“Να γίνουμε η φωνή των νεκρών!” – ΟΛΟΙ σήμερα στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα

Σε νέα 48ωρη απεργία το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μάρτη οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, απευθύνουν παράλληλα κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της Αττικής να δώσουν το «παρών» στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Στηρίζει την απεργία και καλεί στη συγκέντρωση το ΠΑΜΕ

Ακινητοποιημένα εξακολουθούν να κρατάνε όλα τα τρένα οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, με τις απανωτές απεργίες τους που ξεκίνησαν από τη μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μάρτη, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της Αττικής να δώσουν το «παρών» στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Τα Σωματεία στη Hellenic Train που κηρύσσουν την απεργία είναι το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης.

Την απόφαση για νέα απεργία πήραν οι εργαζόμενοι σε συνέλευσή τους, στο πλαίσιο της απεργίας τους την Παρασκευή, εκφράζοντας την οργή και αγανάκτησή τους αλλά και τη διάθεση τους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις πολιτικές που στο όνομα στήριξης του κέρδους δεν διστάζουν να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές.

Εξάλλου, την Παρασκευή αν και είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τη διοίκηση της Hellenic Train δεν έγινε, καθώς απουσιάζε η τελευταία με τη δικαιολογία ότι είχε κληθεί από το υπουργείο. Η αντιπροσωπεία των σωματείων ζήτησε να οριστεί άμεσα νέα συνάντηση, όπου η εργοδοσία θα πρέπει να φέρει συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα που προβάλλουν.

Στο συλλαλητήριο καλούν μεταξύ άλλων: Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤτο Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, η Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, το Συνδικάτο Χημικής βιομηχανίας Αττικής, η ΕΕΔΥΕ, o Συνδέσμος Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η ΟΒΣΑ, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου «Μεταξά», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Σωκράτης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης ΣΤΑΣΥ ΑΕ, το Σωματείο Καθαριστών-στριών Πειραιά και Νήσων.

Λεωφορεία για το Σύνταγμα

Για το συλλαλητήριο δρομολογούνται λεωφορεία από τις εξής περιοχές:

–Άνω Λιόσια, στις 9.30 π.μ., τριγωνική πλατεία (όπισθεν δημαρχείου)

–Ασπρόπυργος, στις 10 π.μ., από παραλία

–Ελευσίνα, στις  9.45 π.μ., δημοτικό πάρκινγκ

–Κόκκινος Μύλος, στις 9.45 π.μ., Τριγωνική Πλατεία

–Μενίδι, στις 9.45 π.μ., πλατεία Καράβου

–Ολυμπιακό Χωριό, στις 9.30 π.μ., από Κακλαμανάκη 21

Τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο, καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Όπως τονίζει το ΠΑΜΕ:

«Οι εικόνες που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες με κομμένη την ανάσα, προκαλούν θλίψη και οργή. Οι εργαζόμενοι, οι νέες και οι νέοι δεν πρέπει να πνίξουν την οργή που νιώθουν σε αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει φέρει θρήνο σε δεκάδες οικογένειες, δάκρυα σε όλο τον εργαζόμενο λαό.

Η μεθοδευμένη προσπάθεια να σβήσουν οι πραγματικές ευθύνες πίσω από το “ανθρώπινο λάθος” είναι εξοργιστική, προκαλεί τη λογική και το συναίσθημα. Οι προειδοποιήσεις των συνδικάτων στο σιδηρόδρομο, η ανακοίνωση των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου 20 μέρες πριν το έγκλημα, τα εξώδικα, οι παραιτήσεις, όλα αυτά που έδειχναν ότι βαδίζουμε με μαθηματική ακρίβεια σε “τραγωδία”, γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να περάσουν σε πίσω πλάνο.

Οι δηλώσεις των συγγενών των νεκρών, των παιδιών που τραυματίστηκαν, παιδιών που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό συνανθρώπων τους, ξεσκεπάζουν όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται για να σβήσουν οι πολιτικές ευθύνες.

Το έγκλημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Είναι πολιτική επιλογή που ακολούθησαν στο σιδηροδρομικό έργο διαχρονικά και σε συνέχεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η καθεμία στη δική της κυβερνητική “βάρδια”.

Κυβερνήσεις, Ηellenic Τrain, ΟΣΕ είναι οι βασικοί εγκληματικοί κλειδούχοι!

Είναι ώρα φωνής!

Να γίνουμε η φωνή των νεκρών!

Στηρίζουμε τη νέα 48ωρη απεργία των συνδικάτων στο σιδηρόδρομο και καλούμε τους εργαζόμενους κάθε κλάδου να πάρουν μέρος μαζικά στο αυριανό, παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των νέων παιδιών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!».

 

Φωτογραφία: Dimitris Kapantais / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: