Θα είναι σαν 8ωρο αλλά θα δουλεύετε 9 ώρες – Το μαύρο άσπρο από το Γιάννη Βρούτση για τις απλήρωτες υποχρεωτικές υπερωρίες

Να μας κόβει ο θεός χρόνια και να δίνει ώρες υπερεργασίας σε αναξιοπαθούντες εργοδότες, αυτό είναι το σωστό.

Τι είναι μερικές απλήρωτες υπερωρίες μπροστά στην αιωνιότητα; Αυτό μάλλον σκέφτηκε ο Γιάννης Βρούτσης, πριν επιχειρήσει να απαντήσει στις μεγάλες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης, μέλος της οποίας φυσικά αποτελεί, να επιβάλλει μεταξύ άλλων υποχρεωτική υπερεργασία μιας ώρας σε όσους εργαζόμενους υποχρεωθούν να μπουν σε καραντίνα ή ασθενήσουν τα παιδιά τους από κορονοϊό.

Ο Γιάννης Βρούτσης έκανε λόγο για “έκτακτα” μέτρα από τα οποία “δεν διαλύεται ο πυρήνας του Εργατικού Δικαίου”,  ισχυριζόμενος ότι δεν καταργείται το εργατικό πλαίσιο, δεν θίγονται το 8ωρο, ούτε οι υπερωρίες, το δώρο του Πάσχα και των Χριστουγέννων”, που, “είναι θεμελιακοί πυλώνες για τους εργαζόμενους και παραμένουν ακλόνητα πράγματα”. Τόσο ακλόνητα, που όποιος εργαζόμενος έχει την ατυχία να αρρωστήσει ο ίδιος ή το παιδί του, θα πρέπει να εργαστεί τσάμπα για τον κακομοίρη τον εργοδότη που ευτυχώς έχει ένα καλό υπουργείο να φροντίζει και τον ίδιο μες στον πόνο του.

Ο υπουργός μάλιστα παρουσίασε ουσιαστικά ως ευεργέτημα τις απλήρωτες υπερωρίες επειδή έτσι δίνεται η “δυνατότητα στους γονείς να είναι κοντά στο παιδί τους όσο καιρό ασθενεί από τον covid 19 ή σε περίπτωση 7 ή 14 ημερών καραντίνας του εργαζομένου. Οι ημέρες και οι ώρες αυτές απουσίας του εργαζομένου θα πληρώνονται όλες κανονικά”. Μάλιστα, επειδή κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα λαρτζ: “οι μισές ημέρες και ώρες απουσίας του εργαζομένου χαρίζονται, (υπογράμμιση δική μας) δηλαδή δεν χρειάζεται να τις εργασθούν, ενώ τις άλλες μισές θα τις αναπληρώσει εργαζόμενος όμως με μια μόνο ώρα εργασίας παραπάνω του ωραρίου ημερησίως”. Το αφεντικό τρελάθηκε δηλαδή, που λένε και στις λαϊκές. Αντί κάποιοι να λοιδωρούν τον αταλάντευτο αυτό υπερασπιστή των εργατικών δικαιωμάτων, θα έπρεπε να τους στέλνουν λουλούδια κάθε μέρα στο γραφείο του. Να μας κόβει ο θεός χρόνια και να δίνει δωρεάν ώρες υπερεργασίας σε αναξιοπαθούντες εργοδότες, αυτό είναι το σωστό κι ευτυχώς υπάρχει ένας υπουργός και μια κυβέρνηση που το έχουν αντιληφθεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: