Πανίκας Ψωμιάδης: Η επιστροφή

Από το 2002 ως τις 2010, εκλεγμένος τρεις φορές, τις δυο από τον πρώτο γύρο, με ημισταλινικά ποσοστά περί το 50%, σχημάτισε ένα αχτύπητο δίδυμο με το “φτερωτό γιατρό”-κι αργότερα επίσης θύμα του συστήματος- Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, οδηγώντας την καταγάλανη Θεσσαλονίκη σε νέο χρυσούν αιώνα.

Σήμερα έχει τα εβδομηκοστά του γενέθλια ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κι έτσι αδράξαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε μερικά στιγμιότυπα που μας χάρισε ο νομάρχης της καρδιάς μας και πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α (just google it) κατά την ευδόκιμη πορεία του. Γιατί, μπορεί μεν σήμερα ακόμα και στο πάλαι ποτέ κόμμα του τη ΝΔ να μην τον θεωρούν πια τρε σικ, ωστόσο κάποτε, την τίμησε τόσο από τα βουλευτικά έδρανα, όσο και ως νομάρχης Θεσσαλονίκης, ιδιότητα με την οποία τον γνώρισε και τον αγάπησε (;) το πανελλήνιο. Από το 2002 ως τις 2010, εκλεγμένος τρεις φορές, τις δυο από τον πρώτο γύρο, με ημισταλινικά ποσοστά περί το 50%, σχημάτισε ένα αχτύπητο δίδυμο με το “φτερωτό γιατρό”-κι αργότερα επίσης θύμα του συστήματος- Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, οδηγώντας την καταγάλανη Θεσσαλονίκη σε νέο χρυσούν αιώνα. Δυστυχώς για τη συμβασιλεύουσα, σκοτεινοί κύκλοι μεθόδευσαν την εμπλοκή του Πανίκα σε ποινική υπόθεση, με αποτέλεσμα να εκπέσει από το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας το 2011. Μετά την καταδίκη του, αφού συνέκρινε εαυτόν με τον Ιησού και το Μπρους Γουίλις σε γνωστή σειρά ταινιών δράσης, κατήγγειλε με παρρησία τους “αρουραίους, τα βρωμοσκούληκα και τα αδελφάτα” που “μέσα κι έξω απο τη χώρα” θέλανε να τον φιμώσουν για τη Μακεδονία. Οι εξελίξεις στο ζήτημα επτά χρόνια μετά τον δικαιώνουν:

Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης: Η πυρά για το Μι εις την Νι

Το μακρινό Γενάρη του 2000, ο τότε βουλευτής ΝΔ ακόμα Παναγιώτης παραβρέθηκε σε μια μάζωξη φίλων του διαφωτισμού έξω από τον Ιανό στη Θεσσαλονίκη, όπου παραδίδονταν στην πυρά αντίτυπα του βλάσφημου πονήματος του Μίμη Ανδρουλάκη Μι εις τη νιοστή, σε μια προφανή απόπειρα αντιμετώπισης της σαλονικιώτικης βαρυχειμωνιάς. Δυστυχώς, η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς αναγκάζει πλέον τους θεματοφύλακες της ορθοδόξου πίστεως μας να αντιπαλεύουν τα έργα του σατανά οργανώνοντας καταδρομικές επιχειρήσεις εν κρυπτώ μέσα στη νύχτα. Ο tempora, o mores…O κιμπάρης και λαρτζ Μίμης καμιά δεκαετία αργότερα , όχι απλά συγχώρεσε δημόσια τον Ψωμιάδη, που παρέστη και σε βιβλιοπαρουσίασή του στο ίδιο βιβλιοπωλείο, αλλά δήλωσε ότι εκείνος είχε βρεθεί εκεί κατά λάθος. Παρότι κακές φήμες εξακολουθούν να επιμένουν πως και η καλημέρα από το στόμα του Μίμη σημαίνει πιθανή έναρξη σούρουπου ,  το βίντεο βουλώνει στόματα:

Συνέντευξη με μια κονσέρβα: Ένα Πούλιτζερ που δε δόθηκε

Στο επόμενο επεισόδιο οι δάφνες ανήκουν στο ιερό τέρας της δημοσιογραφίας Γιώργο Αυτιά, ωστόσο η παρουσία του Παναγιώτη δεν πρέπει να υποτιμάται. Ήταν το 2009, όταν ο πύρινος λόγος του τότε υποψήφιου ηγέτη στις εσωκομματικές της ΝΔ συνεπήρε τόσο το Γιώργαρο, που μία μόνο συνένεντευξη δεν ήταν αρκετή για να εμπεδωθούν όλα τα νοήματα των απαντήσεων. Έτσι, τις επόμενες δύο μέρες στη σειρά, ο τιτανοτάνιος Αυτιάς πήρε συνέντευξη από το…βίντεο του νομάρχη, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Αλτσχάιμερ της συντριπτικής πλειονότητας του κοινού του δεν έπρεπε να σταθεί εμπόδιο στο να απολαύσουν την παρουσία του μαχητικού Πανίκα. Η πρωτοποριακή αυτή δημοσιογραφική τεχνική, εμπνευσμένη ίσως από το Goodbye Lenin, όπου ο πρωταγωνιστής κι ο φίλος του εμφανίζονται ως παρουσιαστές πάνω σε μαγνητοσκοπημένα δελτία ειδήσεων της ΓΛΔ, δεν τιμήθηκε όσο έπρεπε. Κι αν για τη μη απονομή Πούλιτζερ μπορούμε να κατηγορήσουμε την εβραιομασωνική συντεχνία του τύπου στις ΗΠΑ, για τη μη συμπερίληψη του Αυτιά στο βιβλίο Γκίνες δε βρίσκουμε μέχρι σήμερα καμία δικαιολογία. Ακολουθεί το βίντεο από τους Ράδιο Αρβύλα, οι οποίοι κι αλίευσαν το περιστατικό:

Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα: Η μεταμφιέσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Πολλοί πολιτικοί προσπάθησαν να τσαλακωθούν, ελάχιστοι τα κατάφεραν με την επιτυχία του νομαρχάρχη (κατά το στρατάρχης), ο οποίος ξεδίπλωσε το πολυσχιδές του ταλέντο όχι μόνο στον αθλητισμό, το τραγούδι, την πολιτική και διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά και στην πρωτοτυπία των δημόσιων εμφανίσεών του, όπου η περίσταση το επέβαλλε. Μπορεί στο συλλογικό υποσυνείδητο να έχει αποτυπωθει παντοτινά η μεταμφίεσή του ως ζορό, ωστόσο η προσωπική προτίμηση της υποφαινόμενης πηγαίνει πάντα στις φορές που τίμησε τα εδάφη των προγόνων του φορώντας την ποντιακή φορεσιά. Με -όχι και τόσο-κρυφή προσμονή αναμένουμε και η αυριανή παρουσία του στο συλλαλητήριο υπέρ της προαιώνια ποντιακής γης της Μακεδονίας να συνοδευτεί από την αρμόζουσα στυλιστική επιλογή. Αυτή εδώ με τα φυσεκλίκια ας πούμε, για να σκιαχτούν τα σκοπιανά σκυλιά και να λουφάξουν στις τρύπες τους:

Η αλήθεια είναι πως ο Πόντιος πάσης Ελλάδος έχει προσφέρει και λιγότερο ευφρόσυνες στιγμές, όπως τις συχνές εγκωμιαστικές του αναφορές στην επταετία που οι Έλληνες πουντιάζανε όλο το χειμώνα στο ρεύμα, καθώς και σειρά αρκετά ευμενών δηλώσεων για το “αδελφό κόμμα” της ΧΑ. Σε κάθε περίπτωση, θα κλείσουμε με την ευχή η αυριανή λαοσύναξη να αποτελέσει το δυναμικό comeback από το ημιυπόγειο στο ρετιρέ της δεξιάς πολυκατοικίας που αξίζει στον Παναγιώτη. Το χθεσινό του διάγγελμα από μηχανής (Θεός) στον Παπαδάκη αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα σε αυτή την κατεύθυνση. Αν μη τι άλλο, οι συνθήκες γι’αυτό είναι πιο σάπιες από ποτέ.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: