήματα έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, βάζοντας παράλληλα στη θέση του το Κυριάκο Μητσοτάκη που τον διέκοψε με δαπίτικη ατάκα περί Πούτιν.

Δεν άφησε τίποτε να πέσει κάτω ο Θανάσης Παφίλης στη διάρκεια της παρέμβασης του στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Από την πρώτη στιγμή έθεσε τον τόνο, ξεκαθαρίζοντας πως: “Είμαστε δυο κόσμοι. Είμαστε εμείς που υποστηρίζουμε την ανατροπή ενός βάρβαρου συστήματος και είστε και οι υπόλοιποι που υποστηρίζετε την εξυπηρέτησή του και τσακώνεστε ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής”, απευθυνόμενος τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα τον παριστάμενο πρώην υπουργό οικονομικών του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αναφερόμενος στο αφήγημα ότι ο κορονοϊός προκαλεί την κρίση, επεσήμανε πως είναι μεν σωστό ότι έχουμε παγκόσμια υγειονομική κρίση, αλλά στην πραγματικότητα επιχειρείται να φορτωθεί στην πανδημία μια κλασική καπιταλιστική κρίση υπερυσσώρευσης, που το ΚΚΕ είχε διαβλέψει, τονίζοντας με νόημα πως “οι βαθύτερες αιτίες είναι άλλες, αλλά κάνετε την πάπια”

Ο Θανάσης Παφίλης, μένοντας στο ζήτημα της πανδημίας, υπενθύμισε πως, οι «δεξιοί και αριστεροί ψάλτες του καπιταλισμού», μας “έχετε τηγανίσει πως πρέπει να γίνουμε σαν την Ευρώπη, σαν τις ΗΠΑ που έχουν “πανίσχυρα” συστήματα υγείας”, ενώ αντίθετα αποδείχτηκε πως “Τα πρότυπα σας κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος και αποκαλύφθηκε όλη η απανθρωπιά του καπιταλιστικού συστήματος”.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της εμπορευματοποίησης της υγείας, και της ανισότητας ακόμα και στη θεραπεία για τον κορονοϊό, ο Παφίλης ανέφερε πως “Ο Τραμπ βγαίνει σε μια βδομάδα και εκατομμύρια πεθαίνουν”, λόγω της αποκλειστικής πρόσβασης του πρώτου στα μονοκλωνικά αντισώματα.

Στη διάρκεια της ομιλίας, παρενέβη ο παρών στη συζήτηση Κυριάκος Μητσοτάκης, με ένα “επιχείρημα” βγαλμένο από δαπίτικα κιτάπια και αναρτήσεις μουρουτοτρόλ στα σόσιαλ, για τον “Πούτιν που κάνει το ίδια”. Ο πρωθυπουργός βέβαια έλαβε άμεσα αποστωμοτική απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, λέγοντας πως “Κι ο Πούτιν καπιταλισμό έχει. Μην κάνετε αφαίρεση επιστημονική, υπηρετεί το σκληρό κεφάλαιο, τι είναι ο Πούτιν δηλαδή;”.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του μιλώντας την απροθυμία της κυβέρνησης να επιβάλει μέτρα στους χώρους δουλειάς που είναι εστίες υπερμετάδοσης, ανέφερε πως όλα γίνονται για “να μη μειωθούν τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών”, προσθέτοντας σκωπτικά πως “αντί για 2 εκ θα γίνουν 1,5. Καταραμένη φτώχεια, Θα πεινάσουν, Θα βγουν στην Ομόνοια να ζητιανέψουν”.

Αποδόμησε επίσης το χιλιοειπωμένο από την εποχή των μνημονίων ιδεολόγημα για την “κρίση που θα μετατρέψουμε σε ευκαιρία”, κάνοντας λόγο για επανάληψη το ίδιου έργου, σχολιάζοντας παράλληλα το μπαράζ νομοθετημάτων που ψηφίζονται εν μέσω καραντίνας: “λοκντάουν στον κόσμο και οργασμό νομοθετικού έργου, ο κόσμος απελπισμένος και στη βουλή τρελαθήκαμε στα νομοσχέδια”. Σημείωσε πως στα νομοθετήματα αυτά υπάρχει διπλός σκοπός, από τη μια τσάκισμα στα λαϊκά δικαιώματα και από την άλλη “δώρα, γη, αέρα και θάλασσα στο μεγάλο κεφάλαιο”.

Κλείνοντας, ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε πως ο προϋπολογισμός είναι “το πρόγευμα της κανονικότητας” που ετοιμάζουν, ενώ σχετικά με τη νέα μείωση δαπανών για την υγεία που προβλέπει ο προϋπολογισμός, αναφώνησε: “Μα αθεόφοβοι, μέσα σε υγειονομική κρίση, μειώνεται κατά 635 εκ τις δαπάνες για την υγεία”.

Δεν παρέλειψε επίσης να απαντήσει και στο βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη, λέγοντας πως “ξέχασε να μας πει κάτι, ό,τι πληρώνεις παίρνεις, ποιος πληρώνει όμως;”, αλλά και υπενθυμίζοντας πως στα φορολογικά έσοδα όσοι έχουν 50% του ΑΕΠ συνεισφέρουν το 7%.Παράλληλα θύμσε στον Τσακαλώτο, πως μεταξύ άλλων ο ίδιος είχε μειώσει τη φορολογία στα διανεμόμενα κέρδη.

“Μονόδρομος για τους εργαζόμενους η ανατροπή” σημείωσε ο βουλευτής, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ σε αυτό το δρόμο θα είναι μπροστά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: