Νίκη των φοιτητών: Ανακοινώθηκε η κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας – ΚΝΕ: Όνειρό τους ήταν και πάει…

Η κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη», Ν. Μηταράκης, είναι μια ηχηρή απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και σε όσους συμβούλευαν τους φοιτητές να σκύψουν το κεφάλι, να μην απαντούν στην “ένταση με ένταση”…

Την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και την απορρόφηση των στελεχών της από την ΕΛΑΣ, ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Ασφαλώς είναι μια εξέλιξη που συνιστά νίκη του φοιτητικού κινήματος.

Ο Ν. Μηταράκης ανέφερε ότι οι 1.060 ειδικοί φρουροί που προσλήφθηκαν για να στελεχώσουν το σώμα κατά την προηγούμενη περίοδο της κυβέρνησης, αφού εκπαιδευτούν κατάλληλα, «θα ενισχύσουν την παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους».

Ισχυρίστηκε ότι το θέμα της ασφάλειας των πανεπιστημίων πλέον είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το παρελθόν, αλλά πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν σοβαρά» οι πρυτάνεις και η ότι η αστυνομία είναι πάντα «έτοιμη να επέμβει όπου χρειαστεί».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σταματούν οι προσλήψεις εκτός Πανελλαδικών Εξετάσεων και μελετάται σχέδιο ουσιαστικής εκπαίδευσης όσων ειδικών φρουρών έχουν προσληφθεί μέχρι στιγμής με άλλες διαδικασίες, ώστε να ενταχθούν στην ΕΛΑΣ, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Όπως είπε ο Ν. Μηταράκης, οι τελευταίες προσλήψεις θα είναι οι 150 συνοριοφύλακες που έχουν ήδη προγραμματιστεί και από εκεί και πέρα όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω των Πανελλαδικών. Ακόμα και οι πολιτικοί υπάλληλοι θα προσλαμβάνονται με εξετάσεις και γίνεται προσπάθεια για τον καθορισμό των οργανικών θέσεων που θα καλύπτονται με αυτόν τον τρόπο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπέγραψε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα προωθηθεί για έγκριση, για τη δημιουργία Έφιππης Αστυνομίας. Σύμφωνα με τον Ν. Μηταράκη, αναμένεται να λειτουργήσει από τις αρχές του 2024, θα αποτελείται από 6-8 έφιππους αστυνομικούς και θα έχει παρουσία στο τουριστικό κέντρο ή σε τελετές και υποδοχή επισήμων.

Νίκη των φοιτητών σημειώνει σε σχόλιό του, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Ν. Μηταράκη για την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Αναφέρει:

«Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Όνειρό τους ήταν και πάει…

Η κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη», Ν. Μηταράκης, είναι μια νίκη των φοιτητών, του αποφασιστικού, οργανωμένου αγώνα τους, αλλά και της αλλαγής του συσχετισμού στο φοιτητικό κίνημα και τους συλλόγους, με την ανάδειξη της Πανσπουδαστικής ΚΣ σε πρώτη δύναμη. Είναι μια ηχηρή απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και σε όσους συμβούλευαν τους φοιτητές να σκύψουν το κεφάλι, να μην απαντούν στην “ένταση με ένταση”…

Μέσα στις σχολές δεν μπαίνει η αστυνομία, με όποιον τρόπο ή καμουφλάζ επιδιώκουν κάποιοι…»

902.gr

 

«Οι φοιτητές είχαν τον τελευταίο λόγο!» αναφέρει ο «Οδηγητής» σε ανάρτησή του σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» για την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως «Μέσα στις σχολές δεν μπαίνει αστυνομία, έφιππη, πεζή ή για περιπολία!»

 

Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: