Όλη η Ελλάδα στο πλευρό των αγροτών – Ανεπανάληπτες στιγμές στο Σύνταγμα! | Λαοπλημμύρα διεκδίκησης από αγρότες, εργάτες, φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Πολλές χιλιάδες λαού διαδήλωσαν χτες μαζί με τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους από όλη τη χώρα για το δίκιο των αιτημάτων τους, για την επιβίωσή τους – Τα πάντα για το συγκλονιστικό λαϊκό συλλαλητήριο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Συγκινητικές στιγμές αλληλεγγύης και στήριξης δέχτηκαν οι αγρότες στο τεράστιο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Οι εικόνες αυτές έγιναν χαμόγελο ικανοποίησης στα κουρασμένα πρόσωπά τους από την πολύωρη οδήγηση με τρακτέρ.

Πάνω από 300 και 350 χιλιόμετρα οδήγησαν πολλοί αγρότες από την Καρδίτσα και τη Λάρισα. Στη διαδρομή αυτή ζούσαν την κάθε στιγμή, αλλά τις στιγμές μέσα στην Αθήνα δεν θα τις ξεχάσουν ποτέ.

Όταν τα τρακτέρ έμπαιναν στην Αθήνα, οι αγρότες αντάλλασσαν χαιρετισμό με υψωμένες γροθιές με τους οδηγούς των αυτοκινήτων και των φορτηγών που κινούνταν στον δρόμο.

«Καλώς ήρθατε» φώναζε κόσμος στην Ομόνοια, όταν την διέσχιζαν τα τρακτέρ. Και όταν γέμισαν το Σύνταγμα, κατακλύστηκαν από κόσμο που ανέβαινε έως και πάνω από τις καμπίνες των τρακτέρ! Κι όσο οι διαδηλωτές αυξάνονταν στο Σύνταγμα, τόσο αυξανόταν και το αγωνιστικό κλίμα.

«Μια φωνή και μια γροθιά»…

Εργάτες, αγρότες, φοιτητές έγιναν μια γροθιά και σχημάτισαν ένα τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι που κατέκλυσε το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους.

Από το μεσημέρι και μετά, που άρχισαν να φτάνουν τα τρακτέρ στην Αθήνα, η καρδιά των αγροτών χτύπαγε δυνατά στην πρωτεύουσα.

«Στα μπλόκα της αγροτιάς σπάει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς»«Εργατιά, αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» ακούστηκαν από το μεγάφωνο κι έπειτα από αγρότες και εργάτες μπροστά από τη Βουλή.
Με φαγητό υποδέχθηκε τους κουρασμένους και πεινασμένους αγρότες το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής που έστησε από νωρίς τον πάγκο, με το πανό να γράφει «Είτε στο χωράφι είτε στο ράφι η ίδια βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τη λαϊκή οικογένεια».
Στο Σύνταγμα ήρθαν πολλοί που χρειάστηκε από νέα παιδιά να αφήσουν τα χωριά για μια καλύτερη τύχη στην Αθήνα. «Έπρεπε σήμερα να έρθουμε, με τα τρακτέρ μας μεγάλωσαν οι γονείς μας», μας είπε ο Θωμάς και τα έδειχνε με καμάρι σαν να τα είχε οδηγήσει ο ίδιος.

Πήραν δύναμη για τη συνέχεια

Sτο κέντρο της Αθήνας συναντήθηκαν αγρότες από όλη την Ελλάδα. Αγρότες από τη Θεσσαλία συζητούσαν με αγρότες από την Κρήτη για πόσες μέρες είναι στα μπλόκα, για τα ψίχουλα της κυβέρνησης, αλλά και για το πώς ήταν το ταξίδι τους με το καράβι.

Στο Σύνταγμα έσμιξαν οικογένειες αγροτών που ο πατέρας ή ο γιος ήρθε με το τρακτέρ τους και η υπόλοιπη οικογένεια με το λεωφορείο!

Ήρθαν στην Αθήνα με τη δύναμη των μπλόκων για να μείνουν στον τόπο τους και θα φύγουν με ακόμα περισσότερη δύναμη από τη στήριξη που τους έδωσε το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Δείτε βίντεο από το ανθρώπινο ποτάμι στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους (DRONE)

Συγκλονιστικές στιγμές που θα τις θυμόμαστε για χρόνια, στιγμές που μας προσφέρουν ανάσα αισιοδοξίας…

Στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έγινε πράξη το σύνθημα «Εργατιά – αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά». Όπως επίσης το σύνθημα «Αγροτιά – φοιτητές, ενωμένοι νικητές!».

Οι πανοραμικές εικόνες και το video από το drone δείχνουν ότι στο κέντρο της Αθήνας σχηματίστηκε ένα ποτάμι λαϊκής διεκδίκησης. Oι αγρότες μπορούν να βγουν νικητές με τον αγώνα τους και τη συμπαράσταση του λαού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος, όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό τους 

Στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε δήλωσή του τόνισε:

«Χαιρετίζουμε εδώ στην καρδιά της Αθήνας, στην καρδιά της Ελλάδας, τους Έλληνες αγρότες. Ο αγώνας είναι δίκαιος, τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Είμαστε στο πλευρό τους. Όλη η Αθήνα, όλη Ελλάδα είναι στο πλευρό τους.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, πρέπει να σταματήσει την κοροϊδία. Πρέπει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών. Δεν μπορεί να ανακαλύπτει τις αντοχές της οικονομίας και τους δημοσιονομικούς στόχους όταν είναι να δώσει λεφτά για τους αγρότες, όταν είναι να δώσει αποζημιώσεις, όταν είναι να δώσει για τον λαό και απλόχερα να τα δίνει σε λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Εγγυημένες τιμές τώρα, αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα, 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα το ρεύμα. Αυτά ζητάνε οι αγρότες. 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Υποδομές στην αγροτική παραγωγή, φθηνό κόστος παραγωγής. Οι έμποροι και οι βιομήχανοι πουλάνε πολύ ακριβά στους αγρότες εφόδια και μέσα και την άλλη ώρα τα αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές. Τώρα να έρθουν εγγυημένες κατώτερες τιμές. Να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις ξένων προϊόντων και να παρθούν μέτρα για να ανασάνει η ελληνική αγροτιά, έτσι ώστε να έχουν ποιοτικά και φθηνά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και όχι να την πληρώνει ο λαός.Καλή δύναμη σε όλους και όλες».

Οι βιοπαλαιστές αγρότες διεκδικούν:

Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου, πλαφόν 7 λεπτά/KWh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.

Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.

Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουν εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες τους.

Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

Αναλυτικά για το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα δείτε στο συναρπαστικό ρεπορτάζ του πόρταλ 902.gr πατώντας στους ακόλουθους συνδέσμους:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: