Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με την κυβέρνηση ή με τους εργάτες – Οι κομμουνιστές στα Χαυτεία τρολάρουν τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με αστυνομική προστασία και κορδόνι περιφρούρησης από τα ΜΑΤ το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα.

Τέσσερα χρόνια ως κυβέρνηση, η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου ήταν συμβολική, σαν “φιλική” συμμετοχή, με μπλοκ που είχαν φίλους και συγγενείς. Φέτος ξύπνησαν ξαφνικά από το κώμα και έκαναν τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών, για τα δικά τους δεδομένα πάντα. Κατέβηκε σχεδόν όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητες φωνές… δημοσιογράφων όπως ο Βαξεβάνης, ο Καψώχας και ο Μανιάτης, και όσοι ακόμα μπορούσαν να έρθουν αλλά δε βρίσκονταν πουθενά τα προηγούμενα χρόνια.

Είχαν όμως την ατυχή ιδέα να σταθμεύσουν στα Χαυτεία, όπου ήταν η συγκέντρωση των μπλοκ του ΚΚΕ. Με τα πολλά πείστηκαν να μετακινηθούν προς τα μπρος και να μην παν στην ουρά της πορείας για να γλιτώσουν τη γιούχα, όπως τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δε γλίτωσαν το τρολάρισμα από το πλήθος που είχε ήδη συγκεντρωθεί, κάνοντας άτυπα ένα διάδρομο και αφιέρωνε στους Συριζαίους συνθήματα με νόημα:

Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.
Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι…

Τι μας το λέτε εμάς; Το ξέρουμε, απάντησε προκλητικά μια Συριζαία και από μια άποψη είδε δίκιο. Το ξέρουν και έχουν διαλέξει σαφώς θέση από την άλλη πλευρά, εδώ και καιρό.

Την ίδια ώρα, το μπλοκ της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Τσίπρα, είχε ένα εσωτερικό κορδόνι με διπλή ζώνη περιφρούρησης που έκρυβε τα μεγάλα κεφάλια, και άλλο ένα εξωτερικά με άνδρες των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ!

Υπό άλλες συνθήκες, ένα κόμμα της αντιπολίτευσης θα μπορούσε και θα έπρεπε να καταγγείλει την αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας, που θυμίζει πολιορκημένη πόλη, με τις κλούβες να μην επιτρέπουν καν να περάσει κανείς από τη Σταδίου στο Σύνταγμα. Εδώ όμως θα ήταν απλά αστείο να το κάνει. Πιο αστείο και από τα συνθήματα που φώναζαν για το σοσιαλισμό και τον Μπελογιάννη…

 

Δείτε ακόμα:

Από Προπύλαια μέχρι Ρηγίλλης – Εντυπωσιακή πορεία του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: