Ούτε «κιχ»…

Χαλάνε τον κόσμο για τα …αστακοκάραβα αλλά δεν ανοίγει ρουθούνι για τη φρεγάτα που πλέει στα ταραγμένα νερά της Ερυθράς. Εκεί η συναίνεση είναι απαράβατος κανόνας «και τα σκυλιά δεμένα»! Μόνο το ΚΚΕ βγαίνει μπροστά, καταγγέλλει, οργανώνει και κινητοποιεί…

Αφωνία

Αν και στην Ερυθρά παραμονεύουν μεγάλες φουρτούνες για το πλήρωμα της φρεγάτας «Υδρα», στην Ελλάδα η κυβέρνηση πλέει σε …μπουνάτσα σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις των άλλων αστικών κομμάτων στην πολιτική της, που βυθίζει τη χώρα και τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους.

Η φρεγάτα βρίσκεται στο «στόμα του λύκου», 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, σε πολεμικές αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εναντίον των Χούθι, προς υποστήριξη των ευρωατλαντικών συμφερόντων στην περιοχή, ενάντια στην Κίνα και στη Ρωσία. Τι λένε γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και οι άλλοι; Απολύτως τίποτα! Πλήρης αφωνία!

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Αμυνας αναγνωρίζει τον κίνδυνο που έχει αυτή η αποστολή και προκλητικά εύχεται στο πλήρωμα …«καλή τύχη και ό,τι καλύτερο». Προσπαθεί μάλιστα με αγωνία να τους πείσει ότι δεν βάζουν «τζάμπα και βερεσέ» τη ζωή τους σε κίνδυνο, ότι με τη συμμετοχή τους στην ευρωατλαντική αποστολή υπερασπίζονται τα «εθνικά συμφέροντα».

Εβγαλαν καμιά ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και οι άλλοι που να σχολιάζει τα όσα είπε ο υπουργός Αμυνας από το Τζιμπουτί και τη φρεγάτα «Υδρα»; Καμία απολύτως! Και εδώ πλήρης αφωνία.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε την περασμένη βδομάδα στην Οδησσό και δεσμεύτηκε για βοήθεια χωρίς «ταβάνι» στην κυβέρνηση Ζελένσκι, στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών κατευθύνσεων για νέες αποστολές όπλων, ακόμα και στρατιωτικού προσωπικού, στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Εκδήλωσε επίσης το ενδιαφέρον να αναβαθμίσει η Ελλάδα τον ρόλο της στην ασφάλεια των εμπορικών δρόμων από και προς την Ουκρανία, που σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή στην εμπόλεμη περιοχή τόσο για το Πολεμικό όσο και για το Εμπορικό Ναυτικό.

Τι είπαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και οι άλλοι για τις εξαγγελίες αυτές του πρωθυπουργού, που καθιστούν τη χώρα μας σημαιοφόρο του ΝΑΤΟικού σχεδιασμού και μετατρέπουν τον λαό σε στόχο των αντίπαλων στο ΝΑΤΟ ιμπεριαλιστικών κέντρων; Δεν έβγαλαν ούτε «κιχ». Αφωνία και πάλι αφωνία.

Στην Ευρώπη ξεκίνησε η μεγαλύτερη ΝΑΤΟική άσκηση εδώ και πολλά χρόνια, με σενάριο την εμπλοκή σε γενικευμένο πόλεμο με τη Ρωσία. Η Ελλάδα συμμετέχει με στρατιωτικές δυνάμεις και υλικό, αλλά και με τη διάθεση της Αλεξανδρούπολης για την προώθηση ΝΑΤΟικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη, στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, προσομοιώνοντας πραγματικές συνθήκες πολέμου.

Στο πλαίσιο της άσκησης, η Χαλκίδα έχει μετατραπεί σε …«θεών νταμάρι» όπου ασκούνται ΝΑΤΟικοί φαντάροι, σε σενάρια πολέμου που αναπαριστούν την επικίνδυνη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα. Τι λένε για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και οι άλλοι; Τίποτα απολύτως. Αφωνία «εις την τρίτη».

Η κυβέρνηση προωθεί προς κύρωση στη Βουλή δύο μνημόνια με τις ΗΠΑ τα οποία προβλέπουν ότι Ελληνες στρατιωτικοί θα υπάγονται στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ, μέχρι και να τοποθετούνται σε αμερικανικά στρατιωτικά οργανογράμματα. Με τον μανδύα της «πολυεθνικής διαλειτουργικότητας» βαθαίνει η οργανική σύνδεση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τον αμερικανοΝΑΤΟικό στρατό και τα εγκληματικά του σχέδια.

Πώς αντιδρούν σ’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και λοιποί; Οχι μόνο δεν διαφωνούν, αλλά στο όνομα των «συμβατικών υποχρεώσεων» που προκύπτουν από τον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ, ετοιμάζονται να ψηφίσουν τα δύο μνημόνια στη Βουλή.

Αυτή η έμπρακτη συναίνεση μόνο τυχαία δεν είναι. Υπαγορεύεται από τα συμφέροντα της αστικής τάξης, που είναι άρρηκτα δεμένα με τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, με στόχο την αναβάθμιση της χώρας σε διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο στην περιοχή, και του ρόλου της στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Σε αυτές τις «σταθερές» για την αστική τάξη δεν υπάρχει δεύτερη κουβέντα από τα κόμματά της.

Γι’ αυτό χαλάνε τον κόσμο για τα …αστακοκάραβα αλλά δεν ανοίγει ρουθούνι για τη φρεγάτα που πλέει στα ταραγμένα νερά της Ερυθράς. Εκεί η συναίνεση είναι απαράβατος κανόνας «και τα σκυλιά δεμένα»! Μόνο το ΚΚΕ βγαίνει μπροστά, καταγγέλλει, οργανώνει και κινητοποιεί, πρωτοστατώντας ώστε να ακουστεί δυνατά το πάνδημο αίτημα: Κανένα πλοίο σε ξένα νερά, κανένας στρατιώτης σε ξένα εδάφη, καμία εμπλοκή στα πολεμικά σφαγεία των ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Από την στήλη “Η Άποψή μας” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: