Παράνομη η απεργία των ναυτεργατών – ΚΚΕ: “Θα φάνε τα μούτρα τους”

Ήδη οι ναυτεργάτες ξεκαθαρίζουν ότι τέτοιες τρομοκρατικού χαρακτήρα αποφάσεις θα ανατραπούν έμπρακτα αύριο στους καταπέλτες των πλοίων.

Σε ένα νέο κρεσέντο αυταρχισμού, συνέχεια όσων έχουμε ζήσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και προάγγελος του τι έπεται μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου – οδοστρωτήρα Χατζηδάκη, η αστική δικαιοσύνη, πάντα πρόθυμη σε τέτοιες φιλεργοδοτικές αποστολές, κήρυξε παράνομη την απεργία που είχαν εξαγγείλει για αύριο οι ναυτεργάτες, σε μέρα μάλιστα γενικής 24ωρης απεργίας. Ήδη οι ναυτεργάτες ξεκαθαρίζουν ότι τέτοιες τρομοκρατικού χαρακτήρα αποφάσεις θα ανατραπούν έμπρακτα αύριο στους καταπέλτες των πλοίων.

Άμεση ήταν και αντίδραση του ΚΚΕ, που στην ανακοίνωσή του προειδοποίησε πως “θα φάνε τα μούτρα τους” όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν επίδειξη δύναμης:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη δικαστική απόφαση που -κατ’ απαίτηση κυβέρνησης κι εφοπλιστών- κηρύσσει παράνομη την αυριανή απεργία των ναυτεργατών, η οποία εξαγγέλθηκε στο πλαίσιο του πανεργατικού αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης.

Αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους να κηρύσσεται παράνομη μία απεργία που έχει προκηρυχθεί εδώ και 10 μέρες από πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι το αντεργατικό νομοσχέδιο, που τσακίζει τη ζωή και τους όρους δουλειάς των εργαζομένων. Παράλληλα, αποδεικνύει τι “μέλλει γενέσθαι”, αν επικρατήσουν τα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Αν νομίζουν ότι με τέτοιες αποφάσεις μπορούν να κάνουν επίδειξη δύναμης, είναι βαθιά γελασμένοι. Θα φάνε τα μούτρα τους, γιατί η πραγματική δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος των εργαζομένων που, στα λιμάνια και σε όλους τους χώρους δουλειάς, μαζικά θα συμμετάσχουν στην απεργία και αποφασιστικά θα περιφρουρήσουν τον αγώνα τους».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: