Στο εθνικιστικό γαϊτανάκι η ΠΑΕ Ολυμπιακός – Αποστολή τροφίμων και “εθελοντών” στον Έβρο

Ούτε λέξη για τους κατατρεγμένους που γίνονται μπαλάκι στο βωμό των αντιπαραθέσεων ΕΕ – Τουρκίας, ούτε λέξη για τις απάνθρωπες ευρωπαϊκές πολιτικές εγκλωβισμού και τις επεμβάσεις που προκαλούν τα μεταναστευτικά ρεύματα.

Είναι χρόνια τώρα γνωστό ότι το “no politica” της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν είναι παρά προπέτασμα καπνού για την ανάπτυξη εθνικιστικών, συντηρητικών, ακόμα και ανοιχτά φασιστικών θέσεων μέσα στους οπαδικούς συνδέσμους. Κάποιες φορές όμως δε χρειάζεται ούτε αυτό το “απολίτικο” φύλλο συκής, όπως αυτές τις ώρες που κυβέρνηση και αφεντικά σαλπίζουν καλέσματα “εθνικής ομοψυχίας” ενάντια στης γης τους κολασμένος στα σύνορα.

Μέσω του λογαριασμού της στο τουίτερ, η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι “συμμεριζόμενη τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα μας στέλνει άμεσα στα σύνορα 3 νταλίκες με νερό, φρούτα, αναψυκτικά, και αναλώσιμα για τους φύλακες των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης”, ενώ προσθέτει πως θα αποσταλεί και ομάδα εθελοντών, με άγνωστο ρόλο και καθήκοντα.

Ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της πατριδοκάπηλης υστερίας, η ανακοίνωση κλείνει με τη διαβεβαίωση πως: “Η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπάει στον Έβρο και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα είναι εκεί, δίπλα σε αυτούς που μας γεμίζουν υπερηφάνεια και θα τους παρέχουμε ότι χρειαστούν.​”

Ούτε λέξη για τους κατατρεγμένους που γίνονται μπαλάκι στο βωμό των αντιπαραθέσεων ΕΕ – Τουρκίας, ούτε λέξη για τις απάνθρωπες ευρωπαϊκές πολιτικές εγκλωβισμού και τις επεμβάσεις που προκαλούν τα μεταναστευτικά ρεύματα, αντίθετα ξέπλυμα με αναπαραγωγή του αστικού φληναφήματος για τα “σύνορα της Ευρώπης” που φυλάει η χώρα μας. Αποδεικνύεται έτσι πόσο επικοινωνιακές και αλά καρτ ήταν παλιότερες ενέργειες φιλανθρωπικού χαρακτήρα της ΠΑΕ σε πρόσφυγες στον Πειραιά.

Σε κάθε περίπτωση, η ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία δε δικαιούται να μιλάει εξ ονόματος “όλων των Ελλήνων”, ούτε καν εξ ονόματος όλων των πολυάριθμων οπαδών του ιστορικού συλλόγου, πολλοί από τους οποίους δεν ξεχνούν ότι η ομάδα τους ήταν και ομάδα πολλών από τους πρόσφυγες που συνδιαμόρφωσαν τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και η ομάδα του Νίκου Γόδα, που πέθανε με την ερυθρόλευκη φανέλα ενάντια στους μοναρχοφασίστες, οι ιδεολογικοί επίγονοι των οποίων ηδονίζονται σήμερα με δακρυγόνα και ύβρεις σε άοπλους και γυναικόπαιδα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: