Ρατσιστικό παραλήρημα Βελόπουλου: “Η Ελλάδα πρέπει να κατοικείται μόνο από Έλληνες. Σε λίγο θα υπάρχουν μόνο Χασάνηδες και Ιμπραήμηδες…”

Ο Βελόπουλος επισκέφτηκε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων, για να τους χαρακτηρίσει λαθρο-εισβολείς, να προτείνει να μεταφερθούν σε ακατοίκητα ξερονήσια, και να δώσει διαπιστευτήρια πως η Ελληνική Λύση μπορεί να καλύψει επάξια το κενό της Χρυσής Αυγής.

Αμφιβάλλει κανείς πως η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου φιλοδοξεί να γίνει η “σοβαρή Χρυσή Αυγή” -όπως είχε πει από δημόσιο βήμα νυν βουλευτής της ΝΔ- χωρίς αίματα και τάγματα εφόδου; Υπάρχει καμία διαφορά στο ρατσιστικό δηλητήριο και τον φασιστικό δημόσιο λόγο που χρησιμοποιούν; Και μήπως όλα αυτά είναι “πολύ ναζιστικά” -για να θυμηθούμε μια περιβόητη φράση του επικεφαλής της “Ελληνικής Λύσης”;

Αν ψάχνετε ακόμα την απάντηση, μπορείτε να δείτε το βίντεο που ακολουθεί, με δική σας ευθύνη.

Ο χυδαίος όρος “λαθρομετανάστες” ανήκει στο παρελθόν, για να τον αντικαταστήσει ένας ακόμα χυδαιότερος: “λαθροεισβολείς” -ο οποίος υπονοεί πιθανότατα ότι υπάρχουν και νόμιμοι εισβολείς. Ο Βελόπουλος επαναφέρει την ιδέα να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στα ξερονήσια -που στο μυαλό του μέσου ακροδεξιού δεν πρέπει να μένουν ποτέ αναξιοποίητα. Προχωρά στη νηφάλια εκτίμηση πως σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν Καβαλιώτες, αλλά Χασάνηδες και Ιμπραήμηδες και πως η Ελλάδα πρέπει να κατοικείται μόνο από Έλληνες.

Είναι χαρακτηριστικό πως αναπαράγει ακόμα και τα γελοία επιχειρήματα για τους πλούσιους μετανάστες με τα I-Phone, που δεν έχουν οι Έλληνες. Ενώ ακολουθεί ένας σουρεαλιστικός διάλογος -θα ήταν εντελώς φαιδρός αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνος ο φασιστικός λόγος του- με μια κάτοικο της περιοχής που ομολογεί πως “δε μας πειράζουν οι άνθρωποι -σ.σ.: οι πρόσφυγες- αλλά μας ενοχλούν στον ιστό της πόλης” (!;) που ίσως μόνο ο Spiderman θα μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει.

Προφανώς δεν υπάρχει κάτι καινούριο σε όλα αυτά, που λέει ο Βελόπουλος χωρίς αντίλογο. Το “εντυπωσιακό” όμως είναι πως τα λέει μετά από την επίσκεψή του σε στρατόπεδο που λειτουργεί ως “δομή υποδοχής” για πρόσφυγες και μετανάστες. Κι αντί να ψελλίσει μια κουβέντα -έστω και υποκριτικά- για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, μιλάει για κινητές βόμβες δίπλες σε κατοικημένες περιοχές από Έλληνες. Με άλλα λόγια, υπάρχει κίνδυνος για τους Έλληνες από τις συνθήκες στα στρατόπεδα, αλλά δε δίνει δεκάρα για αυτούς που διαμένουν εκεί, ενώ προτείνει να μεταφερθούν σε ξερονήσια.

Η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει εύστοχα πως η Ελληνική Λύση έχει βάλει πλώρη να πάρει τη θέση της Χρυσής Αυγής, καλύπτοντας το κενό που άφησε στη Βουλή.

«Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος επισκέφτηκε το στρατόπεδο Ασημακοπούλου στην Καβάλα μόνο και μόνο για να βρει βήμα ώστε να αναπαράγει τις γνωστές φασιστικές και ρατσιστικές του θέσεις για το προσφυγικό. Μάλιστα “επέπληξε” τους δημοσιογράφους για το γεγονός ότι χρησιμοποιούν τον όρο προσφυγικό και δεν μιλούν για…”λαθροεισβολείς”! Η επίσκεψη του στο καμπ φιλοξενίας βέβαια δεν είχε ως αντικείμενο ούτε τους όρους διαμονής των προσφύγων, ούτε τα προβλήματα των εργαζομένων. Και φυσικά, κουβέντα δεν ακούσαμε για τις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις οποίες συμμετέχει και η χώρα μας, την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που εφαρμόζουν και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή της ΝΔ.

Επιβεβαιώνεται ότι ο Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση έχουν βάλει για τα καλά πλώρη να πάρουν τη θέση της Χρυσής Αυγής. Οι γεμάτες ξενοφοβικό μίσος δηλώσεις του αυτό καταμαρτυρούν “…Εμείς είμαστε υπέρ του ελληνικού πολιτισμού. Η Ελλάδα πρέπει να κατοικείται μόνο από Έλληνες και να μην κοιτάμε τους ξένους. Πρώτα τους Έλληνες…Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν Καβαλιώτες, θα υπάρχουν Χασάνηδες και Ιμπραήμηδες…Δεν είναι πρόσφυγες, είναι λαθροεισβολείς. Δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα, τα πετάνε, τα καίνε οι ίδιοι και κρατάνε μόνο το iPhone! Αν πάμε μέσα τώρα θα δείτε ότι όλοι έχουν ένα iPhone. Πού το βρήκαν το iPhone οι φτωχοί δεν κατάλαβα! Ένα iPhone κάνει 1.300 ευρώ, ο Έλληνας δεν έχει iPhone, έχει κάτι άλλο…”.

Οι δηλώσεις και οι θέσεις του, ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε σε ανθρώπους που τα εγκλήματα που κάνουν οι ιμπεριαλιστές στις χώρες τους τούς υποχρεώνουν να αναζητήσουν σε ξένους τόπους τη σωτηρία και την επιβίωσή τους, ανθρώπους που, αφού ξεφύγουν από τον πόλεμο και το θαλασσοπνίξιμο, πέφτουν στα χέρια των διακινητών και καταλήγουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, αφού δεν τους επιτρέπουν να πάνε στις χώρες προορισμού τους, να επανενωθούν πολλοί από αυτούς με τις οικογένειές τους, συνιστούν πρόκληση για το λαό της Καβάλας.

Ας πληροφορηθεί, λοιπόν, ο κύριος Βελόπουλος ότι οι Καβαλιώτες ξέρουν από πρώτο χέρι τι πάει να πει προσφυγιά και μετανάστευση, αφού η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι απόγονοι είτε προσφύγων από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, είτε μεταναστών των προηγούμενων δεκαετιών. Άλλωστε, δεν είναι λίγες και σήμερα ακόμα οι οικογένειες που έχουν μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης και αλλού. Για αυτό και η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη ήταν και συνεχίζει να είναι η δική μας απάντηση στην ισχνή μειοψηφία των εθνικιστών και των ρατσιστών, όλων των φανερών και συγκαλυμμένων χρυσαυγιτών.»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: