Νεκρό βρέφος από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια – Τρεις συνολικά οι νεκροί, αναζήτηση αγνοούμενων με ελικόπτερο στο Βασιλικό

Κυριολεκτικά με το πρώτο νερό ολόκληρες περιοχές μπαίνουν σε κίνδυνο, συμπαρασύροντας ανθρώπινες ζωές και κόπους δεκαετιών.

Εικόνες ανυπολόγιστης καταστροφής έρχονται από την Εύβοια, όπου αποδείχθηκε για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, πως στη χώρα μας, ελλείψει αντιπλημμυρικής προστασίας, κυριολεκτικά με το πρώτο νερό ολόκληρες περιοχές μπαίνουν σε κίνδυνο, συμπαρασύροντας ανθρώπινες ζωές και κόπους δεκαετιών.

Η πολύωρη χθεσινή βροχή είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά χωριά, να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση και να κλείσουν οι δρόμοι. Η πιο τραγική πτυχή της υπόθεσης είναι δυο νεκροί στα Πολιτικά, που εντοπίστηκαν από την πυροσβεστικοί στα σπίτια τους. Πρόκειται για δυο ηλικιωμένους, 85 και 86 ετών. Πριν από λίγη ώρα, ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων επιβεβαίωσε επίσης πως νεκρό είναι και ένα βρέφος 8 μηνών. Στο ίδιο χωριό υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και η κίνηση από και προς το Βασιλικό έχει διακοπεί.

Την ίδια στιγμή, αναφέρονται και δύο αγνοούμενοι στο Βασιλικό, όπου σούπερ πούμα οργώνει την περιοχή για τον εντοπισμό τους. Νωρίτερα, μια αγνοούμενη γυναίκα εντοπίστηκε σώα.

Δραματικές ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες τη νύχτα, με τους κατοίκους να προσπαθούν να διαφύγουν προς τα ψηλότερα σημεία της περιοχής, ενώ μετά τη 1 το ξημέρωμα η πυροσβεστική δέχθηκε μεγάλο αριθμό κλήσεων για απεγκλωβισμό ανθρώπων σε αυτοκίνητα, ιδιαίτερα στην παραλιακή περιοχή των Πολιτικών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: