Ρεσιτάλ καταστολής στην Τήνο ενάντια σε κατοίκους που διαμαρτύρονται ενάντια στις ανεμογεννήτριες

Χωρίς κανένα πρόσχημα και αφορμή, αστυνομικές δυνάμεις που αποβιβάστηκαν στην Τήνο επιτέθηκαν σε κατοίκους που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί από γερμανική εταιρεία.

Στο ρόλο εργολάβου και βραχίονα των “επενδυτών” βρέθηκε για μία ακόμα φορά η ΕΛ.ΑΣ, συνεχίζοντας μια διαχρονική παράδοση όλων των αστικών κυβερνήσεων. Χωρίς κανένα πρόσχημα και αφορμή, αστυνομικές δυνάμεις που αποβιβάστηκαν στην Τήνο επιτέθηκαν σε κατοίκους που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί από γερμανική εταιρεία. Ο κόσμος θέλησε να σταθεί εμπόδιο στα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες. Ακόμα και όταν οι κάτοικοι άρχισαν να αποχωρούν από το σημείο, μαινόμενοι αστυνομικοί συνέχισαν να βιαιοπραγούν και να τους χτυπούν με τις ασπίδες τους. Επιπλέον, το κρεσέντο αυταρχισμού επισφραγίστηκε με 4 προσαγωγές και τους κατοίκους να πηγαίνουν στο αστυνομικό τμήμα, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκαν ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος και η Άννα Μαραβέλια δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τήνου. Στο πανό της Λαϊκής Συσπείρωσης αναγράφονταν το σύνθημα “Οι “πράσινες” μπίζνες θυσιάζουν το περιβάλλον και τις ανάγκες μας στα επιχειρηματικά συμφέροντα”.

Η Λαϊκη Συσπείρωση είχε έγκαιρα προειδοποιήσει το λαό του νησιού για την απόβαση αστυνομικών δυνάμεων από άλλα νησιά, σημειώνοντας πως «ο καταστροφικός κατήφορος για το περιβάλλον και την οικονομία των νησιών στις Κυκλάδες δημιουργήθηκε βήμα – βήμα από όλους τους κυβερνώντες μέχρι σήμερα. Συνεπείς στις δεσμεύσεις προς την ΕΕ, αλλά και προς ημεδαπούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τη βία και την καταστολή.

Ο λαός της Τήνου αντιστέκεται σταθερά,  αποφασισμένος να προστατέψει το περιβάλλον του τόπου του και την ίδια την ζωή του!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου είναι στο πλευρό του!

Καταδικάζουμε τη κυβέρνηση για τη καταστολή και τη τρομοκρατία που εξαπολύει εναντίον του Τηνιακού λαού για να κάμψει τις δίκαιες αντιδράσεις του. Να αποσύρει τώρα τις αστυνομικές δυνάμεις και να κάνει δεκτά τα αιτήματα των κατοίκων της Τήνου».

Για το ζήτημα της καταστολής είχε εκδώσει ανακοίνωση και η ΚΟ Τήνου του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τον κυβερνητικό αυταρχισμό και καλώντας το λαό να μην υποκύψει στον εκφοβισμό:

Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα αστυνομικές δυνάμεις θα αποβιβαστούν πάλι στο νησί μας, προκειμένου να καταστείλουν τον αγώνα του Τηνιακού λαού, που αντιστέκεται στο κίνδυνο καταστροφής του νησιού από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που εν μέσω πανδημίας στέλνει -για άλλη μια φορά- αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσει την κερδοφορία των εργολάβων της ενέργειας. Φυσικά, η παραπάνω στάση στηρίζεται στις γενικές κατευθύνσεις όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, που θέλουν τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας απέναντί στον λαό που αγωνίζεται. Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη παραγωγή ενέργειας από αιολικά, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της πολιτικής στην κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό των νησιών μας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να ακυρώσει τις διαταγές αυτές. Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης του αγώνα. Καλούμε τον Τηνιακό λαό, να μην υποκύψει σε οποιαδήποτε μέθοδο τρομοκράτησης. Να δυναμώσει τον αγώνα του για να αποτραπεί η καταστροφική για την οικονομία και το περιβάλλον του νησιού, εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας μας, μπορεί να αποτρέψει αυτά τα καταστροφικά σχέδια. Τήνος, 16-5-2020 Κομματική Οργάνωση Τήνου του ΚΚΕ

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: