Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης: Την Τετάρτη, 8 Μάρτη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Με γιγαντοπανό, γενική συνέλευση, περιοδείες και ανακοινώσεις, οργάνωσαν οι εργαζόμενοι την αυριανή απεργία.

Με το χαρακτηριστικό γιγαντοπανό της, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης στόλισε και πάλι το ρημαγμένο, ασυντήρητο κτίριο της οδού Κάνιγγος. Οι εργαζόμενοι στην Κάνιγγος, σε μια έκτακτη γενική συνέλευση, άνοιξαν όλα τα θέματα για τα οποία πρέπει να απεργήσει κανείς αύριο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, με βάση την οποία καλεί στην αυριανή απεργία, έχει ως εξής:

Την Τετάρτη, 8 Μάρτη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Απεργούμε

  • γιατί η οργή μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που στοίχισε τη ζωή τόσων συνανθρώπων μας στα Τέμπη, από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και τις εμπλεκόμενες εταιρείες, με την υποχρηματοδότηση και κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου, την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος, πρέπει να μετατραπεί σε ένα ορμητικό ποτάμι αγώνα.
  • για να μη μείνει ατιμώρητο και αυτό το έγκλημα, αλλά και για να παρθούν μέτρα για τη ζωή και την ασφάλεια όλου του λαού.
  • για να βρεθούμε στο πλάι των σιδηροδρομικών που απεργούν, των γονέων των νεκρών και των δεκάδων τραυματισμένων, των συμμαθητών και συμφοιτητών τους.

Απεργούμε γιατί η 8η Μάρτη, η Μέρα της Γυναίκας, είναι παγκόσμια μέρα απεργίας, για τις εργάτριες και υπαλλήλους, τις επιστήμονες, τις επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις άνεργες και συνταξιούχους, τις νέες μητέρες, τις μαθήτριες – φοιτήτριες, τις πρόσφυγες – μετανάστριες, ανήσυχες και ανασφαλείς από το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Απεργούμε γιατί οι ζωές μας έχουν γίνει φτηνές και οι τιμές των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης πανάκριβες.

Απεργούμε γιατί απαιτούμε 20% αύξηση του μισθού μας και αποκατάσταση όλων των μισθολογικών αδικιών προς τα πάνω.

Απεργούμε για να έχουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με ασφάλεια για εμάς και όλους τους επισκέπτες των υπηρεσιών μας, κι όχι να στοιβαζόμαστε σε επικίνδυνους ή ακατάλληλους χώρους εργασίας.

Απεργούμε γιατί τα οργανογράμματα αντανακλούν τις αθρόες ιδιωτικοποιήσεις και τη διαχρονική προσήλωση των κυβερνήσεων στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Απεργούμε γιατί από τη δουλειά μας εξαρτώνται κοινωνικές ανάγκες που δεν ικανοποιούνται αφού οι υπηρεσίες μας είναι υποστελεχωμένες.

Απεργούμε γιατί η «αξιολόγηση» είναι ένας βούρδουλας τόσο για το μισθό όσο και για τη δουλειά που θα μας ζητήσουν να κάνουμε.

Απεργούμε γιατί αξιολογήσαμε εμείς την πολιτική του κέρδους και πήρε πολύ χαμηλό βαθμό.

Με το πλαίσιο πάλης της Ομοσπονδίας μας, κάνουμε την απεργία δική μας υπόθεση.

Καλούμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Αθήνας, στις 12:30.

Αθήνα, 06-03-2023

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  (ΟΣΥΒΕΤ) ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, τέως  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: