Προσαγωγή μελών της ΚΝΕ στο Αιγάλεω επειδή καθάριζαν το μνημείο της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Θανάσης Παφίλης προς τον υπουργό Προ.πο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ένα απίστευτο περιστατικό αυταρχισμού από την αστυνομία σημειώθηκε σε βάρος μελών της ΚΝΕ πριν λίγες ώρες, επειδή είχαν το “θράσος” να καθαρίσουν το μνημείο της δολοφονημένης κνίτισας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, έξω από το πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ επί της Ιεράς Οδού και Αγίας Άννης.

Τα μέλη της ΚΝΕ φρόντιζαν το σημείο όπου το απόγευμα προγραμματίζεται εκδήλωση τιμής και μνήμης από σωματεία, φορείς και φοιτητικούς συλλόγους, την ώρα που εμφανίστηκαν με αστεία προσχήματα οι αστυνομικοί για να τους προσαγάγουν. Για το θέμα παρενέβη εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προς τον Υπουργό Προ.πο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Εν τέλει τα μέλη της οργάνωσης αφέθηκαν ελεύθερα, χωρίς αυτό να μετριάζει την ουσία της υπόθεσης και την έκταση της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέροντας τα εξής:

«Σήμερα, Τρίτη 28 Ιούλη, ημέρα συμπλήρωσης 40 χρόνων από τη δολοφονία της φοιτήτριας Παντείου, ΚΝίτισσας, Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, ομάδα ΔΙΑΣ της αστυνομίας προχώρησε στην προσαγωγή 8 μελών της ΚΝΕ, που προετοίμαζαν το χώρο, όπου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής της από το Φοιτητικό Σύλλογο Παντείου, καθώς και άλλους Φοιτητικούς Συλλόγους και εργατικά σωματεία.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Οι απειλές, ο αυταρχισμός, η καταστολή της κυβέρνησης, με στόχο να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τη νέα γενιά, τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ θα πέσει στο κενό!

Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει ότι η δράση των μελών της ΚΝΕ ενοχλεί το σύστημα και τις κυβερνήσεις του διαχρονικά. Το σύστημα ενοχλείται από το παράδειγμα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, γιατί με την αταλάντευτη στάση της συνεχίζει να εμπνέει τη νεολαία με τις αξίες της ανιδιοτέλειας, της συλλογικής δράσης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας κόντρα σε όσους μας τα στερούν.

Όσοι ονειρεύονται “σιγή νεκροταφείου” μπροστά στη νέα επέλαση στα δικαιώματα των νέων να αλλάξουν πλευρό! Η ΚΝΕ είναι εδώ για να μετατρέψει τους φόβους τους σε πραγματικότητα δυναμώνοντας τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: