«Πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει τους Παλαιστινίους για να το παίξουν ανθρωπιστές»…

Τέτοιες κατάπτυστες δηλώσεις «ταιριάζουν γάντι» στον υπουργό Μετανάστευσης, αφού ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι αυτός που γεννάει την προσφυγιά και ο Καιρίδης τον υπερασπίζεται με τον πιο άθλιο τρόπο…

Με τίποτα

Αλήθεια, πόσο θράσος έχουν μερικά παπαγαλάκια να εμφανίζουν την ΕΕ «οργισμένη» για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα και έτοιμη να πάρει μέτρα, σε αντίθεση μάλιστα με τις ΗΠΑ, που «σιωπούν» και στηρίζουν το Ισραήλ; Ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα γεωπολιτικά συμφέροντα και την προσπάθεια της ΕΕ να διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους με ισχυρά πετρελαιο-κεφάλαια στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό Κόλπο, η στάση της απέναντι στο Ισραήλ την καθιστά συνένοχη, μαζί με την κυβέρνηση Νετανιάχου, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, στη σφαγή 35.000 Παλαιστινίων και στα εγκλήματα πολέμου που συνεχίζονται. Θυμίζουμε ότι η ΕΕ ήταν η πρώτη που έβγαλε ψήφισμα καταδίκης του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή, αναγνωρίζοντας το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», ενώ σε κάθε φάση του πολέμου στάθηκε πολιτικά και στρατιωτικά στο πλευρό του κράτους – δολοφόνου, χωρίς να δίνει δεκάρα για τα χιλιάδες νεκρά γυναικόπαιδα. Θυμίζουμε επίσης ότι η ΕΕ διατηρεί ναυτική δύναμη στην Ερυθρά, υποστηρικτικά στο Ισραήλ, πολεμώντας τους Χούθι, που εξαπολύουν επιθέσεις σε δυτικά εμπορικά καράβια, αλλά και προς το έδαφος του Ισραήλ. Οσοι λοιπόν προσπαθούν να ξεπλύνουν την ΕΕ από τις εγκληματικές ευθύνες της στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού – ανάμεσά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις δηλώσεις του προέδρου του από τη Δυτική Οχθη – δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα. Η ΕΕ του πολέμου έχει καταγραφεί στη συνείδηση του λαού ως στυγνός συνεργός στη σφαγή των Παλαιστινίων και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα.

(…)

Ισόρροπη

«Η Αριστερά στην Ελλάδα έχει πολλές φορές υιοθετήσει αμάσητα το παλαιστινιακό δράμα (…) Πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει τους Παλαιστινίους για να το παίξουν ανθρωπιστές». Αυτά ξεστόμισε τη Δευτέρα σε τηλεοπτική εμφάνιση ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, την ώρα που οι Παλαιστίνιοι μάζευαν ακόμα διαμελισμένα γυναικόπαιδα από τον κρατήρα που άφησε ο βομβαρδισμός καταυλισμού στη Ράφα. Τέτοιες κατάπτυστες δηλώσεις «ταιριάζουν γάντι» στον υπουργό Μετανάστευσης, αφού ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι αυτός που γεννάει την προσφυγιά και ο Καιρίδης τον υπερασπίζεται με τον πιο άθλιο τρόπο. Ισχυρίστηκε μάλιστα στην ίδια συνέντευξη ότι η στάση της κυβέρνησης είναι «ισόρροπη» ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, όταν στους μεν αναγνωρίζουν το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» και στους δε το «δικαίωμα» στη …γενοκτονία! Κατά τ’ άλλα, είπε ότι από την «καταστροφή στην περιοχή» της Μέσης Ανατολής, «ο μόνος που χαίρεται είναι ο Πούτιν», επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση «διαβάζει» τις εξελίξεις με «εγχειρίδιο» τα ευρωατλαντικά συμφέροντα, τα οποία υπερασπίζεται φανατικά με την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο πλευρό της κυβέρνησης Ζελένσκι και του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ.

Από τη στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: