Ούτε τους γονείς των συλληφθέντων φοιτητών της ΑΣΟΕΕ δεν άφησαν να πλησιάσει η αστυνομία – Στο πλευρό τους φοιτητικοί σύλλογοι

H εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για τις 12 Μάρτη, με τους φοιτητές να ζητούν από το δικαστήριο την παρουσία των “ψευτών αστυνομικών” μαρτύρων κατηγορίας.

Σε κλίμα αυταρχισμού οδηγήθηκαν στα δικαστήρια σήμερα λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι 6 συλληφθέντες φοιτητές και μία μαθήτρια, μετά από τη χθεσινή απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως τρεις τουλάχιστον από τους φοιτητές έφεραν ορατά ίχνη τραυματισμού από την αστυνομική βία. Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις παρεμπόδισαν ακόμα και τους γονείς των συλληφθέντων να δουν από κοντά τα παιδιά τους.

Στο πλευρό των συμφοιτητών τους βρέθηκαν φοιτητικοί σύλλογοι, με συνθήματα όπως  «Ούτε στην ΑΣΟΕΕ ούτε στα νησιά, η τρομοκρατία δεν μας σταματά», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των φοιτητών η πάλη θα τη σπάσει» και «Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές, το άσυλο ανήκει στους φοιτητές». Το πανό των φοιτητικών συλλόγων Αθήνας είχε ως σύνθημα το κεντρικό αίτημα των συγκεντρωμένων: «Να αποσυρθούν τώρα οι ανυπόστατες κατηγορίες – Αμεση αθώωση όλων των φοιτητών».

Τα δικαστήρια ήταν σε έντονο αστυνομικό κλοιό, ώστε να μην πλησιάσει η συγκέντρωση στην είσοδο, γεγονός για το οποίο πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στον προϊστάμενο του πρωτοδικείου.

Η ίδια η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για τις 12 Μάρτη, ώστε να παρουσιαστούν οι μάρτυρες κατηγορίες αστυνομικοί και να γίνει ανάλυση του υλικού βίντεο που υπάρχει. Οι φοιτητές μάλιστα ζήτησαν να είναι παρόντες “οι ψεύτες αστυνομικοί”, όπως τόνισαν στο δικαστήριο. Το κατηγορητήριο δεν είναι καθόλου αμελητέο, αφού περιλαμβάνει αδικήματα όπως αντίσταση κατά της αρχής, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, σωματικές βλάβες και απόπειρα σωματικής βλάβης σε αστυνομικούς, οπλοφορία και οπλοχρησία (κοντάρια με σημαίες) κ.λπ.

Οι φοιτητές συνεχίζουν τον αγώνα τους, ορίζοντας νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι και γενική συνέλευση του Φ.Σ της ΑΣΟΕΕ στις 5 Μάρτη.

 

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: