Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις – Ανακοίνωση με επικοινωνιακές κορώνες και σύσταση πειθαρχίας από την Κουμουνδούρου

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαντλείται σε λεκτικά πυροτεχνήματα και δηλώνει πως δε θα πάει ούτε καν συμβολικά στο Πολυτεχνείο, καλώντας όλους μας “να μπούμε σε καραντίνα” υπακοής στην κυβέρνηση.

Ενώ ακόμα και τα χουντοσπέρματα της “Ελληνικής Λύσης” αισθάνθηκαν υποχρεωμένα να βγάλουν ανακοίνωση για την απαγόρευση των συναθροίσεων, υπενθυμίζοντας “διακριτικά” τις δυο ημερομηνίες του παρελθόντος που αυτή είχε ξανά επιβληθεί “καθ’άπασαν την επικράτειαν”, έπρεπε όμως να πιάσει απόγευμα για να αποφασίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποιο ακριβώς θα ήταν το κατάλληλο μείγμα για όλα τα ακροατήρια στα οποία προσπαθεί να απευθυνθεί.

To τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μνημείο πολιτικών και λεκτικών ακροβατισμών, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ “σκληρής κριτικής” στην αναντίρρητα χουντικής επίνευσης απαγόρευση, και της προτροπής πειθάρχησης εκ μέρους των πολιτών σε αυτή ακριβώς την απαγόρευση.

Όσα λεκτικά πυροτεχνήματα και αν χρησιμοποιεί η Κουμουνδούρου περί “καταστολής πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων”, “περιφρούρησης της δημοκρατίας” και άλλα ηχηρά παρόμοια, επί της ουσίας αποδέχεται απόλυτα των πυρήνα της απόφασης, δηλαδή την αποχή από κάθε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, προτείνοντας ως “εναλλακτική”, την κατάθεση στεφάνου από κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του κόμματος στο χώρο των ΕΑΤ – ΕΣΑ. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή… Ή μάλλον για να αγαπιέται ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση, από την οποία φαίνεται πως ακόμα προσδοκά το διορισμό υπουργού “κοινής αποδοχής”, με πρώτη μέριμνα τη διεξαγωγή μελέτης για το αν ο ιός κολλάει από τη θεία κοινωνία.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί “να μπούμε όλη σε καραντίνα” και δηλώνει ξεκάθαρα πως θα απόσχει – με πρόσχημα την αστυνομοκρατία – από οποιαδήποτε εκδήλωση τιμής στο ίδιο το Πολυτεχνείο. Συνεχίζοντας επί της ουσίας το τροπάρι του “Μετά θα λογαριαστούμε” δίνει δηλώσεις νομιμοφροσύνης στην κυβέρνηση και υπακοής στην ξεδιάντροπη καταστρατήγηση των πιο θεμελιωδών λαϊκών ελευθεριών.

Τον τόνο εξάλλου είχε δώσει λίγο πριν την ανακοίνωση ανάρτηση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, που δήλωνε ότι “όλοι τσιμπήσανε” στο “σχέδιο” της ΝΔ, κι ότι η απάντηση “δεν μπορεί παρά να δοθεί από τη βουλή”.

Για τόσο ριζοσπαστισμό μιλάμε δηλαδή. Σε βαθμό δηλαδή που είναι να αναρωτιέται κανείς αν τα σκέφτονται μόνοι τους ή αν συμβουλεύονται πρώτα την παλιά τους αγάπη τον Πάιατ, που δε θα μπορούσε εξάλλου να τα διατυπώσει καλύτερα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: