Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και μάς αφορά όλους!

Η αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών είναι η καλύτερη απάντηση στην κοροϊδία, τον αυταρχισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί ξεδιάντροπα η κυβέρνηση.

Με τα τρακτέρ τους και κάθε άλλο μέσο, οι αγρότες κατεβαίνουν σήμερα στην Αθήνα και κλιμακώνουν τον δίκαιο αγώνα τους, που συμπληρώνει έναν μήνα στα μπλόκα, χώρια οι κινητοποιήσεις πριν από αυτά.

Χιλιάδες λαού – εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές και νεολαία – ετοιμάζονται να τους υποδεχτούν, συμμετέχοντας μαζικά στις προσυγκεντρώσεις των σωματείων και των φορέων σε όλη τη διαδρομή από την Ομόνοια έως το Σύνταγμα.

Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος! Παλεύουν για την επιβίωσή τους, για να συνεχίσουν να παράγουν και να ζουν στον τόπο τους.

Η ικανοποίηση των αιτημάτων τους για μείωση του κόστους παραγωγής, φτηνό ρεύμα και πετρέλαιο, αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% των καταστροφών, ενάντια στις περικοπές των επιδοτήσεων της ΚΑΠ, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Ο αγώνας τους για φτηνά και ποιοτικά προϊόντα αφορά όλους τους εργαζόμενους και τον λαό! Οι αγρότες παράγουν με δυσβάσταχτο κόστος και τα προϊόντα τους φτάνουν στην αγορά σε πολλαπλάσιες τιμές.

Πληρώνουν πανάκριβα τα αγροεφόδια, το ρεύμα, το πετρέλαιο και πουλούν ακόμα και κάτω του κόστους. Ομιλοι του αγροτοδιατροφικού τομέα και οι μεγαλέμποροι που μεσολαβούν μέχρι το ράφι, βάζουν το ένα καπέλο πάνω στ’ άλλο για τα κέρδη τους. Με τις πλάτες της κυβέρνησης και της ΕΕ κλέβουν τον λαό, κλέβουν και τους παραγωγούς!

Η πολιτική που τσακίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες, είναι η ίδια που συνθλίβει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Είναι η πολιτική που «ξύνει τον πάτο του βαρελιού» όταν πρόκειται για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, για να βρίσκονται πάντα «στον αφρό» τα «θέλω» και οι ανάγκες του κεφαλαίου, με παχυλές επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και προνόμια.

Με Οδηγίες της ΕΕ, που ψηφίζουν όλα τα κόμματα, ανοίγει ο δρόμος για 16ωρη εργασία, όπως με τις «αναθεωρήσεις» της ΚΑΠ, που ψηφίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι, δίνεται χαριστική βολή σε χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά.

Αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της εγκληματικής πολιτικής είναι ο ξεσηκωμός των αγροτών σε όλη την Ευρώπη! Μια χούφτα μεγάλες εκμεταλλεύσεις και τα μονοπώλια του αγροτοδιατροφικού τομέα είναι οι μόνοι κερδισμένοι.

Η αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών είναι η καλύτερη απάντηση στην κοροϊδία, τον αυταρχισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί ξεδιάντροπα η κυβέρνηση.

Το ξέρουν καλά οι αγρότες, που δεν «μάσησαν» από απειλές και τελεσίγραφα, ούτε από καλοπιάσματα και δήθεν φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους και προσπαθεί να τους ξεγελάσει με ψίχουλα.

Ο αγώνας των αγροτών μάς αφορά όλους! Γιατί η ελπίδα και η προοπτική βρίσκεται στη συμμαχία των εργαζομένων με τα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης. Στην πάλη ενάντια στον κοινό αντίπαλο, στα μονοπώλια και στο κράτος τους, σε σύγκρουση με την πολιτική του κέρδους, που στηρίζουν η κυβέρνηση, η ΕΕ και όλα τα άλλα κόμματα.

Σ’ αυτόν τον δρόμο διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για πραγματική ανατροπή αυτής της πολιτικής και ριζικές αλλαγές προς όφελος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. Για να απαλλαγούν οι αγρότες οριστικά από το βάσανο της επιβίωσης στην κόψη του ξυραφιού και να εξασφαλίζεται ταυτόχρονα η παραγωγή φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για όλο τον λαό.

Αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψή μας», του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: