Ρίτσου, Γερασιμίδου, Βλαβιανού και Ορκόπουλος στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

Έντονο καλλιτεχνικό χρώμα στα κόκκινα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις εκλογές του Ιουλίου και τα πρώτα ονόματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Καθώς μπαίνουμε επισήμως πια σε προεκλογική περίοδο, σταδιακά ανακοινώνονται τα ονόματα των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα κόκκινα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, στα οποία θα υπάρχουν και αυτή τη φορά αρκετές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Χτες ανακοινώθηκε ουσιαστικά η συμμετοχή του Θάνου Μικρούτσικου στην τελευταία, τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, στο οποίο μπαίνει επικεφαλής η Αλέκα Παπαρήγα. Σήμερα έγινε γνωστή η υποψηφιότητα της Έρης Ρίτσου, συγγραφέα και κόρης του κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου, που μπαίνει επίσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μαζί με το Μάκη Παπαδόπουλο, τη Λουίζα Ράζου -από το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ- και το Γιώργο Ροΐδη, αντιναύαρχο εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού.

Από τον καλλιτεχνικό χώρο, έρχεται και η υποψηφιότητα της Ελένης Γερασιμίδου -που είχε διατελέσει και παλιότερα βουλευτής- στην Ανατολική Αττική, όπου κατεβαίνει ο νυν βουλευτής Γιάννης Γκιόκας. Στα ψηφοδέλτια του Νότιου Τομέα της Αττικής συναντάμε επίσης τα ονόματα του Παύλου Ορκόπουλου και της Νικολέτας Βλαβιανού, μαζί με αυτό της Αγλαΐας Κυρίτση, του Χρήστου Κατσώτη (που είναι στην ΚΟ του ΚΚΕ) και του Θοδωρή Χιώνη.

Έγινε επίσης γνωστό πως ο Δ. Κουτσούμπας θα είναι υποψήφιος στο νομό Βοιωτίας και στο Δυτικό Τομέα της Αττικής, όπου κατεβαίνει ως υποψήφιος και ο Γιάννης Πρωτούλης, που ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις πρόσφατες εκλογές της Τοπικής Διοίκησης.

Από την τωρινή ΚΟ του ΚΚΕ, συναντάμε επίσης το όνομα της Λιάνας Κανέλλη στην Α’ Αθήνας και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Θανάση Παφίλη στο Βόρειο Τομέα, όπου θα είναι επίσης υποψήφιοι ο Γιάννης Αγγέλου, ταγματάρχης εν αποστρατεία, που ήταν συνεργαζόμενος-υποψήφιος και στις τελευταίες ευρωεκλογές, καθώς και ο Ντίνος Αποστόλης, γιατρός από το Χαλάνδρι.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, να σημειώσουμε την παρουσία τριών δικών μας συνεργατών, της Κατιούσα, στην παραπάνω λίστα. Και συνεχίζουμε…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: